Kapesné od druhého rodiče, se kterým dítě nežije. Jak to máte vy?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
81521
24.3.21 10:56
@Tinunka píše:
Ano je nesmělá. Tak se ho zeptám já a uvidím. Zajímalo mě, jestli vůbec takto dává druhý rodič nějaké kapesné svému dítěti a nebo to tak berou všichni, že zaplatí výživné a toť vše.

U nás děti u táty kapesné nedostávají, máme je ve společné péči. Děti partnera kapesné od táty dostávají. Ale nevozí si to domů k máme, utrácejí to většinou s námi. Když něco našetří a chtějí si něco koupit pak většího, tak to kupují společně s tátou ( ikdyž to pak třeba vezmou k mámě). Přijde mi to tak fér.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.3.21 10:58
@Tinunka píše:
Nás tatínek zaplatí jen výživné 3000 tis a nic víc nepřispěje. Na školu, kroužky, oblečení na nic. Jen na letní tábor občas. Minulý rok ne a letos poslal necelou půlku. Když je u něj dcera, tak ji nedopreje ani výlet. Nic navíc nekoupí.

Tak to my dětem dopřejeme, jsou to taky děti od chlapa, nechci at se cíti odstrčeně. Ale taky nejsme milionáři, takže v rámci možnosti. At se mají aspoň nějak dobře. Bereme děti i na dovolené, jezdíme na výlety. Ony zase s maminkou se nikam nedostanou, tam jsou důležitější cigárky, je tam i dost exekucí… A raději než ji dávat vyšší alimenty tak nižší a raději koupit dětem, tam by to děti stejně nedostali…

• Citovat
  • Upravit
3998
24.3.21 11:17

Otec posílá dceři (5. třída) 300kč měsíčně na její účet, tak abych se k tomu nedostala já. :lol:. Má k tomu kartu, tak si vybírá jak potřebuje nebo platí kartou. Jediný problém byl, že za to nakupovala v Bille plnou igelitku sladkostí a slupla je najednou. Takže se jí jednak zhoršil ekzém a také ADHD, byla nastřelená a neukočírovatelná. takže to jsem zatrhla. Ode mě dostává 200kč na měsíc v hotovosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14207
24.3.21 11:21

Prijde mi trochu divme, ze se dcera stydi sveho otce o neco poprosit :think:.
Ale tak mu to klidne muzes rict ty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
24.3.21 11:51

Mně to divný nepřijde, moje se taky styděla. Za to mně se nestydí si říct :mrgreen:. Ale překonala se, protože kdyby se neozvala nebude nic. A kdybych to vyřizovala já, najust nic nebude. Tak to vzala jako trénink překonání ostychu, to se jí bude v životě ještě hodit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
590
24.3.21 11:53
@lamicina píše:
Mně to divný nepřijde, moje se taky styděla. Za to mně se nestydí si říct :mrgreen:. Ale překonala se, protože kdyby se neozvala nebude nic. A kdybych to vyřizovala já, najust nic nebude. Tak to vzala jako trénink překonání ostychu, to se jí bude v životě ještě hodit.

Přesně, mě si řekne o všechno co potřebuje a nestydí se :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
24.3.21 12:23

Ke kapesnému se nevyjadřuji, máme s manželem jen společné děti. Ale ke stydlivosti, nám si syn řekne o vše, ale babička mu slíbila za vysvědčení lego, a to se syn jí styděl připomenout ptal se nás jestli mu to zařídíme. Tak jsme mu řekli že si to musí s babi sám vyřešit, že ona mu to slíbila, tak nakonec se odhodlal. Je starý jak Tinunky dcera

• Citovat
  • Upravit
72725
24.3.21 12:54
@Tinunka píše:
Pěkný den, zajímalo by mě, zda dostávají vaše děti( školáci) kapesné od druhého rodiče s kterým dítě nežije.
Já dávám 50 Kč týdně s tím, že když se doma snaží a má celý týden hezké známky, tak přihodím 20 Kč na víc :)
Mrzí mě, že dcera jezdí za svým tátou co 14 dnů a nikdy jí nedal ani korunu ať si něco koupí. Dcera si teď na něco šetří a já ji řekla aby poprosila taťku, jestli by ji byl ochotný taky přispět cca 50 Kč když u něj bude. Co to dneska je že? Dcera se stydí říct o kapesné. Vím, že kdybych já byla na straně druhého rodiče a viděla bych dítě jednou za 14 dnů, tak ráda bych ji dopřála.
Alimenty má nízké a finančně se má dobře, tak mě to trošku mrzí, že ho to samotného nenapedne.

Upřímně nevím, je to jejich věc. Ale asi prachy nějaké dostává. Já klukovi posílám prachy na účet a co s nimi dělá, neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
392
24.3.21 14:16
@Tinunka píše:
Pěkný den, zajímalo by mě, zda dostávají vaše děti( školáci) kapesné od druhého rodiče s kterým dítě nežije.
Já dávám 50 Kč týdně s tím, že když se doma snaží a má celý týden hezké známky, tak přihodím 20 Kč na víc :)
Mrzí mě, že dcera jezdí za svým tátou co 14 dnů a nikdy jí nedal ani korunu ať si něco koupí. Dcera si teď na něco šetří a já ji řekla aby poprosila taťku, jestli by ji byl ochotný taky přispět cca 50 Kč když u něj bude. Co to dneska je že? Dcera se stydí říct o kapesné. Vím, že kdybych já byla na straně druhého rodiče a viděla bych dítě jednou za 14 dnů, tak ráda bych ji dopřála.
Alimenty má nízké a finančně se má dobře, tak mě to trošku mrzí, že ho to samotného nenapedne.

A ty znáš jeho finanční situaci? Třeba dceři spoří na budoucnost? Není povinen tě s tím seznámit. Ano, 50Kč je pakatel, ale je potřeba na vše koukat různými pohledy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20647
24.3.21 20:38

U nás děti u tatínka kapesné nedostávají. Mi to třeba přijde divné, aby dostávali dvojnásobek než děti nerozvedených rodičů. Už tak mají kupu dárků na Vánoce, narozeniny. Myslím, že jim otec spoří, alespoň to dětem říkal. A pravidelné kapesné u nás dostává jen 13 letý, 300 měsíčně. Stejně to teď nemá za co utrácet. Když na něco šetří a nemá dost, tak mu přidám. Mladší děti dostávají jen do pokladničky, 10 letý tam má asi tisícovku a nemá vůbec potřebu si nic kupovat, takže to neřeším. Až bude jezdit do školy do města, tak dostane platební kartu jako starší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí