Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Kriss Tina tak samozřejmě že když jsou oni pozitivní tak jsem v karanténe, kdo by chodil do karantény dobrovolně?Jak jsi na to přišla že nebyli pozitivní? Nikde to nevyplývá z mého příspěvku. Nebo snad ano?
Pisu pokud. Tak kdyz byli tak je to jine no, nepises ze nebyli.
@Anonymní píše:
@Julinka 18 no upřímně, nebudu shazovat že covid neexistuje, ale ty podmínky karantény.
Teď mi je blbe, nevím jestli chřipka či covid. Ale vím, že deset dní budu zase doma. A co když budu negativní a zase v lednu to dostane jiná kolegyně? Tak zase doma?
Co když prostě řeknu ne, kašlu na to. Budu poctivě nosit respirator, chodit v gum. rukavicích a desinfikovat pravidelně všechno.
Pokud vím a jistá si fakt nejsem, pořád se něco mění, tak pokud mají oba dva roušku do karantény nejdeš, tzn. v práci doporučuji nosit roušku.
Jinak naprosto souhlasím, celé je to naprosto postavené na hlavu ![]()
@Nicole 1234 píše:
Tak kdybys seděla doma na zadku a s nikým se nestýkala, tak tě nemá kdo nahlásit. To je holt to riziko.
To jsou zase keci ![]()
Celá ta karanténa je na hlavu postavená. Proč by měl být v karanténě někdo kdo je negativní? Známý je pozitivní, ale už není infekční (byl testovány úplnou náhodou - žádné příznaky nic ) a stejně musí být zavřený doma. Nebýt testu tak nikdo nic neví a normálně může pracovat, ale teď musí 10 dní trčet doma, protože mu nic není, ale test je pozitivní ![]()
Ahoj, jsme na to stejně
Poprvé manžel (z prace), podruhé syn (ze školky), potřetí návštěva příbuzných. Já pokaždé negativní. Jsem naštěstí ještě na RD, takže peníze a práci neřeším. Mezi to se nám ještě párkrát vetřela školkova rýmička a plané neštovice. Takže mi přijde, že jsem od září akorát zavřená doma s dvěma malými dětmi
Buď nemocní, nebo karanténa (kdy nikomu nic nebylo). Jen doufám, že příští rok to bude lepší… protoze Lego a Králíčka Binga už nemůžu ani vidět ![]()
@PeBa12 píše:
Celá ta karanténa je na hlavu postavená. Proč by měl být v karanténě někdo kdo je negativní? Známý je pozitivní, ale už není infekční (byl testovány úplnou náhodou - žádné příznaky nic ) a stejně musí být zavřený doma. Nebýt testu tak nikdo nic neví a normálně může pracovat, ale teď musí 10 dní trčet doma, protože mu nic není, ale test je pozitivní
Ale aspoň je pozitivní.
Zatímco spousta lidí je v karanténě úplně zbytečně.
A to nemluvím o té spoustě falešně negativních testech. Teta byla nemocná, horečky a zápal plic. 2× jí vyšel test negativní takže nemusela do karantény a vlastně mohla nakazit spoustu lidí. Já jsem si jistá, že to měla. Moc velká náhoda. Kolegyně v práci to samé, začalo to nachlazením a skončilo zápalem plic. Až 4. test vyšel jako pozitivní. Takže to je takový kocourkov tady, že až. ![]()
@berusa.m píše:
Ale aspoň je pozitivní.Zatímco spousta lidí je v karanténě úplně zbytečně.
A to nemluvím o té spoustě falešně negativních testech. Teta byla nemocná, horečky a zápal plic. 2× jí vyšel test negativní takže nemusela do karantény a vlastně mohla nakazit spoustu lidí. Já jsem si jistá, že to měla. Moc velká náhoda. Kolegyně v práci to samé, začalo to nachlazením a skončilo zápalem plic. Až 4. test vyšel jako pozitivní. Takže to je takový kocourkov tady, že až.
No a pak aby jsme celej covid brali vážně když je to jak u blbeč*u na dvorečku ![]()
Chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti s následující situací.
Dcera chodila celý minulý týden do školky. V pátek večer mi volali, že v po + ut byla ve školce osoba s covidem. V pondělí jsou všichni se školky objednani na testy a od patku maji karantenu.
A mě neni jasné, co se stane, když nektera z učitelek nebo z dětí budou pozitivní, když ještě v pátek byli ve školce. Zda se bude pocitat novy kontakt i v patek a karanténa bude prodlouzena, případně bude i další test.
Karanténa se bude počítat opět od posledního kontaktu, takže se prodlouží.
@Adelka951
U nás musely děti na další test…5-7 dní od posledního kontaktu.
@Anonymní píše:
Chci se zeptat zda máte někdo zkušenosti s následující situací.
Dcera chodila celý minulý týden do školky. V pátek večer mi volali, že v po + ut byla ve školce osoba s covidem. V pondělí jsou všichni se školky objednani na testy a od patku maji karantenu.
A mě neni jasné, co se stane, když nektera z učitelek nebo z dětí budou pozitivní, když ještě v pátek byli ve školce. Zda se bude pocitat novy kontakt i v patek a karanténa bude prodlouzena, případně bude i další test.
Stalo se nám to ve školce, že se karanténa prodluzovala a počítala se až od posledního kontaktu s nově zjištěným pozitivním spolužákem.
U nas se karantena kvuli jednomu pozitivnimu po testovani o par dni prodlouzila.
@Nicole 1234 napsala jsi to tak že někde couram a pak se divím že jsem v karanténě. Okey… Ale třikrát?