Vynechání 2 pilulek v platičku

Anonymní
14.12.20 11:08

Vynechání 2 pilulek v platičku

Zdravím, jdu si pro zkušenosti některých z vás..
v užívání antikoncepce jsem poměrně nová, užívám ji půlroku doteď bez problému, ale popíšu vám můj první problém.

1. Zapomněla jsem si vzít hned 1. pilulku v novém platíčku ( cca 2-3 týdny před zapomenutím jsem sex neměla, takže to asi nic)
  • Další sex byl tedy až 9. den po zapomenutí při řádném užívání pilulek.
  1. Další pilulka byla zapomenuta v 3. řádku: 1. pilule- tj. čtvrtek.

V pátek jsem tedy užila 2 tablety a dál jsem to neřešila

• V sobotu i v neděli jak největší koza jsem měla nechráněný sex a s tím, že se do mě udělal :roll:

Můj dotaz zní..

• Myslíte, že riziko otěhotnění je teď velké vzhledem k dvěma zapomenutým tabletám?
  • Měla bych si ještě rychle jít pro tabletu PO?
  • A nebo to není tak hrozný a jenom zbytečně plaším? :D :zed:

Ptám se hlavně proto, že všude jsou jen zkušenosti s dvěma zapomenutýma po sobě, ale ne s dvěma docela daleko od sebe..

Budu moc ráda když mi poradíte :srdce:

(komentáře typu, máš číst příbalák si nechte pro sebe.. věřte mi, že kdybych ho nečetla tak sem nepíšu :D žádný takový případ tam popsaný nebyl )

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12
14.12.20 11:34

Zapomenutí tablety antikoncepce v kombinaci s nechráněným sexem je vždy riziko. Výši tohoto rizika nejsem schopna odhadnout. Dejte si upomínku do mobilu na každý den a tabletky k tomu mobilu. Pokud nebudete schopna dodržovat pravidelné braní pilulek je možné nechat si implantovat pod kůži dávkovač, který to obstará za Vás. Jinak je neplánované otěhotnění na spadnutí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.12.20 12:35
@Anonymní píše:
Zdravím, jdu si pro zkušenosti některých z vás..
v užívání antikoncepce jsem poměrně nová, užívám ji půlroku doteď bez problému, ale popíšu vám můj první problém.
  1. Zapomněla jsem si vzít hned 1. pilulku v novém platíčku ( cca 2-3 týdny před zapomenutím jsem sex neměla, takže to asi nic)
  • Další sex byl tedy až 9. den po zapomenutí při řádném užívání pilulek.
  1. Další pilulka byla zapomenuta v 3. řádku: 1. pilule- tj. čtvrtek.

V pátek jsem tedy užila 2 tablety a dál jsem to neřešila

• V sobotu i v neděli jak největší koza jsem měla nechráněný sex a s tím, že se do mě udělal :roll:

Můj dotaz zní..

• Myslíte, že riziko otěhotnění je teď velké vzhledem k dvěma zapomenutým tabletám?
  • Měla bych si ještě rychle jít pro tabletu PO?
  • A nebo to není tak hrozný a jenom zbytečně plaším? :D :zed:

Ptám se hlavně proto, že všude jsou jen zkušenosti s dvěma zapomenutýma po sobě, ale ne s dvěma docela daleko od sebe..

Budu moc ráda když mi poradíte :srdce:

(komentáře typu, máš číst příbalák si nechte pro sebe.. věřte mi, že kdybych ho nečetla tak sem nepíšu :D žádný takový případ tam popsaný nebyl )

Musíš je brát jako samostatné případy. Ve kterém týdnu to bylo. Pak ten týden vyhledat. Já bych vzala taky dvě pilule a do konce toho plata jela s kondomem. A nařídila si budíka, abych už nikdy nezapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meredithx
14.12.20 19:00

Ano, pokud jsi ve čtvrtek zapomněla prasek a v sobotu a v neděli měla ne chráněný sex :roll:, tak ano, můžeš být těhotná.
Riziko otěhotnění je největší právě v prvním a ve třetím týdnu.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.12.20 21:17

@Meredithx

No zadupala jsem to, to vím :oops: :zed:
Myslíš, že je nutností si jít pro tabletu?
Nejradši bych se propleskala :,(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
6.2.21 15:06

Vynechání antikoncepce na více dní, jak dál?

Ahoj.
Ve čtvrtek jsem jela k příteli a až u něj jsem si uvědomila, že nemám sebou antikoncepci. Čtvrtek, pátek a dnes (sobotu) si prášek vzít nemůžu, jelikož nemám sebou prášky, ale v neděli dopoledne se vracím domů. Prášky si beru každý den v 19:00, užívám Vreyu, v přívalovém letáku jsem nic nenašla. Jak bych měla postupovat dále? Vzít si prášek okamžitě jak přijedu domů večer? V pondělí (8.2) jsem měla mít poslední prášek a pak čekat na menstruaci. Nebo čekat na menstruaci a první den si vzít? Mohl by mi někdo pomoct prosím :,( těhotná být teď nechci a na delší dobu vysadit taky nechci.

• Citovat
  • Upravit
1096
6.2.21 19:06

Jestliže Ti chybí do konce měsíční dávky jen jeden den, udělej si přestávku nyní. Jestliže jsi poslední pilulku vzala ve středu, další z nového balení si vezmi ve čtvrtek a normálně pokračuj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová