Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zapomenutí tablety antikoncepce v kombinaci s nechráněným sexem je vždy riziko. Výši tohoto rizika nejsem schopna odhadnout. Dejte si upomínku do mobilu na každý den a tabletky k tomu mobilu. Pokud nebudete schopna dodržovat pravidelné braní pilulek je možné nechat si implantovat pod kůži dávkovač, který to obstará za Vás. Jinak je neplánované otěhotnění na spadnutí.
@Anonymní píše:
Zdravím, jdu si pro zkušenosti některých z vás..
v užívání antikoncepce jsem poměrně nová, užívám ji půlroku doteď bez problému, ale popíšu vám můj první problém.
- Zapomněla jsem si vzít hned 1. pilulku v novém platíčku ( cca 2-3 týdny před zapomenutím jsem sex neměla, takže to asi nic)
- Další sex byl tedy až 9. den po zapomenutí při řádném užívání pilulek.
- Další pilulka byla zapomenuta v 3. řádku: 1. pilule- tj. čtvrtek.
V pátek jsem tedy užila 2 tablety a dál jsem to neřešila
- V sobotu i v neděli jak největší koza jsem měla nechráněný sex a s tím, že se do mě udělal
Můj dotaz zní..
- Myslíte, že riziko otěhotnění je teď velké vzhledem k dvěma zapomenutým tabletám?
- Měla bych si ještě rychle jít pro tabletu PO?
- A nebo to není tak hrozný a jenom zbytečně plaším?
![]()
Ptám se hlavně proto, že všude jsou jen zkušenosti s dvěma zapomenutýma po sobě, ale ne s dvěma docela daleko od sebe..
Budu moc ráda když mi poradíte
(komentáře typu, máš číst příbalák si nechte pro sebe.. věřte mi, že kdybych ho nečetla tak sem nepíšužádný takový případ tam popsaný nebyl )
Musíš je brát jako samostatné případy. Ve kterém týdnu to bylo. Pak ten týden vyhledat. Já bych vzala taky dvě pilule a do konce toho plata jela s kondomem. A nařídila si budíka, abych už nikdy nezapomněla.
Ano, pokud jsi ve čtvrtek zapomněla prasek a v sobotu a v neděli měla ne chráněný sex
, tak ano, můžeš být těhotná.
Riziko otěhotnění je největší právě v prvním a ve třetím týdnu.
No zadupala jsem to, to vím
![]()
Myslíš, že je nutností si jít pro tabletu?
Nejradši bych se propleskala ![]()
Ahoj.
Ve čtvrtek jsem jela k příteli a až u něj jsem si uvědomila, že nemám sebou antikoncepci. Čtvrtek, pátek a dnes (sobotu) si prášek vzít nemůžu, jelikož nemám sebou prášky, ale v neděli dopoledne se vracím domů. Prášky si beru každý den v 19:00, užívám Vreyu, v přívalovém letáku jsem nic nenašla. Jak bych měla postupovat dále? Vzít si prášek okamžitě jak přijedu domů večer? V pondělí (8.2) jsem měla mít poslední prášek a pak čekat na menstruaci. Nebo čekat na menstruaci a první den si vzít? Mohl by mi někdo pomoct prosím
těhotná být teď nechci a na delší dobu vysadit taky nechci.
Jestliže Ti chybí do konce měsíční dávky jen jeden den, udělej si přestávku nyní. Jestliže jsi poslední pilulku vzala ve středu, další z nového balení si vezmi ve čtvrtek a normálně pokračuj.
Zdravím, jdu si pro zkušenosti některých z vás..
v užívání antikoncepce jsem poměrně nová, užívám ji půlroku doteď bez problému, ale popíšu vám můj první problém.
V pátek jsem tedy užila 2 tablety a dál jsem to neřešila
Můj dotaz zní..
Ptám se hlavně proto, že všude jsou jen zkušenosti s dvěma zapomenutýma po sobě, ale ne s dvěma docela daleko od sebe..
Budu moc ráda když mi poradíte
(komentáře typu, máš číst příbalák si nechte pro sebe.. věřte mi, že kdybych ho nečetla tak sem nepíšu
žádný takový případ tam popsaný nebyl )