Karolína,nebo Karin?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5829
15.2.14 20:58

Některé holky to tu už zmínily, taky se mi líbí nejvíc Karla, není jich tolik jako Karolín a je to hezčí jméno než Karin, to mi přijde takové tvrdé. :) nicméně dokázala bych si pro své dítě představit každé z těchto jmen :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66798
15.2.14 21:01

Obvykle do těchto diskuzí nepřispívám. S Karolinkami se roztrhl pytel, jsem pro variantu Karla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
982
15.2.14 21:07
@Dafii píše:
Karin, s Karolinama se roztrhl pytel, jsou jich plne skolky a vsechny jsou pak Kji :D

Přesně tak, dcera má ve třídě hned dvě Karolínky a dokonce sedí spolu v lavici :roll: :)
Karin je náhodou moc hezké jméno. A já mám také dceru od Ká, ale ani jedno z těchto jmen ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
15.2.14 21:08

Karin- originálnější, je jich podstatně méně, přitom varianty oslovení jsou dost podobné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
235
15.2.14 21:14

My se take nemohli rozhodnout, mame Karolinu Annu - Kajo ji nikdo nerika, protoze to nepouzovame v rodine okoli ma pro ni zazite Karolinka, Karolin, Karoli, Karol a mne se to tak libi. Navic ted zijeme dlouhodbeji mimo CR a i tak se mi toto jmeno osvedcilo, je mezinarodni - pro vsechny kolem je to Karolin nebo Kerol :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
19.2.14 12:12
@Bubiii píše:
My máme Karin a Elen. Zdrobneliny: Kari, Karča, Karinka, Karička, Karoušek.

Tak to je dobrý :lol: obě jména málo obvyklá a ještě najdu jmenovce, máme taky Ellen a Karin :D :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
19.2.14 14:27

Mě se víc líbí Karin…je jich méně a jak už bylo zmíněno, tak by se mi nelíbilo, kdyby se Karolíně říkalo Kájo. Pokud jsi ale zvyklá už na Karolínu, tak dej radši ji. Na délku příjmení bych se neohlížela, spíš jak to dohromady zní.
Mně teda jména s R nepřijdou „tvrdá“ spíš zvučná a to se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.14 14:53

Karin

Za mně Karin :palec:.. Karolina totiž znamená „muž“, takže asi tak :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.2.14 14:58

@Marjorie_Simpson To je od tebe mile… :mrgreen: Ja jsem Karolína ;) A muz rozhodne nejsem :D :D :D
Jinak pro ty co rikaji ze by ji ostatni rikali Kájo… Me se to Kájo libi vic nez Karolino, Karolinko a ostatni ;) Ale asi to bude tim ze me tak doma rikali skoro porad :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5924
19.2.14 15:08

@kaja00
Podle mě se teda více hodí oslovení Kájo ke jménu Karla. Ale jo, někdo ty jména takhle komolí. Znám 2 Karolíny a taky se jim říká Kájo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
19.2.14 15:10

@Marcelka146 No jak me rodice pojmenovali, tak me pojmenovali :mrgreen: :lol: Me by jmeno Karla nevadilo a ano asi se Kaja hodi vice ke Karle ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.3.14 22:18
@Marcelka146 píše:
@kaja00
Podle mě se teda více hodí oslovení Kájo ke jménu Karla. Ale jo, někdo ty jména takhle komolí. Znám 2 Karolíny a taky se jim říká Kájo.

Též znám jednu Karolinu, které se říká Kaja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16878
17.10.16 22:34
@Marjorie_Simpson píše:
Též znám jednu Karolinu, které se říká Kaja.

Já mám Karolínu kamarádku a říkám jí Káji, když o ní mluvím tak Kájina, aby si můj chlap nemyslel že jsem byla na kafi s nějakým Kájou:-) Už jsem si na to zvykla že mi to ani nepřijde nějaký divný nebo tak. Ale sama bych to jméno holčičce nedala, spíš tu Karin. Nebo Kláru. Obě jsou i moje favoritky na holčičku, kdyby se ještě někdy povedlo další, a malý má taky dvouslabičné jméno. U nás by měla na K teda i příjmení. Mně se ty kratší jména líbí celkově k delším příjmením víc než dlouhý. Chudák dítě když se má podepisovat např. Magdalena Nesnídalová:) Ty ženský jména se tím -ová strašně protáhnou, já bych to přechylování klidně zrušila:-) A kdyby se někomu zdála Karin moc tvrdá tak ještě existuje i Karina. Sice se spíš používá v zahraničí, ale to už dneska asi není nic tak neobvyklého, ale Karla bych nedala. I když třeba v knížkách od B. Nesvadbový je taky často hlavní postava Karolína a říkají jí Karlo nebo Karolínko. Karolina s krátkým je divný, mně se hned vybavilo Universitas Karolina na doktorských diplomech…ale každému se vybaví vždy něco:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
349
18.10.16 15:06

Karolínka :) :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie