Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@j.a.n.i1
Tak jsem dnes byla na té neurologii. Prý to jsou karpály. Dala mi, ale jen kapky Secatoxin Forte 2,5mg (3× 15 kapek). A mám ruku fixovat a omezit práci. Ale to v závodní kuchyni půjde těžko. Kdyby to nešlo, tak chvilku na neschopenku a po dobrání kapek by se uvidělo. Neschopenku mi může napsat jen neorolog nebo i obvodní? Ptám se jen zatím, kdyby náhodou.
@Dory22 Poslala tě na EMG? Bez toho nejde určit, v jakém stádiu to je ![]()
@arinecka Říkala, že zatím počkáme. Jen prohmatala a procvičila ruce, nohy. Já ji říkala, že už mi to jde do loktu a i přes den. Já předpokládala taky, že tam půjdu.
@Dory22 Zvláštní, nechápu na co chce čekat. Měla tě tam poslat, a až pak podle výsledků určit léčbu. Pokud ruce hodně namáháš, tak se ti to ale stejně zhorší a operaci se asi nevyhneš.
@Dory22 mela jsem tenkrat neschpenku od obvodni. A na tom vysetreni trvej, Nevim od kud jsi, ale vetsinou se i dlouho ceka.
@Dory22 píše:
A jak s neschopenkou může ji napsat neurolog nebo obvodní?
neurolog. On léčí, on rozhoduje o prac. neschopnosti
Jsem v 18 týdnu těhotenstí a je mi 39, měsíc mi brní ruce, mám potvrzen od neurologa karpální tunel v středně těžkém stádiu na obou rukách, prý budu asi muset na operaci, pokud to nerozeženu alternativní medicínou + kterou mám vybrat nevím a navíc se na vče dlouho čeká +ten Covid zase všechno obrácí naruby,
nějak se mi nezdá ta operace v těhotenstí? Ale neurolog řekl, že pokud se toho nezbavím do 1-2 měsíců, že operace bude a po porodu by bylo pozdě - možná nepomůže,
máte někdo podobné zkušenosti?
Navíc beru léky na ředění krve a ty se prý vysadí před operací, ale já je mám abych udržela plod :-I