Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj holky. Prosím vás byl někdo na operaci karpálů? Příští středu mě to čeká a chci se optat zda vám to jen zavázali nebo jestli jste dostali i sádrovou dlahu? Moc děkuji za odpověď.
Pracuji na plastické chirurgii… na svůj karpál jsem si zatím nedala sáhnout 🙂 ale asistují u těch operací a sádru ani dlahu nedáváme.
Zavázali a druhý den jsem byla cajk. Normálně jsem s tím hybala a fungovala.
Moje maminka byla před více jak dvaceti lety na operaci obou rukou. Dlahu žádnou neměla, ale zavázané to měla. Nesměla mít ruku dolů jinak to moc bolelo. Samozřejmě se šetřit a nenamáhat ruku.
@pajulineneska píše:
Ahoj holky. Prosím vás byl někdo na operaci karpálů? Příští středu mě to čeká a chci se optat zda vám to jen zavázali nebo jestli jste dostali i sádrovou dlahu? Moc děkuji za odpověď.
Obě ruce mám operované, byly vždy ovázané. Ruku nosíš v závěsu.
Doporucuji jit na karpaly endoskopicky. Sice si priplatis (v Praze to delaj v Palas Athena, 10t CZK), ale mas mini jizvu a hned druhy den muzes ruku zlehka pouzivat, zadna sadra nebo dlouha neschopenka.
Mama byla s jednou a tata s obema a mamka tam ted jde s druhou rukou..
@azaleila Ahoj mohu se na něco zeptat? Ve středu jsem byla na tý operaci karpálů. Včera na vyndání drenu, vyndával sraženinu a znova obvázali. Na kontrolu mám jít za 14 dní na vyndání stehu. Ale co mě trápí ten obvaz mě nevydrží těch 14 dnů. Mám si to převazovat? Děkuji za odpověď ![]()
@pajulineneska píše:
@azaleila Ahoj mohu se na něco zeptat? Ve středu jsem byla na tý operaci karpálů. Včera na vyndání drenu, vyndával sraženinu a znova obvázali. Na kontrolu mám jít za 14 dní na vyndání stehu. Ale co mě trápí ten obvaz mě nevydrží těch 14 dnů. Mám si to převazovat? Děkuji za odpověď
Ahoj… jsem ráda že to máš za sebou. Snad to moc nebolí a vše dobře dopadlo…
Teoreticky bys s tím obvazem nic dělat neměla. Prakticky to samozřejmě nejde. Takže velmi opatrně si to upravit můžeš ale určitě neodhaluj ruku až k ráně. Kdybys cokoliv potřebovala… klidně napiš.