Kaše a kojení
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jak to dělám já? davam dětem skutečně jídlo, instantní vysoce průmyslové zpracované kaše plné cukru a umělých vitamínu jsou především marketingový tah a jedna velká reklama…
žádné živiny tam nejsou…v tomto veku je nejdůležitější kojeni, proto bych v první radě řešila to s nějakou dobrou LP a jako prikrmy zvolila zeleninu, ovoce, popr další vhodne potraviny (maso, bílek,možná bílý jogurt,s obilovinami začít až tak po 9.mesici)…jinak večer u nás vedla polévka..
Příspěvek upraven 19.11.18 v 09:05
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V 8 měsících jsme s kasemi začínali. Dávala jsem nemlecne. A většinou ty ze zdravé výživy,ne ty dětské slazené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já teda, kojim… A na noc dávám normálně mléčnou kaši
…dělala jsem to i u prvního dítka, a nijak ho to nepoznamenalo, aspoň nic co by se projevilo jsou mu teď 3… Já alergik, atopik, manžel taky… Klepu zatím máme obě děti bez těchto problémů…Nebo nevím, poučte mě někdo, proč by se neměla dávat mléčná kaše když kojim, kvůli čemu? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@andelka83 Čistou kaši nebo třeba s ovocem? Já bych nejradši kaši nedávala vůbec, jen malá ani tomu kojení moc nedá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@iizabela nejí mi ani doma vařené, takže polévky taky ne. A z prsu pije max 3 minuty poté už prostě nechce, v noci déle asi 5 minut. Nevim teda jestli musím ty kaše dávat, ale nemyslím si, že jí takové cucání stačí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikola.H93
Prospívá,přibírá?ma dostatek pocuranych plen?pokud ano,tak ji to stačí,pokud ne,řešila bych zejména to kojení,co ho kazi(používání dudliku,flasek) a hlavně kojit na požádáni…spousta děti v tomto veku pouze ochutnava,mladší syn nesnesl,když ho někdo krmil,proste si chtěl jídlo sám vzít,osahat,pomackat a ochutnat..vy sama znáte svoje dítě nejlépe,tak se ridte jim a ne tabulkami nebo tím,co už ji jiné děti,na jídlo má spoustu času,nabizejte,jezte společně a nenutte
a ty kaše fakt k ničemu nejsou,jen způsob,jak už od kojenecké veku nás učit na průmyslové zpracované polotovary…Přitom nejhodnotnější je pro každého vařit ze základních potravin,jist skutečne jídlo,ne náhražky…já bych nic instantního proste nejedlá..tak proč bych to měla dávat tomu nejcenejsimu,co doma mám????to je můj pohled na věc,no ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja kase nedavam vubec. Tu chybu jsem udelala jen u prvniho pred 13lety
…Pokud prospiva, tak to neresit nejak rychle/akutne. Proste nabizet kojeni a normalni prikrmy. Ja davala v tomhle veku i lzicku do ruky a zaroven krmila. Hodne veci do ruky…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikola.H93 píše:
@andelka83 Čistou kaši nebo třeba s ovocem? Já bych nejradši kaši nedávala vůbec, jen malá ani tomu kojení moc nedá
S trochou přesnídávky, kvůli vstřebávání železa. Ale kdyby mimco nechtělo kojení, tak bych asi tu mléčnou kaši dala. Já jsem kdyžtak dělala kaše i z rýžového mléka. Ale kojila jsem dost až do 10-11 měsíce. Na čas teda nevím,ale 4-5× denně to bylo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nikola.H93 Tak především na večeři není zrovna kaše to nejlepší, zbytečně to zatěžuje bříško. Když už, tak na snídani ![]()
Tvoje dítě píšeš je kojené, v tomto věku bohatě postačí na oběd masozelenina a odpoledne nebo dopoledne ovocná svačinka, pokud máš potřebu dávat ještě další příkrm, tak bych na večeři volila zeleninové polévky, třeba zahuštěné ovesnýma vločkama, zasytí.
Zkus se podívat do skupinky vaříme pro kojence a batolata , najdeš tam spoustu receptů, i na ty polévky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Večerní kaše a kojení
Ahoj holky,
jdu si pro radu.Mala ma 7,5mesice.Uz mi ji prikrmy-moc toho nesni a jelikoz mi nechce pit, tak jeste vzdy dokojim. Priblizne v 6 hodin vecer davam kasi (delam do UM Nutrilon allergy care-ovesna, jahlova, spaldova-neslazene),mela by byt i vzhledem ke specialnimu mleku lehce stravitelna, potom kolem 7 kojim a po pul osme mala chodi spinkat. Kaše na veceri sni priblizne 150 ml, to ji nejvic z celeho dne. Priblizne kolem devate, pul desate se budi s placem. Napadlo me, zda ji neboli brisko z kase a následného kojeni. Prosim, mate s timto zkusenosti? Priblizne-jake mate rozestupy mezi um s kasi a kojeni? Dala bych ji napit a kojila az v noci, ale odmita lahvicku s vodou i cajem, tak nevim. Dekuji!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvetka29 tak nedávej kaši večer, spoustě dětem nedělá na noc dobře, protože zaplacne žaludek a je těžká. Dávej ji třeba k snídani a večer zeleninu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvetka29 spíš ji bolí bříško z té kaše, na večer není vhodná. Můžeš dávat cokoliv jiného, kaši nechat třeba na snídani
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kvetka29 ano, může ji bolet bříško z kaše, je hůř stravitelná, proto by se měla dávat třeba na snídani ![]()
Na večeři jsem vařila husté zeleninové polévky a dokojila dle potřeby..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dobre, zkusim tedy tu zeleninu a kdyz ji tedy dam v sest vecer-kojeni za hodku a pul by problem nemel byt? Vyzkousim a uvidim, jen nevim zda nebude mit hlad-te kase sni opravdu dost. Zeleninu mi moc nechce a vecer se mi zda, ze toho mleka nemam moc….
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je jeste problem, ze ma ekzem -zuby zadny a ma alergii na mleko a korenovou zeleninu-tak ty zeleninovy prikrmy nejsou nic moc…vubec ji to neleze.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit