Kaše a mléko
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
kaše a mléko
Ahojky holky, chtěla bych se zeptat, jaké máte zkušenosti s večerní kaší a mlékem. Emmča má 14 měsíců, až doteď jsem jí dávala noční Nutrilon do lahve(je mírně kašovitější než denní), malá totiž cca v 6 měsících kaši na noc nechtěla, tak jsem ji ani nenutila. Ráno jsem jí dávala doteď Nutrilonu 180ml a večer 210ml, vypila to v pohodě, ale začla nechávat docela velké dávky- z té ranní nechá tak 100ml(a to by měla mít od večera hlad) a z té večerní i tak 150ml, ale když jí dám čaj, tak to vypije klidně celou lahev-180ml na zátah. Jenže se pak v noci budí-zřejmě hladem(ale opět vypije jen čaj a mléko nechce), jinak už spinká-pokud jí netrápí zuby-celou noc od půl 8h, do 7h..tak jsem si říkala, že opět zkusím kaši-že lžičkou to do ní nějak dostanu. Klasická dětská krupička se mi zdá moc těžko stravitelná, banánovou můžu vyloučit, po banánu má zácpu, tak nevím jakou? A pokud to bude kaše, kde se má přidat mléko, tak jaké? Ten Nutrilon, nebo můžu už i kravské plnotučné? Alergiemi na potraviny netrpí, krom té zácpy z banánu..No je to maturita
, nevím, jestli jí už třeba ten Nutrilon nechutná, nebo jen nemá hlad-ikdyž přes den se nějak nepřecpává..spíš hodně pije, i klidně 4×180ml..díky moc za rady! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
od roka dělám klasické domácí kaše do kravského mléka - pohankovou, krupicovou a z jemných ovesných vloček. Dělám je stejně jako sobě, jenom míň osladím, nahoru kousek másla a dost často i ovoce.
A ty kaše má někdy ráno, někdy večer. Podle plánů na den.
Jinak mě večer - 1,5 hod po večeři vypije 180ml UM, k snídani má hrnek se 150 ml kravského mléka.
Příspěvek upraven 24.02.12 v 14:03
- Citovat
- Upravit
Tak já mám taky 14 měsíční dcerku a shodou okolnosti taky Emmičku, já ji na noc dávám obyčejnou krupičku na plnotučném mléku, jíme to lžičkou a bez problému. Někdy když jsme na návštěvě tak dostane chleba s máslem a jak přijedeme domu dostane už jenom mléko (já dávám Hami) a v pohodě vydrží celou noc. Ráno dostává taky mléko a někdy se stane že tam taky nechá 100ml, tak to nechám na konferaku a ona si to za chvilku veme a pocucává a vypije to nakonec celé. Plnotučné kravské mléko už může tak zkus možná se ji to mléko už tzv. okoukalo a možna se chytne na něco jiného, anebo je to jenom dočasný truc a za čas to zase bude papat. Tak hodně zdaru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kdyby ti nechávala jen tu večerní dávku, tak bych řekla, že prostě po celém dni nemá hlad. Ale když nechá mlíčko i ráno, kdy by měla být hladová, tak to opravdu spíš vypadá, že už jí mlíčko nechutná. Nechceš zkusit jiné umělé mléko než ten Nutrilon? Mám doma dva vzorky Sunar Nutra Defense, kdybys chtěla zkusit a nechtěla kupovat hned celou krabici, tak ti je třeba můžu poslat. Ale je to teda „dvojka“, tvoje holčička už asi pije „trojku“ (teda nevím, jak to má Nutrilon). No každopádně, kdybys chtěla zkusit ten Sunar, tak mi napiš soukromou zprávu a domluvíme se.
Jinak ke kaši: můžeš zkusit do umělého mlíka namíchat tzv. nemléčné kaše. V prodejnách zdravé výživy nebo v drogerii DM seženeš třeba jáhlovou, kukuřičnou, pohankovou, obilnou. Jsou dobré, protože v nich není nic navíc, žádný cukr a jiný čurbes. Nebo skoro v každém větším obchodě mají od Nestlé nemléčnou rýžovou, taky dobrá, bez cukru, obohacená jen vitamínem B. 14 měsíčnímu dítěti už bych klidně udělala i tu krupicovou, pokud nechceš do kravského mléka, tak udělej jen ve vodě a po zchládnutí přimíchej UM. Krupice se doporučuje předem na nějakou tu hoďku namočit, aby nebyla tak „prďavá“, ale možná jsou to jen pověry
.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Paráda, moc děkuju, vidím, že teda i to kravské mléko už může, to si myslím, že by mohlo chutnat
Měly sme před Nutrilonem docela dlouho Bebu, ale po čase už byl taky problém, tak možná se jí to opravdu „okoukalo“. Dnes vyzkouším kaši s UM, a když to nezabere zkusím kravské a ono se snad něco ujme ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
kravské mléko už může, ale plnotučné, ne polotučné. Klidně bych dělala na noc tu krupičnou kaši na lžičku nebo já dávala od Hami ty mléčné ochucené do vody. Mají velký výběr a dětem chutnali. Teď ještě dostávají druhou večeři, mlíko do postele a dávám taky od Hami ochucené mlíčko s kaší. Krásně je zasytí. A jestli ji nechutná Nutrilon, tak zkus jinou značku nebo počkej a třeba to časem přejde. Mě třeba lajdačí s mlíkem, když rostou zuby a nechtějí tahat z lahvičky, že je to bolí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak všechno jinak, od soboty ráno nechce žádné mléko, ani Nutrilon, ani plnotučné kravské, ani jakoukoliv kaši-mám pocit, že jak vidí, že je to bílé, tak má blok a hotovo
Koupila jsem jí schválně včera Nestlé mlíčko s kaší jahodové(to není bílé) no a byla z toho opět hysterická scéna. Takže nechce ani malinovou kaši od Hami. Tak asi počkám pár dní, zatím jí hold budu muset dávat polévky a přesnídávky a pečivo..snad časem k mléku zase přivykne
Ale díky moc holky za rady! Jo, a to kravské mléko převařujete, když ho dáváte jen tak samotné?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit