Kaše, kaše ,kašičky:)
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Kaše, kaše ,kašičky:)
Ahoj, tak cca za měsíc bych Kubíkovi chtěla zkusit dát na noc kaši.A tak se chci zeptat na pár věcí vás,zkušených matek ![]()
1,může být po kaši zácpa?
2,pije nutrilon-musí být kaše od stejné značky?
3,jakou bych měla začít?
4,co to je nemléčná kaše?
5,vaše zkušenosti s mlíčkama s kaší-ta by mohla být nejvhodnější na začátek,ne?Tim jak je tam i mlíko tak by mu mohla šmakovat
Noo, to bude asi všechno, díky za odpovědi ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
1 - myslím, že může, ale osobní zkušenost nemám
2- nemusí, ale je to vhodnější, protože to pro dítě bude známá chuť a vyzkoušené mléko
3 - začala bych tím Nutrilonem a rýžovou bez příchuti
4 - nemléčná kaše je taková, která neobsahuje mléko (většinou se míchá do UM/nebo MM, mléčná se míchá do vody a obsahuje sušené UM)
5 - mlíčko s kaší jsem dala Marušce jako první, když jsem měla pocit, že má hlad. Zdálo se mi, že jí chutnalo, ale mně se zdá dost sladké, takže ho dávám výjimečně. Jeho velkou výhodou je, že je velmi rychle hotové - nemusí se ani ohřívat (ale naše Maruška ho jinak než ohřáté nevypije) a když to koupíš to „správné“, tak otevřené vydrží v lednici dva dny, takže můžeš dát pro začátek jen lžičku. Ovšem některá mlíčka s kaší se musí spotřebovat do 6 hodin. Kupovala jsem ho velmi výhodně a spíš pro případ, že bych nemohla kojit, tak abych měla něco pořád doma. Jinak v těch mléčných kaších je mléko taky. Když se kašička udělá řídká (tj dá se víc vody než je v návodu), tak se dá dát do lahvičky a dítěti vypít.
Já být tebou, začala bych tím Nutrilonem, co se míchá ve vodě a je jen rýžový. Postupně můžeš zkusit jiné značky, ale zvlášť, pokud chceš začít už ve 4 měsících (proč?
), tak bych se držela jen té osvědčené.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj,
1. zácpa být může, taky může být mimču po kaši těžko a může mít žízeň
2. kaše od stejné značky být nemusí, ale já to dodržovala, aspoň u takového mimča
(spíš to bylo pro dobrý pocit)
3. začni bezlepkovou kaší od ukončeného 4. měsíce - rýžová, rýžovo - kukuřičná
4.nemléčná kaše je kaše, která se připravuje s UM, MM, později s kravským mlékem, při průjmu se může připravit pouze z vody
5. mlíčko s kaší nedávám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
no, pokud jí chceš dát proto, že čekáš, že po ní bude spát, tak to je docela často rozšířený omyl mezi maminama. Spíš bych řekla, že je po ní žízeň.Ke spánku přes celou noc musí dospět mimi vývojem samo.
Tak zácpa - mimi nemusí kakat několik dní a je to pořát normální.Ale pokud začneš s příkrmy, tak ta stolička se zahustí a trochu jí to trvá.
Já na značky nekoukám, kombinuju.
Naše dítě je žravé, takže mi sní všechno a šmakuje mu.To musíš vyzkoušet, jakou kaši si dá.Mně tedy přijdou hodně sladký všechny.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my začali tím Nutrilonem (když nepočítám pár lžic té hotové kaše s mlíčkem), pak jsem zkusila Moji první kaši od Nestlé a tu už nechci. Vůbec se mi ji nedařilo rozmíchat bez hrudek, a to jsem vyzkoušela snad každou možnou teplotu vody. Stejně jsem ji musela potom propasírovat, aby ji Mája mohla pít z lahve (po lžičkách snědla mnohem míň a měla žízeň). A v porovnání s Nutrilonem mi přišla výrazně sladší.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já malýmu dávám jen Moji první kaši od Nestlé. Je super a rozmýchám ji naprosto dohladka a lehce tímto:http://www.tescomaeshop.cz/…tescoma.html
Prostě takovým tím šlehačem na omáčky. Jde to během pár vteřin, klidně v hluboké misce, teplota vody je fuk a nepřisypávám nijak postupně. Fakt to jde dobře. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jackie píše:
Já malýmu dávám jen Moji první kaši od Nestlé. Je super a rozmýchám ji naprosto dohladka a lehce tímto:http://www.tescomaeshop.cz/…tescoma.html
Prostě takovým tím šlehačem na omáčky. Jde to během pár vteřin, klidně v hluboké misce, teplota vody je fuk a nepřisypávám nijak postupně. Fakt to jde dobře.
Jackie,mám pocit že na těch kaších zezadu píšou,že se nemá šlehat.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Stensa píše:
Ahoj, tak cca za měsíc bych Kubíkovi chtěla zkusit dát na noc kaši.A tak se chci zeptat na pár věcí vás,zkušených matek
1,může být po kaši zácpa?
2,pije nutrilon-musí být kaše od stejné značky?
3,jakou bych měla začít?
4,co to je nemléčná kaše?
5,vaše zkušenosti s mlíčkama s kaší-ta by mohla být nejvhodnější na začátek,ne?Tim jak je tam i mlíko tak by mu mohla šmakovat
Noo, to bude asi všechno, díky za odpovědi
Ahoj
1.po kaši zácpu mít může,můj syn kaše miloval,ale totálně ho betonovaly.
2.nemusí to být od stejné značky,ale je to asi lepší.my vyzkoušely snad všechny.Nedoporučuju ti Nestlé-špatně se rozpouští.
3.začla bych od Nutrilonu rýžovou-přišlo mi že jsou nejméně sladké.
4.nemléčná je že se míchá s MM nebo UM.Mléčné s vodou.
Mlíčka s kaší jsem kupovala často-syn je zbožnuje,ale nedávala bych je asi od začátku,počkej až si zvykne na normál kaši.Jinak jsou super,až na ty ceny!!!!! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ono to není potřeba šlehat. Stačí když to tím párkrát promícháš. V hluboké misce by to ani vyšlehat nešlo. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Nám taky vyhovuje Nutrilon kaše, ale ne rýžová, ale mléčná kaše vanilková. On totiž příchutě vůbec nechce. Jenže teď mu za pár dní bude 7 měsíců a ta kaše je psaná od 4 měsíce. Poraďte mi, jestli ji můžu pořád dávat? Co když v ní není tolik předepsaných vytamínů a minerálů jako v kaších od 6 měsíce? Prostě mi to za těch popisek na krabici není jasné. Pátrala jsem po kaších od 6m bez příchutě, ale většinou jsou už s ovocnou příchutí, s piškoty, medem apod. Jednu vanilkovou jsem našla - Hami krupicová s příchutí vanilky, ale já jsem chtěla zůstat u Nutrilonu, když ho i normálně pije. Dík za odpovědi.
- Citovat
- Upravit
Holky, prosim, mam doma kasi mlecnou ovesnou na dobrou noc hippu a podle jejich navodu je to voda. Davate vice, aby byla hustejsi? Pouzivate nekdo stejnou?
- Citovat
- Upravit