Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky, chci se zeptat, jestli některá nemáte zkušenosti..
Syn má docela často kašel, hlenovitý.. A když jde o hlen (kašel i rýma), tak by se neměli podávat mléčné výrobky, protože tam ten hlen drží.. jak to tedy je?? Syn pije mléko 2×denně 240ml. Jogurty a smetánky ted nedávám.. ![]()
Díky za rady a názory..
syn má to samý. Po jogurtu a teď i po UM mu dávám ještě napít hodně šťávy (hipp džus + voda), aby se to pěkně spláchlo.
Malej měl kašel a antibiotika a UM mohl bez problémů to bylo taky jediný co nevyblil.
V tom případě nevim, z čeho by byly živy děti mladší půl roku ![]()
Jo ale něco na tom asi bude ![]()
Ale na druhou stranu, slyšela jsem, že stejně tak drží hlen i banán
je to pravda?
mléčné výrobky podporují tvorbu bakterií v krku… jenže působí lokálně - tzn. přímo v místě. Takže proto je dobrý dát děcku po UM trochu vody, čaje apod. Jednak do velké míry spláchne to mlíko z krku a druhak dostatek tekutin při nachlazení je více než žádoucí.
o banánu nic nevím ![]()
@Florena malicky ma ted to same - kasel a rymu. UM a kasi z nej udelanou mi zvracel. Cely vcerejsek jsem vynechala veskere mleko (davala jsem silny kureci vyvar) a dnes rano uz byl kasel lepsi, bylo slyset, ze odkaslava. Dnes odpoledne uz mel mleko ze 120ml (vybral si ho sam mezi vyvarem, cajem a UM). S obavou jsem ho dala a vydatne ublinkl az po 4 hodinach, tak jsem byla rada, ze opet nezvraci.
Vecer si opet „rekl“ o mleko, dala jsem ze 150ml.
Vidis, o bananu jsem neslysela a nas mlady ho take nemusi a ani mlekem neni obvykle nadseny.
@Black_Orchids diky za tip, hned mu jdu dat caj.