Jak přestat kojit po roce?

116
9.5.12 21:19

jak přestat kojit po roce?

Zdravím maminky..koukala jsem,že už tady podobné diskuse jsou,ale už je to dlouho tak sem si říkala,že napíšu novou..Mám 14 měsíčního chlapečka,kterého kojím odpoledne po obědě aby usnul a večer-celou noc..Neustále se budí..(několikrát za noc)Ještě sem nezačala ani odstavovat takže jsme na úplném začátku..Navíc sem si ho navykla,že u mě usíná takže to bude asi zlo..Ráda bych ale už přestala kojit,protože už takhle dál nemůžu..Navíc mě občas píchá v prsou když jí takže si myslím,že jsem to zvládla už dlouho..Dudlík vůbec nechce už od porodnice takže to už nebudu začínat..jen mi prosím poradte nějaké rady jak na něj..?Děkuji..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3627
9.5.12 21:26

Tak dlouho jsem nekojila, zkušenost nemám, ale odnaučovala jsem od flašky s mlíkem, což je dost podobné. Buď bych naučila na flašku a nebo prostě nedat :( Samozřejmě bude protestovat, utišit, pokaždé stejným způsobem, vymyslet třeba nějakou formulku, kterou budeš používat vždy a být důsledná, jakmile jednou povolíš nebude vědět, že to myslíš vážně. Buse to asi pár bezesných nocí :( Třeba poradí nějaká zkušená maminka, která kojila takhle dlouho. Přeji hodně štěstí, držím palce a ať to máte brzo za sebou.
Jo a nebo bych místo kojení nabídla mlíko v láhvi, pokud nechce, tak utišit a spinkat, hotovo. :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30420
9.5.12 21:29

já přestalo kojit ze dne na den a jediná rada je hold nedat a vydržet to, malá to během 3 nocí pochopila :-) je to o tom vydržet :-)
Já si přelepila prsa a říkala, že mám bebí a to taky pomohlo, když se v noci vzbudila, hladila jsem ji a říkala že mlíčko už není, že má maminka bebí, pokňourala a usla :-) ale je fakt, že prsa jsem měla přelepené ai tak 14 dnů :-D pořád chodila a kontrolovala, jestli ještě pořád mám bebí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
9.5.12 21:32

Děkuji :) já právě zkouším dát mlíčko z lahve už několik měsíců,ale jelikož sem ani nikdy neodstříkala když byl mimi tak mi flašku odmítá..háže ji schválne na zem,vylévá ji atd.Někdy se i napije,ale nechce..udělala sem chybu..Nikdy mi ani moc nepil přes den až ted co jsou ty vedra tak vypije i dva hrníčky..bojím se toho,ale už chci vážně přestat..jen mám strach ze své trpělivosti..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.5.12 21:37

A nemohl by k němu chodit manžel, v dobu kdy se dožaduje mlíka v noci? Přes den to zmákneš sama, ale v noci to je horší. Jakmile odnaučíš v noci, tak to půjde i odpo. Asi bych odnaučila napřed noční a pak odpolední kojení. A nebo šlus ze dne na den, ale to je větší nápor pro tvou trpělivost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1939
9.5.12 21:38

Já jsem kojila do ukončeného 11.měsíce…chtěla jsem do roka skončit, ale taky jsem nevěděla jak na to. Skončilo to tím, že mě malá kousla a mě pak kojení bolelo, takže jsem toho využila a prostě nedala. Vím, že maminky ze cvičení říkaly, že pár dní je probrečených, ale v noci prostě nedat a místo toho nabídnout láhev s vodou. Údajně noční kojení není hlad, ale jakýsi rozmar a ujišťování se o tom, že maminka je tady se mnou :lol: Ale moje malá byla zvyklá usínat sama v postýlce, naučila jsem ji to…k sobě během noci ji beru jen když jí rostou zuby a má bolesti. Taky se doporučuje, aby dítě ukládal a vstával k němu muž, aby necítilo mlíčko a nesápalo se. I když já jsem to zvládla bez muže. Asi to dcera pochopila, že nic nebude. Ale chce to tak ty 3dny a nahradit mu tu sebranou blízkost něčím jiným…pozorností, pochováním v náruči, prostě víc si dítka hledět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
9.5.12 21:40

Já mám právě zrovna takovýho chlapa,že od mala jsem na vše sama-navíc chodí pozdě z práce a v noci tvrddě spí..Nikdy jsem ještě ani malého kvůli kojené nenechávala hlídat..nemůžu nic..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
9.5.12 21:41

tak já odstavila nedávno, ty denní kojení jsem odbourala jako první bylo jídlo prso už prostě nedostal.
Pak jsem už kojila jsem jen v noci. Odbourávala jsem postupně. Nejdřív ty mezi večeří a půlnocí dřív jak ve 12 jsem nedala pak jsem to posouvala a nakonec jednoho dne nedala vůbec a za 2 dny dobrý a teď po 14 dnech spí i celou noc paráda :mrgreen: Z flašky mi mlíko nepije ani z ničeho jiného nahrazuju mléčnýma výrobkama. Pije taky málo asi jako ten tvůj možná i míň :nevim: doufám že se to ještě upraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
9.5.12 21:44

Mám právě dilema jestli už začít ted,..jen čekám až se vzbudí..Dát mu jen napít z lahve ?Nebo udělat mlíko?Když ho nechce?Pochovat a dát spát?Už jsme i zkoušeli s přítelem,že tam šel on,ale řev…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.5.12 21:47

Možná bych to zkusila od toho odpoledního, pokud bude protestovat a nebude odpo spát, tak aby spal hodně v noci a třeba jsi neměla tolik práce s odnaučováním v noci :) Zkusit mu přes den říct, že už mlíčko nebude, aby se s tím faktem seznámil, protestovat bude, to je jasný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3003
9.5.12 21:48

Taky jsem kojila do 14 mesicu.Prestla jsem nejdriv kojit pres den,skoro ani neprotestoval.Az potom jsem zacala odnaucovat nocni kojeni.Proste jsem ho zacala utesovat jinak,kdyz se vzbudil.Prisla jsem,polozila pohladila,odesla.A tak neustale dokola,pochopil to asi za 3 dny..Mela jsem taky pripravenou lahev s vodou,v pripade ze by opravdu chtel neco pit,abych mela co nabidnout,ale vodu jsem nabizela jen v nouzi,kdyz opravdu vyzadoval mliko.Nechtela jsem,aby si zvyknul na piti v noci..Hlavne pokud s tim jednou zacnes,musis vytrvat.Jakmile cuknes a zacnes znovu kojit,davas mu zmatene signaly a nevi,co teda myslis vazne.. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1818
9.5.12 21:50

já k malému taky chodila sama pohladila, položila opakovala at spinká. Dala napít vody to stejně nechtěl 2× zkusil a už nepil. Budil se pak první 2 noci i co hodinu ale nebylo to nakonec tak strašný. Nevyndavala jsem z postýlky max. v noci jsem mu dala přes žbrdliny ruku( máme postele kousek od sebe ). Ale ono je každý jiný. Ale musíš se rozhodnout ty že prostě nedáš jinak myslím že když ustoupíš bude to o to dýl pak zkoušet. Asi bych počkala na víkend kdy jestli máš chlapa doma že bys pak přes den mohla dospat probdělou noc :mrgreen:
Taky bych začala tím denním . V poradně radili nechat nakonec to kojení které vyžaduje nejvíce - večerní nebo ranní to je asi většinou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
9.5.12 21:57

Kojila jsem taky přesně do té doby - přes den už skoro nepil, v noci u prsu usínal a kvůli kojení se budil… o odstavení jsem se pokusila 3× a nešlo to… ale v těch 14 měsících jsem ho místo kojení začala jen v posteli hladit, on kupodivu neřval a za chvíli usnul… v noci se vzbudil na pití, ale zase jsem ho uhladila… několikrát… a pak už spal celou noc, asi po dvou dnech. Zní to jednoduše, ale chtělo to odhodlání, protože se to povedlo fakt až na několikátý pokus. Akorát neudělej chybu a v noci mu nedávej nic na pití, nebo se toho hned tak nezbavíš… on si zvykne i bez mlíka. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7421
9.5.12 22:17

Ahoj,
u nás fungovalo jedině naučit na flašku s mlíkem a zapojit manžela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
9.5.12 22:19

Ahoj, podle mě to chce trpělivost. Obě děti jsem převáděla na Nutrilon kolem jednoho roku a trvalo to několik dnů, než si na lahev s Nutrilonem zvykly, ale podle mě to stálo za to vydržet. Syn pil Nutrilon do 3let a 3měsíců a dceři je nyní 2,5 roku a pije Ńutrilon pořád. Dcera se kolem roku začala stále více dožadovat kojení a přestávala jíst a převodem na Nutrilon se to vyřešilo. Navíc já osobně cítím kojení do jednoho roku jako optimální.Naopak Nutrilon chci dávat opět do 3let věku dcery.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová