Káva do kávovaru

Napsat příspěvek
Velikost písma:
360
30.3.12 22:24

venny, dekuji moc za typy - budu zkoušet a uvidim. Moc se v tech kavach nevyznam :o)
s tim capuccinem: kamoska vubec nepije kavu, jen capuccino. takze kvuli ni mam doma klasicke instantni capucc. v pytliku - dam do hrnicku 2 lzicky, zaleju vodou a hotovo.
Podle tveho navodu je to kava s mlikem. Tu si delam normálně, že si udělám kávu - ted z kavovaru, drive obyc. kavu rozpustnou 1/2 hrnicku a zbytek mlíko - ani jsem nevedela, ze to vlastne je capuccino :D
O te kovove konvicce na slehani jsem slysela - no, uvidim, jak to bude vyslehane v hrnicku. Zatim ji kupovat nebudu - no, jsem zvedava, jak to vse zvladnu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
145
29.12.12 05:05

Káva (židličky a šálky hodně jinak)

Umí někdo najít nejlépe český kontakt s cenou na tyto židličky? **
A ještě jestli mohu poprosit, kdyby jste dali příp. hlavy dohromady a poradily s recepty na tento šálek na kávu. Formu si troufnu nějak s pomocí kamaráda svařit asi z pocínovaného plechu, ale s těstem a polevou si vůbec nevím rady. Zatím jen vím, že vnitřek šálku je pokryt izolační glazurou cukru a ještě to obsahuje arabskou gumu. Snad proto, aby šálek byl vodotěsný a zároveň předával sladkost kávě. Štítek je vytištěný na jedlém papíře. Taky je třeba vykoumat, jak tu polevu co nejlépe aplikovat dovnitř na stěny toho hrníčku. **
Děkuji všem za případné odpovědi. Jindra

Upraveno adminem - odstraněn odkaz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7260
29.4.13 22:13

My máme De Longhi Magnifica. Kávu kupujeme zrnkovou(přístroj si umele potřebné množství sám) a nejvíc mi zatím chutnalo kafe REWE BIO z německa…mají 3 druhy a všechny jsou výborný…měli jsme zatím kávu Tchibo modrou(nevím název), Dallmayr, Lavaza, Movenpick…ale to REWE u. mě vede…nejsem žádný odborník, bud mi to chutná nebo ne. ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17.6.13 00:11

Capuccino?

@maslicka001 píše:
venny, dekuji moc za typy - budu zkoušet a uvidim. Moc se v tech kavach nevyznam :o)
s tim capuccinem: kamoska vubec nepije kavu, jen capuccino. takze kvuli ni mam doma klasicke instantni capucc. v pytliku - dam do hrnicku 2 lzicky, zaleju vodou a hotovo.
Podle tveho navodu je to kava s mlikem. Tu si delam normálně, že si udělám kávu - ted z kavovaru, drive obyc. kavu rozpustnou 1/2 hrnicku a zbytek mlíko - ani jsem nevedela, ze to vlastne je capuccino :D
O te kovove konvicce na slehani jsem slysela - no, uvidim, jak to bude vyslehane v hrnicku. Zatim ji kupovat nebudu - no, jsem zvedava, jak to vse zvladnu…

No, ale ono to není capuccino, co popisuješ ;) O té rozpustné nemluvím už vůbec. Ale káva s mlékem taky není capuccinem. To má být tvořeno 1/3 espressa, 1/3 mlékem a 1/3 mléčnou pěnou. :-) Kafe s mlíkem je prostě jen kafe s mlíkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
13.7.14 18:06

Oživuji diskuzi, at nezakládám zbytečně novou, snad nevadí :)

Mám prosím dotaz, vlastní hloupostí jsem si koupila zrnkovou kávu 1kg :roll: aniž bych na ni měla mlýnek. Nový kupovat nechci (teda ten ruční mám, ale na něm to nejde) Tak se chci zeptat, zda nevíte o nějakém místě, kde bych si ji mohla pomlýt. Vím, že to zní divně, ale ještě nedávno byly obchody plné takových přístrojů, ale teď, ať hledám jak hledám, nikde nic :nevim: Děkuji a krásný den přeji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
290
13.7.14 18:13

Globus určitě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28272
13.7.14 18:18

U nás v Kauflandu jsou dva přístroje na mletí kávy. Jsou až u východu, takže by určitě problém nebyl…
A nebo udělat smutný kukuč třeba v Tchibo… ale to záleží na lidech. Já bych určitě umlela, kdyby mi někdo slušně řekl. (Ne že bych pracovala v Tchibu :lol: jen jsem si to představila :mrgreen: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
13.7.14 18:39

@Ivetm4 kauflandy mají všude, takže bych šla tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17629
13.7.14 19:47

Zaujalo mě, proč nejde ručním, vždy si doma umelu potřebné množství na porci a pak hned varim.cim čerstvější, tím lepší. Namletá káva strašně rychle oxiduje.Mela by se v každém případě skladovat v lednici. Ale mozna to bylo myšleno tak, ze mlýnek ti nefunguje vubec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
662
14.7.14 21:00

Děkuji za rady, u nás v kauflandu neměli - je nově otevřený jinde nevím, nakonec se tam koupil elektrický za 400,– a je to, ten na kterém mi to nešlo, navíc dělal velké kusy byl klasický-starého typu. Hezký den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
13.11.14 17:03

Tak jsem koukala na jejich stránky a půjdu do toho, objednám si Arabicu, ale až příští měsíc, teď ještě musím dopít staré zásoby :lol:… mimichodem mám doma Tchibo private kafe a nedá se to pít, už mám těch káv ze supermarketů vyzkoušených hodně a pořád jsem nenarazila na dobrou kávu, takže už zkoušet nebudu a objednám si fakt dobrou kávičku, už se na ni těším, voní mi až sem do obýjváku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kikinka01
19.10.20 16:28

Káva by se správně neměla kazit mlékem, tak chuť je pak úplně jiná ;) je fakt že jsem dříve jinak rozpustnou kávu nevypila jinak než s mlékem, ale od té doby co mám kávovar normálně na zrnkovou kávu, tak si ji vychutnávám bez mléka a je to úplně o něčem jiném.

• Citovat
  • Upravit
AnettkaMalus
20.10.20 21:20

Jakou zrnkovou kávu si kupuješ jestli se můžu zeptat, že by si mi nějakou doporučila, protože jsme si taky pořídili s mužem kávovar a momentálně jsme ve fázi výběru kávy.

• Citovat
  • Upravit
Kikinka01
23.10.20 11:40

@AnettkaMalus Pokaždé zkouším jinou, ale nejvíc mi chutnala tady tahle www.delikomat.cz/…espresso-23/

• Citovat
  • Upravit
21040
19.1.21 15:39

A že ti to není ani trochu blbý sem si natvrdo hodit sprostou reklamu a porušovat pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí