Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
venny, dekuji moc za typy - budu zkoušet a uvidim. Moc se v tech kavach nevyznam
)
s tim capuccinem: kamoska vubec nepije kavu, jen capuccino. takze kvuli ni mam doma klasicke instantni capucc. v pytliku - dam do hrnicku 2 lzicky, zaleju vodou a hotovo.
Podle tveho navodu je to kava s mlikem. Tu si delam normálně, že si udělám kávu - ted z kavovaru, drive obyc. kavu rozpustnou 1/2 hrnicku a zbytek mlíko - ani jsem nevedela, ze to vlastne je capuccino ![]()
O te kovove konvicce na slehani jsem slysela - no, uvidim, jak to bude vyslehane v hrnicku. Zatim ji kupovat nebudu - no, jsem zvedava, jak to vse zvladnu…
Umí někdo najít nejlépe český kontakt s cenou na tyto židličky? **
A ještě jestli mohu poprosit, kdyby jste dali příp. hlavy dohromady a poradily s recepty na tento šálek na kávu. Formu si troufnu nějak s pomocí kamaráda svařit asi z pocínovaného plechu, ale s těstem a polevou si vůbec nevím rady. Zatím jen vím, že vnitřek šálku je pokryt izolační glazurou cukru a ještě to obsahuje arabskou gumu. Snad proto, aby šálek byl vodotěsný a zároveň předával sladkost kávě. Štítek je vytištěný na jedlém papíře. Taky je třeba vykoumat, jak tu polevu co nejlépe aplikovat dovnitř na stěny toho hrníčku. **
Děkuji všem za případné odpovědi. Jindra
Upraveno adminem - odstraněn odkaz
My máme De Longhi Magnifica. Kávu kupujeme zrnkovou(přístroj si umele potřebné množství sám) a nejvíc mi zatím chutnalo kafe REWE BIO z německa…mají 3 druhy a všechny jsou výborný…měli jsme zatím kávu Tchibo modrou(nevím název), Dallmayr, Lavaza, Movenpick…ale to REWE u. mě vede…nejsem žádný odborník, bud mi to chutná nebo ne. ![]()
@maslicka001 píše:
venny, dekuji moc za typy - budu zkoušet a uvidim. Moc se v tech kavach nevyznam)
s tim capuccinem: kamoska vubec nepije kavu, jen capuccino. takze kvuli ni mam doma klasicke instantni capucc. v pytliku - dam do hrnicku 2 lzicky, zaleju vodou a hotovo.
Podle tveho navodu je to kava s mlikem. Tu si delam normálně, že si udělám kávu - ted z kavovaru, drive obyc. kavu rozpustnou 1/2 hrnicku a zbytek mlíko - ani jsem nevedela, ze to vlastne je capuccino
O te kovove konvicce na slehani jsem slysela - no, uvidim, jak to bude vyslehane v hrnicku. Zatim ji kupovat nebudu - no, jsem zvedava, jak to vse zvladnu…
No, ale ono to není capuccino, co popisuješ
O té rozpustné nemluvím už vůbec. Ale káva s mlékem taky není capuccinem. To má být tvořeno 1/3 espressa, 1/3 mlékem a 1/3 mléčnou pěnou.
Kafe s mlíkem je prostě jen kafe s mlíkem ![]()
Oživuji diskuzi, at nezakládám zbytečně novou, snad nevadí ![]()
Mám prosím dotaz, vlastní hloupostí jsem si koupila zrnkovou kávu 1kg
aniž bych na ni měla mlýnek. Nový kupovat nechci (teda ten ruční mám, ale na něm to nejde) Tak se chci zeptat, zda nevíte o nějakém místě, kde bych si ji mohla pomlýt. Vím, že to zní divně, ale ještě nedávno byly obchody plné takových přístrojů, ale teď, ať hledám jak hledám, nikde nic
Děkuji a krásný den přeji ![]()
U nás v Kauflandu jsou dva přístroje na mletí kávy. Jsou až u východu, takže by určitě problém nebyl…
A nebo udělat smutný kukuč třeba v Tchibo… ale to záleží na lidech. Já bych určitě umlela, kdyby mi někdo slušně řekl. (Ne že bych pracovala v Tchibu
jen jsem si to představila
)
Zaujalo mě, proč nejde ručním, vždy si doma umelu potřebné množství na porci a pak hned varim.cim čerstvější, tím lepší. Namletá káva strašně rychle oxiduje.Mela by se v každém případě skladovat v lednici. Ale mozna to bylo myšleno tak, ze mlýnek ti nefunguje vubec.
Děkuji za rady, u nás v kauflandu neměli - je nově otevřený jinde nevím, nakonec se tam koupil elektrický za 400,– a je to, ten na kterém mi to nešlo, navíc dělal velké kusy byl klasický-starého typu. Hezký den
Tak jsem koukala na jejich stránky a půjdu do toho, objednám si Arabicu, ale až příští měsíc, teď ještě musím dopít staré zásoby
… mimichodem mám doma Tchibo private kafe a nedá se to pít, už mám těch káv ze supermarketů vyzkoušených hodně a pořád jsem nenarazila na dobrou kávu, takže už zkoušet nebudu a objednám si fakt dobrou kávičku, už se na ni těším, voní mi až sem do obýjváku ![]()
Káva by se správně neměla kazit mlékem, tak chuť je pak úplně jiná
je fakt že jsem dříve jinak rozpustnou kávu nevypila jinak než s mlékem, ale od té doby co mám kávovar normálně na zrnkovou kávu, tak si ji vychutnávám bez mléka a je to úplně o něčem jiném.
Jakou zrnkovou kávu si kupuješ jestli se můžu zeptat, že by si mi nějakou doporučila, protože jsme si taky pořídili s mužem kávovar a momentálně jsme ve fázi výběru kávy.
@AnettkaMalus Pokaždé zkouším jinou, ale nejvíc mi chutnala tady tahle www.delikomat.cz/…espresso-23/
A že ti to není ani trochu blbý sem si natvrdo hodit sprostou reklamu a porušovat pravidla.