Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Pila jsem bezkofeinovou. Ale je pravda, že já nejsem velký milovník kávy. I ted coby netehotná a nekojící dám pouze jednu ranní.
Ano dávám, preso z kávovaru s mlékem a ne jedno, starší kojena přes 2 roky, mladší má 2 a čtvrt a kojí se, jak potřebuje…
@CatOnTheMoon píše: Více
Jo to tvrdila známá taky a pak řešila, že ji děcko soustavně nespí…
@Menton Mám dvojčata, plně kojená, a problém se spaním nemají 🙂 Kafe nemusím mít denně, jsou dny, kdy si dám i dvě tři a pět dní za sebou, jindy zase týden bez kafe a fakt nevidím žádné změny ve spánku 🙂
No vidíš a jsou děti, které jsou na kofein více citlivé…
Stejně tak nechápu, když si matka v době kojení neodepře alkohol.
Tělo děti neumí tyto látky odbourávat…
@Menton Jestli ty děti nebudou spíš napojené na úzkosti matky, nebo jestli zrovna nemělo dítě spánkovou regresi 🙂 https://www.mamila.sk/…ol-fajcenie/ Zde je článek, který je podložený i zdroji 🙂
Co to jsou za bláboly… hlavně o tom alkoholu??
@Menton píše: Více
Bláboly? Jsou to výzkumy, podložené mnoha zdroji. Stránky Mamila sdružují laktační poradkyně z Čech i Slovenska a určitě by tam nedávaly články, které by mohly miminkům uškodit. Jsou to profesionálky, kterým bych věřila víc než „jedna paní povídala“…
„Odbornice“ téměř doporučující, že alkohol neškodí??? Sorry
Podle nejnovějších studií je alkohol v jakékoli míře škodlivý, takže podle tebe procezeny pře MM je dle doporučení naprosto v pohodě.
Stejně je to s kofeinem. Do nějakého věku dětí neumí dětské tělo kofein metabolizovat.
Kojení s kávou a alkoholem je podle Mamily ok, takže to pak budeš po skončení kojení podávat dětem běžné, kávu, kofeinove kolové nápoje?
Píšou tam, že podle jejich super průzkumu nemá alkohol v těhotenství vliv na vývoj plodu, tohle opravdu bereš jako věrohodné informace???
Jedná jednu větší hloupost vedle druhé…
@Menton píše: Více
Tak pokud matka chlastá jak duha, je to jiná situace, tady se řeší sklenička alkoholu. Kofein bude na té samé úrovni - pokud vypijte pět kafí denně, bude to jiné než si dát jedno dvě.