Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Dobry den maminky.
Mela bych na Vás otázku. Malý kolem 6 měsíce začal špatně spávat ( plně na UM) Respektive usne hnedka, ale budí se po 3 hodinách na jídlo. Což dřív nedělal spával asi od 3 měsíce do těch 6 celou noc. Max se budil jednou k ránu na mléko. Zuby, málo jídla přes den apod. Jsem vyloučila. Ale napadla mě spojitost s přechodem UM z 1 na 2. Nesetkala jste se s tím některá? ( zpětně si vybavuji, že se to změnilo právě s přechodem mléka) Mohlo by to byt s tím spojené? Popřípadě můžu mu zkusit na noc dávat UM 1? Nebo zkusit kase?
A jak celkové přes den ji prikrmy? U nás se noc hodně zlepšila, když začal jist 5× denně (kvůli zubů mléko odmítal, takže na těch 7m um bylo jenom 1× v noci, přes den nic)
@Linda20458 píše: Více
No, kase nevim, ale dala bych vecer nějakou masozeleninu. A vubec tedy časté buzení na mliko v noci povetsinou znaci že ma malo jidla pres den.
Na oběd mívá maso se zeleninou a na svačinu dávám banán, jablko. A do toho vypije přes den cca 4× 180 - 240 ml UM. Zkoušela sem dávku i navýšit jak jídla tak jenom mlika a zvracel protože byl přejezeny. Tak mi právě přišlo ze z hladu to byt nemůže. Ale nevím
A tu svacinu má odpoledne nebo dopoledne? Klid e bych každopádně kaši na noc dala. Uvidíš, jestli to nebude vadit. Synovi jsem zase nemohla dávat na noc zeleninu, pak by kvůli prdum pořádně nespal
Tak bych do dávala i k dopolední svačině a pak za cca 2 týdny bych přidala i něco k snidani
@ALIPELI píše: Více
Dobře. Tak zkusíme. Dekuju. A mate nějaké tipy na snídaně mimo kaše?
Tak záleží jak je na tom s kousanim…jelikož syn nepil um, tak jsme dávali 2× denně kaši a 1× denně jogurt