Je v pořádku káva při kojení?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3017
6.1.26 09:28
@Menton píše: Více

Kde přesně tam píšou, že alkohol v těhotenství nemá vliv na plod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
6.1.26 10:02
@Kryptozoo píše: Více

Taky jsem tam nic takového nenasla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68945
6.1.26 10:18

Ale obecně Mamila jede stylem povolíme prakticky vše, hlavně, když kojite. Povolili by i léky, které mi můj doktor vysloveně zakázal, a to on se hodně vzdělává, v těhotenství mi je dle nejnovějších studií povolil, mnozí jiní se divili. Pri kojení fakt ne, a to kojení hodně podporoval, tak to prostě nahradil jinými. Mamila v pohodě, klidně berte, i když na to studie nejsou a do mm to prochází. Přemýšlím, co kdy Mamila zakázala, prostě kojení nade vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
6.1.26 12:05

Navíc z hlediska kojení se alkohol neliší od mnohých jiných látek. Do mateřského mléka se jej dostává zanedbatelné množství. Není nutné, abyste si mléko odsávala nebo vylévala, nebo místo nakojení dítěte podala umělé mléko. Při požití alkoholu v průběhu kojení je spíše problémová opilost nebo neschopnost postarat se o dítě či neschopnost zajistit z důvodu alkoholismu jeho bezpečí, nikoliv příležitostná sklenice piva či vína. Pití alkoholu (bez ohledu na to, zda žena kojí nebo ne), je rizikovým faktorem pro společný spánek.

Mnohá vysvětlení o kojení a alkoholu vyznívají tak, jako by bylo lepší ukončit kojení, aby si matka mohla dát alkoholický nápoj, anebo si v období svátků, na svatbě nebo oslavě mohla připít, anebo že by si měla po vypití alkoholu odstříkat mléko, vyhodit jej a podat místo nějumělé mléko. Tyto nesprávné představy vedou k tomu, že matky mají pocit, že mohou kojit jen pokud si nikdy nedají žádný alkoholický nápoj, a tím pádem mohou mít pocit, že je kojení omezuje ve společenském životě, což může být jedním z důvodů k předčasnému odstavení dítěte. Po vypití alkoholu se někdy situace prezentuje tak, jako by mateřské mléko ztratilo svou výjimečnost a hodnotu tím, že si matka dá alkoholický nápoj – ale tak to není. Kromě toho se málokdy bere v úvahu, že mnohé kojené děti už nejsou miminka, ale jsou starší – častěji dokonce tento dotaz pokládají matky kojených dětí, které jsou starší než jeden či dva roky.

Jedním z faktorů, který se téměř vůbec nebere v úvahu, je význam kojení nejen pro zdraví dítěte, ale i pro zdraví matky. Rizika odstavení způsobená oprávněnou touhou některých matek, aby se už mohly zbavit nesmyslných omezení spojených s kojením, jsou příliš vysoká.

Světově uznávaný farmaceut Thomas Hale ve své knize založené na vědeckých studiích píše, že „absolutní množství (dávka) alkoholu, které se do mateřského mléka dostává, je obecně nízké a je funkcí jeho hladiny v krvi matky“. Jinými slovy to znamená, že alkohol pro dítě nepředstavuje problém, protože v mateřském mléce je množství, o kterém nemá smysl uvažovat. Tato skutečnost se odvíjí i od toho, že v mateřském mléce se může nacházet jen tak malé množství alkoholu, které se nachází v matčině krvi (a alkohol v krvi se měří v promile). O alkoholu v mateřském mléce proto nemá z praktického hlediska smysl uvažovat. Z toho všeho vyplývá, že není nutné po vypití alkoholu čekat nebo odstříkávat a vylévat mléko, matka může normálně bez omezení pokračovat v kojení. Časovat kojení podle pití alkoholu není praktické ani lehce realizovatelné. Vzhledem k zanedbatelnému množství alkoholu v mateřském mléce nemá smysl časovat kojení podle toho, kdy matka vypila alkohol.
Víta e z Mamily..
Jako v 21 století tohle berete jako v pohodě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
6.1.26 12:06

Tohle jsou aspoň trochu relevantní informace.
To co je v krvi, to je MM..
 https://szu.gov.cz/…dobe-kojeni/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
6.1.26 12:10

A tady je dobrý zdroj o tom kofeinu..
https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/…/PMC5445139/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5416
6.1.26 12:18

@Menton Přijdeš mi úplně stejně „militantní“ jako Mamila, jen ustřelená opačným směrem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
6.1.26 12:35
@TRG píše: Více

Militantní v tom, že je alkohol a kouření v době těhotenství a kojení tabu? Že upozorním na to, že nejmenší kojenci neumí metabolizovat kofein?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
6.1.26 12:38

Noa kolik mas v krvi po jedné skleničce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
6.1.26 13:19
@j.a.n.i1 píše: Více

Tak jsem do kalkulačky zadala že během hodiny vypiju 2dcl bílého vína, alkohol se mi jako dospělé odbourá za 2,5 hodiny, v krvi cca půl promile..
V MM máš stejný obsah alkoholu jako v krvi… pořád ti pití alkoholu během těhotenství a kojení připadá ok?
Těch pár let bez alkoholu se opravdu dá zvládnout. Jsou lidi, co abstinuji dobrovolně a žádnou újmu na zdraví z toho nemají
 https://www.alkoholmetr.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101633
6.1.26 13:20

Pul promile po jedne skleničce… To mas poradne lampy
A o těhotenství tu nikdo nic nepsal, tak nevim, co mi podsouvas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5416
6.1.26 13:32

Kouření je průšvih, ale i v případě, že nekouří kojící žena, ale někdo další pravidelně vedle dítěte. A o kouření tu vůbec není řeč, tady to začalo dotazem na kávu.

Kafe úplně vynechat? Ty tvrdíš, že vadí i cappuccino k snídani? K snídani jsem sedala, až když je miminko přebalené, najedené/napité, spokojené a já mám klid.

A alkohol taky úplně vynechat? Sklenička červeného s dobrým sýrem v sobotu večer s manželem je taky tabu? Po skleničce ucucávané k filmu budu mít v krvi to samé, co po lécích/tinkturách s alkoholem nebo jablečném džusu. Nula nula nic.

Jo, přeháníš to. (Mimochodem, kávu ani alkohol jsem nepila denně, zrovna tyhle dva nápoje k životu nepotřebuju.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41140
6.1.26 13:32

mě tedy kalkulačka ukazuje po dvou hodinách v 2dcl vína 0,26 promile alkoholu, po hodině 0,4 :think: to to navyšuješ účelově? :think: a to ti píšu jako někdo, kdo nepil v těhotenství ani při kojení, jen mám pocit, že tématu tímto děláš medvědí službu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4316
6.1.26 13:42
@Keyllah píše: Více

Tak záleží na váze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3017
6.1.26 13:45

No a můžeš vytučnit kde píšou, že je v pořádku alkohol v těhotenství?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová