Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@Menton píše: Více
A taky jestli to do sebe kopneš najednou, nebo upíjíš a jestli jsi najedená a na dalších věcech, která ta kalkulačka nemá šanci zohlednit.
právě…ono tam záleží na více věcech že? na stáří dítěte, na váze matky, na časovém rozestupu, na množství a obsahu…tak nechápu, že zobecňuješ a hážeš tu nějaké čísla, když je v tom tolik proměnných ![]()
@Keyllah píše: Více
Asi tak, pri běžném decentním napiti se bude v tom mliku přibližně stejne alkoholu jako v jabkovem džusu.
@j.a.n.i1 píše: Více
Decentní napití alkoholu pro kojící matku… už jen to slovní spojení mluví za vše ![]()
Ano, decentni napiti alkoholu je pripitkova decka, z čehož neni v mlice realne nic, resp muze tam byt asi tak stejne jako v tom jabkovem džusu. Tedy nic, co by to dite poskodilo.
Jako plně kojící maminka si kávu dávám, ale volím bez kofeinu. Osvědčila se mi bezkofeinová káva z Alpiku – chutná skoro jako klasická a mám po ní klid, že miminko kofein neovlivní. Dám si ji klidně každý den jako malý rituál a neměla jsem žádný problém. Za mě fajn řešení při kojení.
@Laura Novotná Tohle je přesně ten typ kompromisu, který dává při kojení smysl: chuťově „skoro jako normální“, ale bez toho stresu okolo kofeinu. Když ti sedí na žaludek, chutná a navíc jsi vypozorovala, že miminko je úplně v pohodě, tak je to za mě jasný win. U bezkofeinových káv je největší problém často právě chuť – a jestli tahle chutná téměř jako klasika, tak to je fakt nadstandard. A to, že si ji můžeš dát každý den jako malý rituál bez výčitek, je přesně to, co člověk v tomhle období potřebuje. Za mě super volba, když nechceš slevit z „kávy“, ale chceš klid v hlavě.