Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Mám upřímně naivní dotaz -
vyhlédla jsem si v parfumerii určitou parfémovou vodu a chci si ji objednat. Logicky jsem narazila na webu na Notino a jen bych ráda věděla, jestli je obecně v pohodě tam tyhle produkty kupovat? Jen, že ten konkrétní produkt tam stojí přesně POLOVINU než v tom řetězci parfumerií… Může mi někdo prozradit, v čem je zakopaný pes? Dostanu i na tom N. ten samý produkt? Jak se ta cena tedy může tak moc lišit? Mám jen strach, abych nedostala nějaký fejk… ![]()
Ne nekupuj ji na notinu, natož na marketplace. Hrozí že koupíš hůř vonící fake a nebo starý parfém co spíš smrdí.
Samozřejmě že je podezřelé o polovinu nižší cena a někde to má nějaký důvod. Notino většinou vypodává sklady kde byly věc, co jejich původní prodejce neprodal. Takže to co ti přijde je dost sázka do loterie.
Proč by to nemohlo stat polovinu notino má. Lepší nabídky na ceny určitě než nějaká. Drogerka. Někde na náměstí
S Notinem a parfémy je to risk. Já mám velmi dobré zkušenosti s Douglas.
@B4RC3LON4 píše:
Proč by to nemohlo stat polovinu notino má. Lepší nabídky na ceny určitě než nějaká. Drogerka. Někde na náměstí
miluju mansplaining.
Vůbec netušíš o čem mluvíš, téma se tě netýká, ale vůbec, ale hlavně že máš názor a musíš ho říct.
Hele jestli nechceš být za pitomoce, tak je fakt mnohem zajímavější a důstojněší prostě nežvanit.
@Ou píše:
miluju mansplaining.Vůbec netušíš o čem mluvíš, téma se tě netýká, ale vůbec, ale hlavně že máš názor a musíš ho říct.
Hele jestli nechceš být za pitomoce, tak je fakt mnohem zajímavější a důstojněší prostě nežvanit.
Jo tak. Mě řekne jak to je Teda když tomu tak rozumíš
Obecně není dobré kupovat přes „přeprodejce,“ jako je právě Notino. Ono skupuje zboží od různých prodejců, kteří to sebrali bůhvíkde.
Notinu (a jiným podobným prodejcům) je to úplně jedno jestli je to originál a nebo fake. Má podíl z prodeje, takže chce prodat, nebude kontrolovat, jestli to náhodou není nějaký padělek.
Pokud stojíš o originál, běž někde, kde to prodává buď přímo výrobce (třeba i na internetu) a nebo do prodejny. Pokud je cena o POLOVINU nižší bez jakéhokoliv důvodu, nebrala bych to. Samozřejmě, může to být zrovna nějaká poslední krabice od nějakého pravého prodejce, co se prostě jenom chce zbavit posledních krámů. Ale spíš to bude fake.
Z Notina bych nekupovala…můj oblíbený parfém od nich voní naprosto jinak než jsem zvyklá…
Z Notina objednavam nekolik let a bohuzel musim rict, ze posledni 4 parfeny, ktere jsem objednala, voni opravdu jinak, tak jako zvlastne. Ze 2 parfemu jsem byla vylozene nestastna..
@B4RC3LON4 píše:
Hele, kdejaký eshop může prodávat kdejaký šmejd.
Když na aliexpresu najdeš Apple 12 telefon za dva tisíce, tak si ho taky nekoupíš, protože tušíš, že to bude šmejd. Ale aliexpres je zhruba to samé co Notino. Akorát Notino je mnohem menší a tváří se strašně evropsky. Jenže stejně jako na ali, tak i na notinu můžeš narazit na naprosté zmetky, fejky a různé radosti.
Notino je přeprodejce, co si vezme prachy z prodeje a neřeší co poslal. Pokud je tam logo dané firmy a nevypadá to na první pohled jako podvrh, prostě to neřeší. Pošlou a čau.
Zrovna nedávno jsem se dívala na docela zajímavý pořad, kde ukazovali jaký je dneska kvalitní problém s fejky všeho druhu. Netflix: Podvod na spotřebitele, první díl: Zmatek s makeupem.
Když slyšíš, že v těch fejcích máš výkaly, nebezpečné chemikálie a podobně, tak pochopíš, proč je důležité se starat taky kde to nakupuješ.
Díky za vysvětlení, chtěla jsem si jen srovnat v hlavě, jetsli budu bl_á, když to tam nekoupím, ale draho jinde…nebo budu bl_á, právě když to tam levně koupím… ![]()
@LilyJane píše:
Hele, kdejaký eshop může prodávat kdejaký šmejd.
Když na aliexpresu najdeš Apple 12 telefon za dva tisíce, tak si ho taky nekoupíš, protože tušíš, že to bude šmejd. Ale aliexpres je zhruba to samé co Notino. Akorát Notino je mnohem menší a tváří se strašně evropsky. Jenže stejně jako na ali, tak i na notinu můžeš narazit na naprosté zmetky, fejky a různé radosti.
Notino je přeprodejce, co si vezme prachy z prodeje a neřeší co poslal. Pokud je tam logo dané firmy a nevypadá to na první pohled jako podvrh, prostě to neřeší. Pošlou a čau.
Zrovna nedávno jsem se dívala na docela zajímavý pořad, kde ukazovali jaký je dneska kvalitní problém s fejky všeho druhu. Netflix: Podvod na spotřebitele, první díl: Zmatek s makeupem.
Když slyšíš, že v těch fejcích máš výkaly, nebezpečné chemikálie a podobně, tak pochopíš, proč je důležité se starat taky kde to nakupuješ.
Jak to může být stejně aliexpress funguje na tom že tam. Někdo vloží zboží a oni ho. Prodávají na notino se jak vkládá zboží?
Za mě nenakupovat, kupuji si několik let stejný parfém a když jsem ho jednou koupila na notino tak měl jinou barvu a úplně jinak voněl, byl fake nebo prošlý. Vydržel jen pár hodin, vyhozené peníze. Nedávno se to tu probíralo, myslím tento týden, vyhledej si tu diskuzi, zajímavý početní. Ale ve zkratce - kup jinde ![]()
A když už se to tu řeší, tak jak ti jiní prodejci? Třeba výše zmíněný Douglas nebo parfemy.cz …?