Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Lidičky, prosím vás, potřebuji nutně radu. Koupila jsem pro našeho králíka 3 obrovské pytle sena - je venku, takže používám i na podestýlku, aby nezmrznul. Jenže to je takový hnus, samé bodláčí, tvrdé větve, navíc navlhlé - takže smrad plísně, a strašně prašné - nejpíše asi od frekventované silnice. Otevřela jsem první pytel a myslela jsem, že se z toho zápachu
![]()
To přeci tomu králíkovi nemůžu dát
![]()
Poradíte mi prosím, kde mám koupit pěkné, čisté, voňavé seno? Snad nejsem tak náročná, ale tenhle hnus bych nedala ani k prasatům, natož tak ke králíkům
![]()
Asi nebudu originální, ale někde na vesnici, od někoho, kdo má králíky, ovce, kozu… Nejsem originální, ale těžko se vymyslí něco jiného.
Je teda škoda, že nebydlíš blíž, nejkvalitnější seno v Česku se sklízí v Bílých Karpatech… Jsou tam vstavačové louky, vstavačům se říká „moravské orchideje“. No a toto seno mívá i dietetické účinky - tak před 30 lety doporučovali veterináři seno z jedné lokality při zažívacích potížích zvířat…
Odkud jsi?
My chováme králíky a se senem je poslední 2 roky celkem problém, nakonec jsme sehnali někde z Vysočiny od známého ale my bereme velké kulaté balíky. Určitě by bylo dobré se poptat někde na vesnici, kde chovají zvířata, popř. mrkni na bazos.cz tam taky seno občas nabízejí. A na podestýlku doporučuji spíše hobliny, my je máme od truhláře, možná i někde na pile by se daly sehnat…chce se to poptat v okolí
@tterka a to jsi koupila ve zverimexu??
já kupuju vždy ve zverimexu a je suché a krásně voní.. Normálně bych ho šla reklamovat, kdyby mi někdo něco takového prodal ![]()
Nejlepší z kupovaných sen je Pan Malina (naši ušáci ho milují) a jako teplou podestýlku zkus slámu ![]()
Jsem z Prahy
Žádné statky ani chovatele v okolí nemáme. Nebo o nich tedy alespoň nevím
.
Tyhle pytle mi sehnal známý známého přes někoho dalšího známého…
![]()
Ve zverimexu mají jen ty malé pytlíky, a to by se mi při těch cenách dost prodražilo, když to má i na podestýlku
(vyklízím mu 2 x týdně)
Hobliny jsem zkoušela, ale nechce je, všechny mi je vyhrabal ven a spal na studené podlaze
![]()
@tterka a odkud jsi? to, že je seno prašné nemá co dělat s tím, jetsli bylo u silnice ![]()
@tterka nám se to taky prodraží :… ale tak já s tím počítala když sem si ho pořizovala.. Ale dalšíhi už nechci ![]()