Kde koupit seno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5532
6.2.13 10:23

Kde koupit seno?

Lidičky, prosím vás, potřebuji nutně radu. Koupila jsem pro našeho králíka 3 obrovské pytle sena - je venku, takže používám i na podestýlku, aby nezmrznul. Jenže to je takový hnus, samé bodláčí, tvrdé větve, navíc navlhlé - takže smrad plísně, a strašně prašné - nejpíše asi od frekventované silnice. Otevřela jsem první pytel a myslela jsem, že se z toho zápachu :poblion: :,(
To přeci tomu králíkovi nemůžu dát :zed: :zed: :zed:
Poradíte mi prosím, kde mám koupit pěkné, čisté, voňavé seno? Snad nejsem tak náročná, ale tenhle hnus bych nedala ani k prasatům, natož tak ke králíkům :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18305
6.2.13 10:28

Asi nebudu originální, ale někde na vesnici, od někoho, kdo má králíky, ovce, kozu… Nejsem originální, ale těžko se vymyslí něco jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
6.2.13 10:30

Je teda škoda, že nebydlíš blíž, nejkvalitnější seno v Česku se sklízí v Bílých Karpatech… Jsou tam vstavačové louky, vstavačům se říká „moravské orchideje“. No a toto seno mívá i dietetické účinky - tak před 30 lety doporučovali veterináři seno z jedné lokality při zažívacích potížích zvířat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
6.2.13 10:32

Odkud jsi?
My chováme králíky a se senem je poslední 2 roky celkem problém, nakonec jsme sehnali někde z Vysočiny od známého ale my bereme velké kulaté balíky. Určitě by bylo dobré se poptat někde na vesnici, kde chovají zvířata, popř. mrkni na bazos.cz tam taky seno občas nabízejí. A na podestýlku doporučuji spíše hobliny, my je máme od truhláře, možná i někde na pile by se daly sehnat…chce se to poptat v okolí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elizabeta92
6.2.13 10:50

@tterka a to jsi koupila ve zverimexu?? 8o já kupuju vždy ve zverimexu a je suché a krásně voní.. Normálně bych ho šla reklamovat, kdyby mi někdo něco takového prodal :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
111
6.2.13 10:52

Nejlepší z kupovaných sen je Pan Malina (naši ušáci ho milují) a jako teplou podestýlku zkus slámu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.2.13 10:53

@elizabeta92 můžu se zeptat, kolik chtějí ve zverimexu za seno?

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
6.2.13 11:09

@RadkaCh do 30 korun :x sou to vydřiduši..

• Citovat
  • Upravit
5532
6.2.13 11:12

Jsem z Prahy :-( Žádné statky ani chovatele v okolí nemáme. Nebo o nich tedy alespoň nevím :nevim:.
Tyhle pytle mi sehnal známý známého přes někoho dalšího známého… :zed: :zed: :zed:
Ve zverimexu mají jen ty malé pytlíky, a to by se mi při těch cenách dost prodražilo, když to má i na podestýlku :? (vyklízím mu 2 x týdně)
Hobliny jsem zkoušela, ale nechce je, všechny mi je vyhrabal ven a spal na studené podlaze :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
6.2.13 11:12

@tterka a odkud jsi? to, že je seno prašné nemá co dělat s tím, jetsli bylo u silnice :))))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.2.13 11:13

@elizabeta92 pěkný 8o asi začnu v létě sušit seno :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
6.2.13 11:14

@tterka nám se to taky prodraží :… ale tak já s tím počítala když sem si ho pořizovala.. Ale dalšíhi už nechci :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
elizabeta92
6.2.13 11:14

@RadkaCh začni! Pak si to budu kupovat od tebe :lol:

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
6.2.13 11:17

Tvl to není možný, takhle rejžovat na seně :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
111
6.2.13 11:25

@tterka http://panmalina. cz/ odběr v Praze..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák