Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
A co přestat a nebude to zatěžovat rodinný rozpočet a uděláš něco pro své zdraví ![]()
Nekourim a ani nikdo v rodine, takze ti neporadim. Ale aby ses citila aspon trochu lip, mozna ti pomuze, ze u nas se nejlevnejsi cigarety pohybuji okolo €12, takze 144 korun vedle toho hned vypada lip🙃 hezky den, drzim palce
Myslím, že by to pro tebe mohla být hezká příležitost na novoroční předsevzetí - přestat hulit, neokrádat rodinu. ![]()
Asi ti nic jineho nezbyde, nez to alespon trochu omezit
. Krabicka denne je dost. Neumim si predstavit, kdy stihnes vykourit 20 cigaret? Ja se za cely den nestihnu kolikrat zastavit.
@Anonymní píše:
**Zdravím, všude okolo nás věci zdražují a začínají se promítat do rodinného rozpočtu.Za den vykouřím krabičku cigaret, které stále zdražují. Nejoblíbenější mám klasiku - červené Marlboro. V trafice za ně ale chtějí už 144 korun, což je hrozné.**
Slyšela jsem od kamarádek, že si je nechávají dovážet od svých známých z Ukrajiny, kde je nižší daň. Ale má to nevýhodu, že lze vozit pouze omezené množství. Tím, že všechny kouří, tak už jim ty celní limity tak tak stačí.
Nevíte, kde by se daly nakoupit cigarety se slevou? Kde kupujete?
Od Vietnamců jsem zkoušela, chutnají jako seno - jsou to všechno padělky.
Tý jo - jen tak narychlo jsem to hodila do kalkulačky - to je za rok skoro 53 tis, za deset let přes půl mega. To už by mohla být motivace pro seknutí s tím, ne?
Já sama jsem nekuřák, ale kamarádka mě před Vánoci požádala, jestli bych jí je nekoupila v Polsku, brala jsem jí dva kartony, krabička stála 15 zlotých. Říkala, že úspora je veliká, což nevím, protože ceny cigaret nesleduju.
Přestaň kouřit a nebudeš si stěžovat a zatěžovat rodinu tím že budeš smrdět jak popelník a brát peníze..
@Xmichaelah píše:
Prejdi na Iqos
To si moc nepomůže, cenově to vyjde tak nějak cca stejně.
Strejda byl silný kuřák, musel s tím přestat ze dne na den, a ty částky začal odkládat. Dvakrát ročně měli za to s tetou dovcu all inclusive ![]()
Ve tvém případě by sis takto ročně mohla přijít na 144×30×12, což je krásných 51840 Kč.
@arinecka to neni pravda, nektery naplne jsou za 90 a kdyz jsi v klubu, mas slevy… to mi teda prijde jako celkem rozdil cca 50 kc na krabicce ![]()
@Xmichaelah píše:
@arinecka to neni pravda, nektery naplne jsou za 90 a kdyz jsi v klubu, mas slevy… to mi teda prijde jako celkem rozdil cca 50 kc na krabicce
No jo, jenže tyhle klasický Iqos za chvilku nebudou. Budou jen ty TEREA a ty už teď nejsou zrovna nejlevnější, a cena půjde nahoru.
@arinecka Ja myslim ze zas udelaji alternativy
ja teda presla prave na ilumu a jsem spoko ![]()
Zdravím, všude okolo nás věci zdražují a začínají se promítat do rodinného rozpočtu.
Za den vykouřím krabičku cigaret, které stále zdražují. Nejoblíbenější mám klasiku - červené Marlboro. V trafice za ně ale chtějí už 144 korun, což je hrozné.
Slyšela jsem od kamarádek, že si je nechávají dovážet od svých známých z Ukrajiny, kde je nižší daň. Ale má to nevýhodu, že lze vozit pouze omezené množství. Tím, že všechny kouří, tak už jim ty celní limity tak tak stačí.
Nevíte, kde by se daly nakoupit cigarety se slevou? Kde kupujete?
Od Vietnamců jsem zkoušela, chutnají jako seno - jsou to všechno padělky.