Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny, co prochází totálním vyčerpáním, jako já. Poraďte, jestli máte někdo typ, kde dobít baterky a trpělivost. Mám dvě cácorky 5 a 1,5 roku a ty jsou stále dokola nemocné. Od banální celoroční rýmy a kašle, až po angíny, laringitiny a samé další chuťovky, na které zabírají jen ATB. Malá samozřejmě neustále kňučí a prakticky jí musím mít pořád v náručí, do toho starší volá z pokoje:pití! smrkat! pojď se mnou čůrat! a 1000 dalších povelů, pak přijde večer mužskej a kouká do talíře, kde je v guláši vše na velké kusy a se slovy co to je? odpovídám, že jednou rukou líp nakrájet cibuli nedokážu! Myslím, že jsem v jeho očích za blázna. Večer už lehám do postele jako totální troska, lezou už mi všichni na nervy a sebemenší zakňučení z postýlek mě dostává do vrtule. Vím, že by mi mělo být holčiček spíš líto, ale nemám sílu ani na tu lítost. Připadám si jako děsnej sobec, ale vím, že kdyby se bylo komu vybrečet na rameno, bude líp. Chlapi, kteří si tohle nevyzkoušeli, jsou mimo a vzácní jsou ti, co svou partnerku i s jejími náladami chápou a stojí za ní. Já jsem bohužel v očích toho mého histerka a fňukna, která se neumí radovat z dětí. Vždyť si přeci celý den jen hrajeme a smějeme!!! Jste na tom podobně? ![]()
Ja mam teda doma tu vyjimku, ale byt tebou, naplanuju si volny den, az nepujde chlap do prace a sverim mu deti, at to pozna a at se cely den stara, treba pak zmeni nazor az si to vyzkousi
jinak preju at se holcicky uzdravi a mas chvilku klid, chapu te ![]()
Podobně na tom nejsem, mám jen jedno dítko, ale poradila bych, že když má chlap pocit, že je to s dětma taková pohoda, tak se o víkendu (nebo když nebude mít práci) na půldne/celej den sebrala a vypadla, ať si to vyzkouší, jaká je to lábuž. A že samozřejmě očekáváš po příchodu jakštakš uklizeno a večeři.
Ten můj měl taky takový pocity, ale po pár půldnech starání už nedržkuje ![]()
Doporučuji odjet na celý den…ideálně na celý víkend…mimo byt…a nechat děti manželovi…on rychle pochopí… ![]()
@jariška Říkám,že chlapi jsou zvláštní druh. Ješitní sobci…Jak se ochladí, tak snad ty bacily ustoupí. Já mám malýho taky pořád s rýmou, starší je v pohodě, sem tak zakašle a nejmenší ten zatím nemá tušení. Teď jsou dva u babičky, ale za dva dny u nás nastane tvrdá realita a pak ti napíšu, jestli na tom nebudu hůře jak ty.
![]()
Půjč je na chvíli babkám a běž se vydýchat
![]()
Myslím, že jediný způsob, jak v takové situaci zrelaxovat, je „prodat“ děti třeba na půl dne a být sama. I kdybys měla jenom sedět a koukat do zdi. Prostě hlavně být chvíli bez dětí, manžela a jejich požadavků.
První pomoc pro aktuní stavy - až chlap přijde večer z práce, předej mu děti a běž se na chvíli projít nebo zajdi s kamarádkou na dvojku. Nebo si aspoň vlez hodinku do lázně - tady ovšem důrazně doporučuju kombinaci sluchátek a zamčených dveří od koupelny.
My máme šoupacky
u me zabira vyrazit ven s kamoskou vecer a vožrat se, pak zas muzu par mesicu fungovat ![]()
Proste mu nezne a hrave princeznicky soupni a se slovy: Az si oddechnu, vratim se,,, rychle zabouchni a prchni, doporucuji zanechat doma mobil.
![]()
Můj chlap tohle taky moc nechápe. Mám sice jen jednu holčičku. Ale neustále mrčí a nevydrží si hrát sama. Takže celý den ji mám na klíně. Když si chvíli hraje sama nebo usne na půl hodiny tak si chci odpočnou taky. Jenže to kolikrát prostě nejde. Musim uklidit, uvařit. Malá se navíc budí v noci na jídlo. Takže za celý den jsem protivná..
My jsme to měly tak, když jsem byla unavená, nevyspaná, třeba týden jsem za celou doc naspala dvě hodiny denně, tak jsem byla opravdu hnusná na všechno, že manžel vstával třeba v sobotu a nebo neděli a při velkém vyčerpání i v so a ne..
Vstal udělal snídani a když byl kluk malý, chrastil chrastítkem, když byl větší zabavoval jinak, te´d mu pustí animáčka ![]()
Nech mu děti alespoň na dva dny-až pak pochopí, jakej to ej záhul. já mám teda v tomle zlatýho chlapa, dokáže pochopit a ocenit jaká to je fuška. jinak pro mě je jedinej relax na střelnici
@spiky01 píše:
Nech mu děti alespoň na dva dny-až pak pochopí, jakej to ej záhul. já mám teda v tomle zlatýho chlapa, dokáže pochopit a ocenit jaká to je fuška. jinak pro mě je jedinej relax na střelnici
@Brambůrka10 hele stačí papírovej
ale v tu chvíli prostě existuje terč, mířidla a prst na spoušti-nic jinýho. jinde takle neumim vypnout mozek a vyčistit si hlavu. aneb depka je sv*ně která umí plavat takže v chlastu ji enutopíš ![]()