Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já tě neodsoudím…dle mého je to pro tebe prostě znamení, že už máš svůj klid, zrelaxuješ, vydechneš si…někdo si vezme knížku, někdo si jde dát vanu, někdo si pustí nahraný seriál, někdo si dá vínko a hodí nohy na stůl…jde o pocit, že máš v tu chvíli čas pro sebe…
Tak například podle pana Nešpora z Bohnic už jsi alkoholik, protože si dáš denně sklenku. Ale to asi slyšet nechceš, viď? ![]()
Já myslím, že na tom nic není. Někdo večer dosedne a sežere půl kila čokolády, někdo si dá víno
. Pokud jsou to čtyři deci večer a nechodíš přes den upíjet do prádelníku, tak bych to jako velkej problém neviděla. Ale jestli ti to dělá spíš starosti, než vyvolává pocit pohody, tak si najdi jiný relax. Abys za chvíli u toho vína akorát nenervovala, že piješ a byla v ještě větším stresu, než z celodenního zápřahu ![]()
No, mně skoro půl litru vína každý den už přijde hodně. Ale je to jen můj subjektivní názor. Já jsem na chlast dost vysazená. Ne, že bych nepila, ale nesnáším každodenní pití. Takové to, že to bez toho nejde. Ale to musíš vědět jen ty sama jak to máš. ![]()
Nevím no já si dám dvojku vína asi každej den, možná i víc…jinak na Moravě je to vesměs normální většina tady dá sedmičku a nikomu to nepřijde divný…Jinak třeba červenýho vína se sklenka i doporučuje ![]()
V jižních zemích každý vypije k jídlu za den určitě ty čtyři decky a to by meseli být všichni alkoholici. U nás na to nejsme zvyklí. Ale bála bych se toho, abych časem dávky nezvyšovala. Neobejdeš se bez toho? Usneš bez pití?
Tak u zakladatelky to zatím nevypadá, že by bez toho vína nemohla žít a fungovat, takže bych se taky neděsila. Myslím, že sklenka denně se příliš zveličuje, ale když někdo dosedne ke kafi a zapálí si cigáro, tak se to bere vcelku normálně. Přitom je to obé stejná závislost ![]()
4dc
ne nemyslím si, že bys měla problém…a jestli ano, tak mě by měli zavřít někam na detox, do léčebny, nebo prostě někam ![]()
V tomto je prostě ta Jižní Morava boží…milovala jsem pracovní telefonáty do Břeclavi a okolí, kdy do oběda se člověku nedalo dovolat a po dlouuuhéém obědě, zas člověk nemohl položit telefon - jak byl ten na druhé straně rozveselený, nekonečně vyprávějící příběh z právě proběhlého oběda
A to není ironie opravdu jsem to měla ráda ![]()
Ale tak sorry za OT.
Já začínala stejně…teď dám sedmičku, ne každý den, ale tak čtyřikrát do týdne se opiju…už to neumím nedopít…je mi z toho zle, mluvím pak z cesty a pak mám morální kocoviny…na léčení nechci neboť mám moc práce a dítě…
takže za mě omez na dvkrát -třikrát týdně ![]()
a nemá někdo radu pro mě? ![]()
@RyBANA píše:
V tomto je prostě ta Jižní Morava boží…milovala jsem pracovní telefonáty do Břeclavi a okolí, kdy do oběda se člověku nedalo dovolat a po dlouuuhéém obědě, zas člověk nemohl položit telefon - jak byl ten na druhé straně rozveselený, nekonečně vyprávějící příběh z právě proběhlého obědaA to není ironie opravdu jsem to měla ráda
Ale tak sorry za OT.
a nebo se odstěhuju tam
anonym - ta alkoholička ![]()
@Anonymní píše:
Já začínala stejně…teď dám sedmičku, ne každý den, ale tak čtyřikrát do týdne se opiju…už to neumím nedopít…je mi z toho zle, mluvím pak z cesty a pak mám morální kocoviny…na léčení nechci neboť mám moc práce a dítě…takže za mě omez na dvkrát -třikrát týdně
a nemá někdo radu pro mě?
Ano. Začala jsem řídit auto a tak mě to bavilo, že jsem pít přestala.
…jsem na tom obdobne, uz hodne let
nekdo se stane alkoholikem behem pul roku a je zralej na detox a jiny popiji permanentne cely zivot, vede slusnej zivot, proste funguje..
jestli se svejma 4ma deckama nemas problem, nema cenu to resit s matkama na emiminu, nic ve zlym, chran buh ![]()
@RyBANA píše:
Jo abstinence, pokud ti dosavadní stav nevyhovuje.
no teď ale úplně vážně…nedokážu abstinovat a vím, že mám problém. Zrovna včera jsem popíjela při práci a manžel mi ráno říkal, že už nesnáší ten můj přiopilý hlas ![]()
auto jsem nadávno rozsekala -střízlivá, teď se bojím řídit.
Problém je také, že máme restauraci s barem, takže jsem u zdroje pořád. Bydlíme nad ní. Lidé myslím, mě mají rádi, ale rádi se mnou popíjejí, vymýšlím hovadinky a zábavu, málokdy se motám ( 2× do roka ), zase vím, že to nesmím přehnat úplně - dítě, další den zase práce…
bojím se, že mě bez toho chlastu nic nebude tak bavit, ale je fakt, že jsem to ještě nezkusila ![]()
Je mi jasne, ze me odsoudite. Ale s muzem, se kterym ziji, mi to neklape (ja 26 on 23, 4 roky spolu, od zacatku bydlime). Mame spolu ctyrmesicniho syna. Ze stresu jsem se nerozkojila po cisari (drtili me v nemocnici, po prichodu domu jsem mela 14dni ctyricitky a zatvrdly mi prsa). Delam dalkove skolu. Muj zivot vypada tak, ze me rano v 6 budi prcek, prebalim, nakrmim, venuji se mu a pritom se ucim, pak zaspi a jdu uklidit byt atd (pod pojmem „uklidit byt“ mam nadobi, prani, veseni pradla, zehleni, vareni, utirani prachu, vysavani, cesani vystavnich kocek, starost o ne). Spi tak 30 min a pak zase me to ceka… nemuze byt sam, jinak place, musim ho nosit, hrat si s nim, nakrmim, prebalim…po 2.5-3h jde zase na 30min hajat… a tak to funguje az do 21h, nez ho uspim na noc (tu spi celou). a vecer si dam pak vino… 4dc, stal se to pro me takovy ritual… kazdy vecer…uklidnuje me to a aspon se mi lepe zaspava, kdyz se nakonec dostavam do postele kolem pulnoci

Je to spatne? Ze si dam? Trva to tak uz 2 mesice