Musím si dát skleničku, je to špatně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
72725
26.1.13 09:17

Neodsoudím Tě, jen bych si dala majzla, aby to nepřerostlo v závislost.. ono je to těžké, ale u někoho ta závislost vznikne právě tímhle stylem.. pokud cítíš, že máš problém, začni to řešit co nejdřív.. pokud Ti to nedělá problém, vynechat, tak to neřeš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
26.1.13 09:20

Já jsem zastánkyně zdravotní sklenky přes spaním, i dvou. 4 dcl podle mě není nijak hrozný, důležitý je, že se neopiješ, že pro tebe není důležitej ten pocit otupění nebo veselosti, ale ten rituál. Pro svý svědomí si zkus někdy dát nějaký nealko, jestli nebudeš mít potřebu alkoholu, i když u mě by tohle asi neklaplo, protože mi nic nechutná jako dobrý víno, čili pít džus by mě nebavilo:-))

Já si třeba měsíc nedám ani skleničku, ale pak jak otevřu láhev nějakýho vína, co mi chutná, mám potíž ji nedopít. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 09:34
@sieta.m píše:
Dvě flašky a to ti není špatně? Já trpím na strašné kocoviny, ale strašné. A když ještě sedím v zahulené hospodě(jsem nekuřák) a načuchám se a přitom piju alkohol, tak už v noci nemůžu spát, mám hnusné stavy a chce se mi zdechnout :)

ani ne…už jsem zase od šesti na nohou a lítám kolem dcery, která má teplotu. Špatně mi ale bude po obědě, až se najím, půjdu s malou spát. Právě, že si to vždycky ošéfuju takto, ošidím tělo i mysl a je.
Kdybych měla kocovinu, asi bych tak často nepila.
Děkuji zakladatelce za založení diskuse, tím jak o sobě píšu, se jen ujišťuji, že mám problém, a že v pondělí zavolám svému dr. a nechám si poradit co dál :-(
Jo a u nás se nekouří, to bych nedopustila, jsme taková stylová malinká rest. zaměřená na dobré víno :think: :)
také kvůli té degustaci nechci přestat úplně pít.
Kdyby někdo z mého okolí jen tušil, co mám za problémy…no nevím, jestli by mi to věřil.
Je to jako když klauna omrzí jeho řemeslo.
Holky díky za příspěvky, čekala jsem nějaký linč za upřímnou zpověď a nic :)

nejsem zakl.

• Citovat
  • Upravit
1823
26.1.13 09:39

@RyBANA no to je jasný že tě to nedobíjí.. :mrgreen: energy drink totiž dělá to, že provokuje tvůj organismus ke krátkodobému zrychlení metabolismu ATP a dodání cukru do krve atd.. tj. tě krátkodobě udělá po ránu „použitelnou“.. a pak celej den tělu splácíš ten dluh.. :idea:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
26.1.13 09:42
@Talunka píše:
No, po pravdě řečeno-tady zase až takové pravidlo není. Spíš ty vinařské vesničky-Hlohovec, Moravská nová ves, Čejkovice, Zaječí, Velké Bílovice…ale je fakt, že všechno je, co by kamenem dohodil od Břeclavi :) A říká se, že po ránu sklenička vína je zdravá (bere se tak koštovačka-půl decka)na prokysličení krve. Staří vinaři to dělají celý život a prý neznají pojem vysoký tlak či nějaké ty zvýšené cholesteroly.Asi na tom něco bude :P

Jen jestli to nebude spis tim, ze se poradne fyzicky namakaji, nez ten vinohrad obstaraji. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
26.1.13 09:42
@Anonymní píše:
ani ne…už jsem zase od šesti na nohou a lítám kolem dcery, která má teplotu. Špatně mi ale bude po obědě, až se najím, půjdu s malou spát. Právě, že si to vždycky ošéfuju takto, ošidím tělo i mysl a je.
Děkuji zakladatelce za založení diskuse, tím jak o sobě píšu, se jen ujišťuji, že mám problém, a že v pondělí zavolám svému dr. a nechám si poradit co dál :-(
Jo a u nás se nekouří, to bych nedopustila, jsme taková stylová malinká rest. zaměřená na dobré víno :think: :)
Kdyby někdo z mého okolí jen tušil, co mám za problémy…no nevím, jestli by mi to věřil.
Holky díky za příspěvky, čekala jsem nějaký linč za upřímnou zpověď a nic :)nejsem zakl.
:hug: :hug: :hug: držím palce.. uvidíš, že to zvládneš líp než myslíš.. už jen tím, že si to sama přiznáš ;) :kytka: :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
26.1.13 09:43
@Anonymní píše:
Holky díky za příspěvky, čekala jsem nějaký linč za upřímnou zpověď a nic :)nejsem zakl.

A co manžel na to? Ono člověk, když pije delší dobu, tak má jiné opice a ty dřívější veselé můžou velice snadno přejít do hádavých a agresivních. a pak už je jen krůček k narušení mezilidských a rodinných vztahů…

• Citovat
  • Upravit
151
26.1.13 09:47

No, co na to říct. Ale zase furt lepší než kdyby sis ji dala už ráno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
26.1.13 09:57

Ja si myslim, ze kazdy ma svou nerest-alkohol, cigara, kafe, cokolada, energy drinky…Ja proste musim mit kafe-dnes uz malokdy dam vic jak dve, ale byly doby, kdy jsem jich davala i 6. Problem co se zavislosti tyce, je v momente, kdy nad tim clovek ztrati kontrolu-ovlivnuje je to jeho zdravi, nabourava denni cod, zasadni zmeny, kterych si vsima i okoli. Dat si 2 sklenicky vina vecer-neni tragedie, kdysi jsem nebyla schopna psat protokoly do skoly, v momente, kdy jsem si k tomu otevrela vinko-to byly romany :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 10:19
@sieta.m píše:
A co manžel na to? Ono člověk, když pije delší dobu, tak má jiné opice a ty dřívější veselé můžou velice snadno přejít do hádavých a agresivních. a pak už je jen krůček k narušení mezilidských a rodinných vztahů…

manžel pije jen se mnou, do hospody a za kamarády sám nejde…problém je v tom, že se k nám prostě jezdí pařit, nebo jak to říct. Manžel má výhodu v tom, že když nechce, tak si nedá. Hádáme se spíš za střízliva, jednou mi ji v opilosti vrazil, za to, že jsem něco nechtěně rozbila a ještě si z toho dělala blbou srandu.Pak začala taková hádka o jakých píšeš.
Jemu zkrátka vadí, když piju a on ne. To mě pak moralizuje. Jako včera.
Svěřila jsem se mu, že mi vadí, když moc piju a on to teď v hádkách vytahuje a ponižuje mě. Takže s ním už to neřeším. Jen mám strach, že až přijdu od dr. tak mě neodpoří.
Jedině už otěhotnět, tak bych pak byla zase min. na rok a půl osvobozena :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.1.13 10:35

Tak je pravda, že víc jak 4dc bych nedala. Jednou jsem o víkendu vypila celou lahev (7dc), to u nás ale byla moje mamka, takže jsem se nebála, že by nebylo o malého postaráno. Takže jsem si dala lahvinku a sotva jsem se dostala po svých do postele 8o Jinak já právě nechodím do hospody. Strašně mi to tam smrdí a nějaké nárazové pití, to bych si vysloužila kocovinu na pár dní. Raději si dám doma, v klidu. Přes 4dc nevypiji nikdy, protože to už pak na sobě cítím a to mě znervózňuje. :think:

Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1823
26.1.13 10:58
@Anonymní píše:
manžel pije jen se mnou, do hospody a za kamarády sám nejde…problém je v tom, že se k nám prostě jezdí pařit, nebo jak to říct. Manžel má výhodu v tom, že když nechce, tak si nedá. Hádáme se spíš za střízliva, jednou mi ji v opilosti vrazil, za to, že jsem něco nechtěně rozbila a ještě si z toho dělala blbou srandu.Pak začala taková hádka o jakých píšeš.
Svěřila jsem se mu, že mi vadí, když moc piju a on to teď v hádkách vytahuje a ponižuje mě. Takže s ním už to neřeším. Jen mám strach, že až přijdu od dr. tak mě neodpoří.
Jedině už otěhotnět, tak bych pak byla zase min. na rok a půl osvobozena :mrgreen: :mrgreen:
..mno.. pokud by tě náhodou odbyl i ten Dr.., nech si napsat doporučení k psychologovi.. kdo vyzkoušel ví (i já :mrgreen: ), že 1hod. pokec s opravdu dobrým psychologem vydá na 100stran diskusí tady na netu.. ;) vyber v okolí někoho dobrého.. :kytka:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
26.1.13 13:52
@Anonymní píše:
Jedině už otěhotnět, tak bych pak byla zase min. na rok a půl osvobozena :mrgreen: :mrgreen:

Hele a odkud jsi? Jestli máš tu hospodu někde na jižní moravě, tak já dojedu a budeme se spolu učit pít Birela :palec: :D

• Citovat
  • Upravit
2338
26.1.13 14:21

@74paja
tak tak, pravdu díš :lol: To maj místo těch energeťáků :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
26.1.13 14:43
@erinv píše:
@RyBANA no to je jasný že tě to nedobíjí.. :mrgreen: energy drink totiž dělá to, že provokuje tvůj organismus ke krátkodobému zrychlení metabolismu ATP a dodání cukru do krve atd.. tj. tě krátkodobě udělá po ránu „použitelnou“.. a pak celej den tělu splácíš ten dluh.. :idea:

Tak na mě to nepůsobí ani v to ráno, přijdu si nepoužitelná každé ráno, ať ho piju nebo ne :lol: Teď jsem začala brát vitamín B, páč mě napadlo jestli mi nechybí - v tom drinku je ho dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí