Musím si dát skleničku, je to špatně?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
20296
26.1.13 08:09

Je fakt, že ta zima tomu nepřidá, v létě to jde mnohem líp. Já mám suverénní závislost na energetickém nápoji. Prostě jak ho ráno nemám, mám zkaženej den. Pro zachování jakýsi pocitu, že to tak hrozný není si dávám oraz třeba na dva týdny, že ho prostě nekoupím a basta. A pak přijde den a já ani nevím a mám v ledničce nachystané 4 drinky na nadcházející 4 dny. Sama nemám co radit. Co se týče alkoholuc-cskleničku, dvě si dám často, často si s manželem doma dáme flašku vína, dvě. Ale takový problém, resp. pocit jako s energy drinkem nemám, že bych ho musela mít každej den

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.1.13 08:10

@RyBANA
Nono, já jsem přímo z Břeclavi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.1.13 08:13

Milá zakladatelko. Pokud bych žila v takovém stereotypu, asi bych začala taky…Neviděla bych to al zase tak černě, jen bych tu každodenní dávku omezila na dávku občasnou či na dvě deci před spaním ;)
Zdravím z Jižní Moravy :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
26.1.13 08:14

…noo, hospoda to je peklicko, vim o cem mluvim…tam to asi jen tak neukocirujes, nechci bejt skeptik, ale pokud jsi jeste takovejhle spolecenskej typek a bavic :think:…uvedomujes si problem, ale demon ho vzdycky zahlusi..zkus treba ob sklenku davat vodu misto vina ci piva nebo redit nealkopivem, kazdopadne si zakaz panaky nebo si do lahve od tvrdyho nalej caj a mej tu flasku nekde schovanou a z toho si nalejvej, az si budou chti stamgasti tukat…musis si na sebe usit bic a jen ty sama vis, kde je achillovka problemu..mne teda naprostej slus s hospodama nesmirne helfnul a davam si tak 3krat tejdne ty 4deci kvalitniho vina…i kdyz se samozrejme nekdy rozjedu s navstevama z cech…drzim ti uprimne vsechny palce, zmakni to :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
26.1.13 08:15
@Talunka píše:
@RyBANA
Nono, já jsem přímo z Břeclavi :lol:

Však to bylo myšleno v dobrém :mrgreen: Nechápu, proč se to v Brně nemůže zavést nějak podobně - vždyť jsme takovej kousek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
26.1.13 08:18

No.. u mě se taky stalo popíjení skoro každodenním rituálem.. :think: tedy přes den se nestalo, že bych požila naopak jsem na to vůbec neměla chuť.. ale jak padl večer.. taky jsem zapíjela stres a „lépe“ se mi usínalo.. a trvalo to řadu let, řekla bych.. pak už jsem se v jednu chvíli začala bát, že budu alkáč.. :roll:..a uvědomila jsem si, že když budu alkoholik a pak se budu léčit, tak už se nebudu smět nikdy ničeho napít.. :mrgreen: :mrgreen: a tak jsem to omezila.. cíleně a vědomě..

prostě jsem si místo chlastu koupila domu nějakou dobrou limonádu nebo něco jiného dobrého.. a překvapivě byl pro mě důležitější ten rituál, že si sednu a cucám, než alkohol samotnej.. :lol: a zjistila jsem, že se bez alkoholu vyspim mnohem líp.. :palec:

takže občas si dám večer alko, občas nealko.. a dobrý..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1381
26.1.13 08:20

…o tom, ze spanek po alku je nekvalitni a nedostatecny, o tom zadna

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
26.1.13 08:30
No, po pravdě řečeno-tady zase až takové pravidlo není. Spíš ty vinařské vesničky-Hlohovec, Moravská nová ves, Čejkovice, Zaječí, Velké Bílovice…ale je fakt, že všechno je, co by kamenem dohodil od Břeclavi :) A říká se, že po ránu sklenička vína je zdravá (bere se tak koštovačka-půl decka)na prokysličení krve. Staří vinaři to dělají celý život a prý neznají pojem vysoký tlak či nějaké ty zvýšené cholesteroly.Asi na tom něco bude :P
@RyBANA píše:
Však to bylo myšleno v dobrém :mrgreen: Nechápu, proč se to v Brně nemůže zavést nějak podobně - vždyť jsme takovej kousek :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 08:36

No k nám ani štamgasti nejezdí…spíš známí, občas i hosté, kteří přespí, sednu si s nimi a jedu :-) jenže oni jsou na rekreaci a já v práci :-(
panáky nepiju, nechutnají mi, i když před vánocemi byl rumíček velmi kvalitní, tak jsem si s colou dala. Četla jsem, že existují léky, ne přímo antabus, ale nějaké šetrnější, že když si dám jednu sklenku na druhou už nemám chuť a to by mi stačilo, nemám morální zábrany, když si dám klidně denně jednu dvě sklenky vína, ale mám stres, že tu lahev dám celou, včera jsem dokonce vypila skoro dvě :-(
a to jsem začínala jako zakladatelka…doma stereotip, 4 měsíční dítě a za dva roky ejhle…nechci tě strašit, ale možná je to i víc než dvě viď? Píšeš anonymně a sama to vidíš jako velký problém, jestli tě to trápí, zkus některé dny prostě vynechat, dokud není pozdě…
Rybano energeťák bych nepila, potom se ti netočí hlava :lol:
já když nepiju hrozně žeru, pak si říkám, že raději být hubená alkoholička, než tlustá abstinentka…

• Citovat
  • Upravit
1823
26.1.13 08:49

..já sem teda za tlustou abstinentku.. :mrgreen: :mrgreen: ale ty energeťáky.. to je hrozný svinstvo.. @RyBANA z toho odchází zuby, ledviny, můžeš si způsobit srdeční arytmii, vysokej krevní tlak, dehydrataci.. 8o 8o bejt tebou, tak si to začnu taky ředit a pomalu ubírat.. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 08:50

Děkuji za názory. Občas jsou dny, kdy vynechám, ale to pouze výjimečně a v tu chvíli si nepřipadám nějak „zdrceně“ :mrgreen: Spíš jen chlap do mě ryje, že si dovolím „chlastat“, když se starám o dítě. Ale to, že se o něj starám sama a do toho se učím, starám o domácnost, to ho nezajímá, že chci pak večer vypnout tímto stylem. :think: Přitom z toho množství alkoholu nejsem opilá, vesměs to i zapíjím nealkem, ale je mi to zkrátka příjemné si dát. Takový pocit „odvázanosti“, je to prostě taková moje chvilka.

Zakladatelka.

Pro anonyma - aspoň piš pod nějakým pseudonymem, ať to nevypadá, že to píši já, děkuji. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
cher
26.1.13 08:59

Nečetla jsem diskuzi, ale ráda bych přidala pár postřehů.
A- matky na mateřské jsou hodně ohrožené alkoh. závislostí- z toho vyplývá, dávat si pozor a neřešit únavu a frustraci sklenkou
B- pravidelnost je cesta do pekel. Na pravidelný, byť nenápadný přísun alkoholu si tělo zvykne a může se stát, že za pár let, když onemocníš nebo se dostaneš do nemocnice a tělu nedáš přísun, dostaneš absťák.
Když už člověku pomáhá zrelaxovat pomocí alkoholu, taky bych doporučovala nárazově, zajít si s kamarádkama na víno, dát si do trumpety a mít pár dní klid, než denně po večerech popíjet. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
cher
26.1.13 09:02
@Anonymní píše:
No k nám ani štamgasti nejezdí…spíš známí, občas i hosté, kteří přespí, sednu si s nimi a jedu :-) jenže oni jsou na rekreaci a já v práci :-(
panáky nepiju, nechutnají mi, i když před vánocemi byl rumíček velmi kvalitní, tak jsem si s colou dala. Četla jsem, že existují léky, ne přímo antabus, ale nějaké šetrnější, že když si dám jednu sklenku na druhou už nemám chuť a to by mi stačilo, nemám morální zábrany, když si dám klidně denně jednu dvě sklenky vína, ale mám stres, že tu lahev dám celou, včera jsem dokonce vypila skoro dvě :-(
a to jsem začínala jako zakladatelka…doma stereotip, 4 měsíční dítě a za dva roky ejhle…nechci tě strašit, ale možná je to i víc než dvě viď? Píšeš anonymně a sama to vidíš jako velký problém, jestli tě to trápí, zkus některé dny prostě vynechat, dokud není pozdě…
Rybano energeťák bych nepila, potom se ti netočí hlava :lol:
já když nepiju hrozně žeru, pak si říkám, že raději být hubená alkoholička, než tlustá abstinentka…

Dvě flašky a to ti není špatně? Já trpím na strašné kocoviny, ale strašné. A když ještě sedím v zahulené hospodě(jsem nekuřák) a načuchám se a přitom piju alkohol, tak už v noci nemůžu spát, mám hnusné stavy a chce se mi zdechnout :)

• Citovat
  • Upravit
20296
26.1.13 09:11
@erinv píše: ..já sem teda za tlustou abstinentku.. :mrgreen: :mrgreen: ale ty energeťáky.. to je hrozný svinstvo.. @RyBANA z toho odchází zuby, ledviny, můžeš si způsobit srdeční arytmii, vysokej krevní tlak, dehydrataci.. 8o 8o bejt tebou, tak si to začnu taky ředit a pomalu ubírat.. :roll:

Já vím, snažím se omezovat :mrgreen: Já teda mám specialitu, že to musí být ten jeden jediný a to z Alberta za těch 5.90,– takže věřím, že tam ani půlka z těch podpůrných látek co tam má být nebude - rozhodně mě to nenabíjí energií, piju to vyloženě na chuť :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.1.13 09:17
@erinv píše:
No.. u mě se taky stalo popíjení skoro každodenním rituálem.. :think: tedy přes den se nestalo, že bych požila naopak jsem na to vůbec neměla chuť.. ale jak padl večer.. taky jsem zapíjela stres a „lépe“ se mi usínalo.. a trvalo to řadu let, řekla bych.. pak už jsem se v jednu chvíli začala bát, že budu alkáč.. :roll:..a uvědomila jsem si, že když budu alkoholik a pak se budu léčit, tak už se nebudu smět nikdy ničeho napít.. :mrgreen: :mrgreen: a tak jsem to omezila.. cíleně a vědomě..

prostě jsem si místo chlastu koupila domu nějakou dobrou limonádu nebo něco jiného dobrého.. a překvapivě byl pro mě důležitější ten rituál, že si sednu a cucám, než alkohol samotnej.. :lol: a zjistila jsem, že se bez alkoholu vyspim mnohem líp.. :palec:

takže občas si dám večer alko, občas nealko.. a dobrý..

Přesně tak jsem to měla i já.. Cca v 5ti měsících malé jsem zjistila že kdyz si dám skleničku večer tak ze mě spadne stres..taky to tak bylo pomalu každy den. Někdy nebylo jen u jedné skleničky. Ale nikdy jsem se neopila tak abych nemohla fungovat. A až kdyz jsem si uvědomila že piju nejak často tak jsem se začala bát a omezila jsem to. Já si ráda večer uvařim čaj a je. A máš recht - taky se člověk vyspí líp. Ted si dám max 2× za týden a to s manželem že si sedme a povídme si.. Dřív jsem se těšila až odjede na noční a já si s chutí dám sama :| Jsem ráda že tohle už nedělám. Asi je to o tom že teď už to neni tak o stereotypu, malé jsou 3 roky, je s ní sranda, já hledám práci, sem tam chodim na brigádu.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí

K2 Complex