Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dát pryč ze školky, když jsi doma. A já osobně mám výbornou zkušenost s homeopatií, jak u sebe, tak u dětí, ale chce to někoho, kdo to fakt umí.
Nejstarší byla ve školce ve 2,5 letech. Chtěla jsem, aby šla do kolektivu. A taky začal kolotoč, chytala to mladší, v té době 10 měsíční. Byla tam 2 měsíce (no spíš nebyla), tak jsme se na to vykašlaly.
Dávám teď na podzim a budu dávat i celou zimu stopkašel sirup od dr. weiss.
Jen tak, preventivnĕ na imunitu. Jsou to jen sladké bylinky.
Dceru (2 roky) mám od září jednou týdnĕ v jeslích a je ok.
Já jsem na děti sama, do toho pracuju, děti jsou malé, školku nemáme, chůvu nemáme, babičky také ne. Žiju o sladkém a kofeinu, denně vypiju dvoulitrovku koly.
@Kamikadze píše:
Jedina odpoved : Colostrum, nedame na nej dopustit
Jako bych to psala já. Mám i podobně staré děti. Starší měl zánět průdušek, právě dobíráme antibiotika, takže školka tento týden zase nehrozí, 10mesíční od toho všeho chytla virozu. Kašle jako o závod a skoro nespí. Navíc starší se pořád v noci budí kvůli strašidlům…Partner věčně v práci. A do toho píšu bakalářku. Večer si uvařím své páté kafíčko, dám si margotku, zaleju to energeťákem:) a studuju ekonomické teorie. Neboj bude líp!
@brko píše:
Ahoj, prosím tě, poradíš mi, jaké koupit? Na internetu jsem našla hodně typů výrobků, nevim, zda jsou všechny opravdu čisté, nebo s něJakýma příměsema. moc děkuji.
Kupuju z LR, tekute je od 6 mesicu veku, ale otevrene v lednici se musi spotrebovat do 16dnu. Pak je tabletkove…a ten prasek jde z toho obalu vyklepat do piti…a na jejihc infolince se klidne poptej podle veku tveho ditete bych klidne sla do tabletoveho, neni to nic ceho by se dalo predavkovat.
Čaute ženy, jen se potřebuju vykecat, tak ten román ani nemusíte číst. Třeba se najde duše, která je na tom podobě, ale podle této diskuse je nás víc, takže mě to uklidnilo.
S dětma jsem na tom úplně stejně jako zakladatelka. Starší 3,5 mladší 8m, takže z rodičovské na rodičovskou. Starší chodí už druhý rok do školky, ale první rok tam minimálně 2/3 času nebyla, pořád nemocná, až to skončilo trháním nosních mandlí, zmenšením krčních a čištěním uší. Od září nastoupila znovu a celý říjen je doma, doktor pořád nic neslyšel, až po třech týdnech jsme skončili na pohotovsti se 40 horečkou a zánětem průdušek. Do toho je mladší pořád uřvaná a vyžaduje pozonost, nebo ještě radši chování, takže po tomto měsíci plným nevyspání a nervů už chytám na drc. sebemenší ptákovina mě vytočí a místo, aby mi bylo dětí líto, nejradši bych je zardousila:). Do toho, stejně jako @MariMart dělám školu. Napřed jsem dělala magistra, toho už mám, teď jsem se vrhla na střední strojařskou, takže docela záhul. Naštěstí manžel funguje skvěle, občas je potřeba ho pořádně popohnat, ale umí to. takže mám na učení prostor, ale i tak si připadám, jako sobec, že nemám čas na sebe. ráda bych zhubla, takže bych potřebovala cvičit, ale už prostě není kdy. jedině o půl 9 večer a to se většinou začínám učit. to stejný bych si třeba i počítala KJ, bílkoviny, sacharidy a tuky ve stravě, ale manžel by „zdravý“ nejedl, raději tradičn českou omáčku apod., a do toho musím vařit nejmladš, tak není čas ještě vyvýřet pro sebe.
Tak díky za „vyslchnutí“.a všem pevné nervy! ![]()
Ahoj já s tebou tááák soucítím!!!Mám to stejně, kromě té školy… PO těch mých dvou andílcích mi zůstalo necelých 20kg nadváhy, jenomže jak je v tom kolotoči shodit? Vtip je v tom, že když už manžel konečně přišel domů (mezi 18-19hod) a řekl mi, „tak, a teď můžeš jít ty " tak jsem byla už natolik hotová, že bych neslezla ani schody před barák ![]()
Ale jedno cvičení u nás je dřív, a já si od října "vybojovala“ cvičení 2× týdně…Ovšem nezhubla jsem(byla jsem vlastně 8×), to jídlo stále nedávám, jak jsou děti doma, nemocné, a nemůžeme jít ven, strašně mě to láká jíst…A furt.
Jinak starší je zase doma, kašle, už ani nevím jestli ještě pořád nebo už zase…? A mladší, ten má taky super období, kdykoliv mě vidí, řve, v ohrádce být nechce, volně pohybující se po bytě stále padá nebo se po něm válí starší, a když už konečně hlídá manžel, nesmím ani promluvit, jak mě uvidí nebo uslyší spustí cirkus! (přestože jinak si s ním hezky hraje…)
Děti jsou radost ![]()
Zakladatelka co obnovila doskuzi ![]()