Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, potřebuju poradit. tento cyklus jsem brala clostilbegyt, od 16DMC jsem brala utrogestan, po kterém by mě měla ms přijít do dvou až tří dnů.Ovulaci mi doktorka odhadla podle ultrazvuku na 17DMC,Utrogestan jsem dva poslední dny nedobrala, volala ksem dr. a ona mi řekla, že to nevadí že by měla ms prijít dřív, jenže ms nedorazila, dnes jsem 32DMC, test jsem si dělala je negativní, proto se snažím nahmatat děložní čípek-nikdy jsem to nedělala. Nahmatala jsem vzadu v pochvě takový výrůstek jako by mandle, nebo tak něco, a je tvrdý a dost je to ten čípek?? Prosím poraďte co mám ještě zkusit. děkuji
Nevím, říkám si jestli třeba před ms nemá změknout nebo tak něco??
Pet22 píše:
Ahoj holky, potřebuju poradit. tento cyklus jsem brala clostilbegyt, od 16DMC jsem brala utrogestan, po kterém by mě měla ms přijít do dvou až tří dnů.Ovulaci mi doktorka odhadla podle ultrazvuku na 17DMC,Utrogestan jsem dva poslední dny nedobrala, volala ksem dr. a ona mi řekla, že to nevadí že by měla ms prijít dřív, jenže ms nedorazila, dnes jsem 32DMC, test jsem si dělala je negativní, proto se snažím nahmatat děložní čípek-nikdy jsem to nedělala. Nahmatala jsem vzadu v pochvě takový výrůstek jako by mandle, nebo tak něco, a je tvrdý a dost je to ten čípek?? Prosím poraďte co mám ještě zkusit. děkuji
Jo,to bude čípek.nic jiného tvahu mandle tam není.Je to takový váleček nahoře bud se škvírkou - to před ms nebo při ovu kdy je zároven o něco měkčí, nebo je nahoře zavřený po ms a po ovu.
Hledá se nejlíp v sedě na záchodě kdy si ho zkus nahmatat prostředníčkem neb je nejdelší.Nebo když si dřepneš „na bobek“.V těchto pozicích je myslím nejpíp nahmatatelný.
Pet22 píše:
Nevím, říkám si jestli třeba před ms nemá změknout nebo tak něco??
Jo,před ms má změknout,ale nemusí to být až tak znát pokud si ho nezkoumáš pravidelně tak to nemusíš ani poznat.Když ho budeš zkoumat pravidelně tak to poznáš po čase sama.
Souhlas, musela bys ho zkoumat pravidelně, abys poznala jeho momentální rozpoložení
navíc někomu může čípek změknout až přímo při krvácení.