Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Opravdu jedině někde na kraji parkoviště, které je dál a téměř nikdo tam neparkuje. Když ti nestačí běžné místo ![]()
Nikdy jsem nemela problem vystupovat a nastupovat do auta ani ve 40. tt na beznem parkovacim miste. Ani chodit s nakupnim vozikem pres cele parkoviste ![]()
Až budeš při druhém, třetím těhotenství ještě do auta cpát a uvazovat v sedačkách děti, tak ti ani nepřijde, že máš i břicho ![]()
@pikola píše: Více
Nebo je ona extra siroka - treba ceka trojcata nejmin ![]()
Jsi fakt divna; a velky nakup dovezes v poho vozikem az k autu ![]()
@Ahep píše: Více
Tak za větší výzvu mám teda zapínání dítěte do sedačky. Pupek mi nějak nikdy nevadil a to nejsem zrovna drobný typ.
@Anonymní píše: Více
Tak v pokročilém těhotenství přeci nemusíš jezdit na nákupy o víkendu, ne? ![]()
Chápu, každá to máme jinak, jedna vyskočí z auta jako laňka, jiná jak hroch z kaluže…..
Taky záleží, jestli máš nízký auto nebo suv.
Já měla před časem vyhřezlou plotýnku a nahulváta jsem parkovala na invalidech. Musela jsem taky otevřít dveře dokořán a vystupovat opatrně. Bylo to asi tři měsíce, nikdo neměl problém. Ono stačilo, když mě viděli vystupovat a chodit, aby viděli, že fakt mám zdravotní problém. Měla jsem s sebou i zprávu od lékaře. Jednou jsem narazila na měšťáky, stačilo vysvětlení a lékařská zpráva a “jakože” se to vyřešilo domluvou, jinak to pochopili. Ale taky tam těch prázdných mít pro invalidy bylo hodně, neobsadila jsem poslední a jinde zaparkovat nešlo.
Parkovala jsem prostě dál a došla. Na větší nákup jsem jezdila s manželem a pokud chtěl do malého místa blíž vchodu vystoupila jsem a on zaparkoval. Do Ikei jsme jeli snad 2× za těhotenství a spolu nebudu přece ty komody a postýlku a nevím co jště tahat do auta sama. Jinak jsem chodila do obchodu pěšky.
@Janli píše: Více
Já zaparkovala na invalidech jednou. Měla jsem pupek, a v ruce mimino. Vyšla jsem z obchodu, a zamnou stali policajti s blokem. Naštěstí se to vyřešilo domluvou. Nějakému důchodci jsem holt ležela v žaludku.
Ja tedy na tech místech pro kočárky vídám často lidi, kteří s sebou nemají malé děti. Kdyz jedu k dětské, tak ta je naproti Lidlu, musím parkovat tam a nekdy je to výzva. Maji tam 2 místa pro kocarky naproti sobě. Ještě když jsem tahala vajíčko, tak tam parkovala jednou ženská kolem 50 s velkým SUV tak, ze vlastně na prasaka stála jeste velkým kusem čumaku v tom druhém. Kdyby tam se tam z auta soukala těhotná břichem, vubec se nad tím nepozastavím. Jsem drobná, ale ke konci byl občas problém se do auta nasoukat, když někdo zaparkoval blízko.
@citlivaduse píše: Více
U nás taky běžně stojí na kočárku auto, které nemá ani sedačku, ani z něj, nebo do něj nikdo nejde s dětmi. To bych taky střílela. Nejlíp autem zajet až do obchodu, aby lidi nemuseli chudáci chodit tolik metrů venku navíc ![]()
Ahoj vsechny, kde jste parkovali v tehotenstvi? Uz nyni zacinam mit problem pri vystupovani/ nastupovani a potrebovala bych si poradne otevrit dvere. Kloudne informace jsem nikde nenasla.
Dle zakona na invalidech ani pro rodiny s kocarkem stat nemuzu - v prvnim pripade chybi prukazka ZTP a ve druhem dany kocarek, ktery je nutnou podminkou. V obojim hrozi pokuta pri poruseni. Vedle toho, ze na rozdil od invalidu jsou mista pro rodiny obsazena. Bohuzel velkomesta mivaji parkovani preplnena a hledejte treba neco u Ikei.
Stat nekde na okraji pres dve parkovani je nekdy mozny, ale obcas nejsem zrala na to chodit s nakupem pres cely parkoviste, a ne vzdy to jde, hlavne u velkych nakupacich o vikendech.
Jak jste to resili vy a jake jsou vase zkusenosti? Jsem primo ridic a casto jezdim sama, takze rada - aby me nekdo vyhodil a pak zaparkoval moc nepomuze.