Kde se hledá někdo do normálního vztahu?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1607
5.6.17 18:49

@alviola Tenhle fenomén se netýká jen žen.
I muži mají své dny a tikající hodiny ;)

Opakovaně mám na stole nabídku od kamaráda, že spolu budeme mít dítě. Oba bychom přeci do budoucna ještě nějaké chtěli. A když nám to spolu nevyjde, budeme mít dítě ve střídavce.
„Kupodivu“, už přes rok této nabídce odolávám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
332
5.6.17 19:17
@Procházející píše:
Já si myslím, že to je opravdu velice těžké. Spousta lidi nenajde zdravý partnerský vztah celý život.

Hlavní problém vidim v tom, že chlapi nemají důvod se vázat. Nejideálnější je, pokud se chlap zaháčkuje po dvacítce z blbosti. Má holku rád a nepřemýšlí nad tím. Ale dnešní třicátníci nemají důvod se ženit. Mají práci, celou výplatu pro sebe, na pivo na koničky. Bydlí u maminky (nebo v nájmu) a maminka jim o víkendu uvaří, uklidí a vypere. A nějaká blbka se na sex vždycky najde. Proč by se ti chlapi vázali, jim nic nechybí. S časem si můžou dělat, co chtějí s penězi taky.
Dřív se chlap musel oženit, když chtěl sex. A byl tlačen společností, aby založil rodinu. Tohle všechno je pryč. Dřív šel chlap do práce, peníze se vrazili do rodiny a bydlení. Dnes ti chlapi studují, jezdí na exotické dovolené, pořizují si rychlý auta. A místo kutilství se věnují adrenalinovým koníčkům.

Taky jsem optimista. :hug: Člověk by na to neměl tlačit a měl by mít oči do kořán. A nemít předsudky. Nikdy nevíme, co v lidech je. Takže jim dávat šanci a třeba nás překvapí.

to znamená, že až teď, po x století, došo k nápravě a konečně nejsou muži utiskovaní a mužou žit tak, jak to příroda původně s muži zamýšlela :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
5.6.17 19:30

Ale to same plati i o zenach. Jsme svobodne, se svym zivotem muzeme nakladat jak chceme.
A vtom je ten kamen urazu, kvalitni partnersky vztah predpoklada urcitou ztratu svobody, musime se v necem prizpusobit a neceho se vzdat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.6.17 07:31
@Venetia píše:
a v čem ty vidíš ten prospěch, který čekáš od ženy?
Že si spolu budeme rozumět a bude nám spolu dobře. To dítě je pak jen taková třešnička na dortu, ne podmínka vztahu
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
6.6.17 07:37
@TSHB2 píše: Že si spolu budeme rozumět a bude nám spolu dobře. To dítě je pak jen taková třešnička na dortu, ne podmínka vztahu

Tak tomu neříkám prospěch, ale naprostý základ pro to, aby vůbec nějaký vztah mohl vzniknout…já tam mám tedy ještě fyzickou pritazlivost

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.6.17 08:09
@Anonymní píše:
Dobře, tak abych vše uvedla na pravou míru - to „obohacování“ vidím asi jako @TSHB2 - toužím po souznění, po někom, kdo se mnou dokáže žít a zároveň bude ve svém životě spokojený, jelikož dělá něco, co ho baví - na to dost lidí v životě zapomíná. A je jedno, jestli to bude umělec, zapálený fotbalista anebo šikovný truhlář.
Druhá věc je, že sama moc dobře vím, že plno lidí se projevuje až po delším čase. Onu zkušenost, kdy to zajiskřilo až po nějaké době a člověk si uvědomil, jak je dotyčný skvělý, mám taky - vznikly tak oba mé dlouhodobé vztahy (2 a 3 roky). Vše, co přeskočilo takřka na první pohled, bylo vždy o ničem. Ale když o vás někdo stojí a vy i po pár měsících víte, že se po fyzické stránce prostě nepřesvědčíte, je prostě nesmysl do toho jít.
Osobně dle mé zkušenosti z posledních let vidím ten problém taky v tom, že chlapi kolem třicítky nemají potřebu mít vztah - na sex vždycky někoho uženou, jelikož se dneska věří na to, jak je skvělým řešením přátelství s výhodou (jak pro koho, že).
Takže tak. No a asi se na to vybodnu, začnu uvažovat jako některé z vás naprosto individualisticky (nic ve zlém, vidím za tím jen čirý fatalismus!!!:) a…nějak bude.

2 a 3 roky podle mě není dlouhý vztah jinak souhlas

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
6.6.17 08:12
@Anonymní píše:
Ahoj, holky, ráda bych se s Vámi podělila o mé momentální rozpoložení a vyslechla si případné názory. Nutno podotknout, že to nemám pořád v hlavě, spíš je to takové zamyšlení, které mě čas od času trápí, no, jsme jenom lidi. Nicméně se nejedná o nic vážného!:)
Jde mi o to, že jsem už dva roky „sama“. Nejdříve to bylo super, že jo. Dala jsem si čas na zotavení od starého několikaletého vztahu, který byl super, ale skončil v pravý čas…láska vyprchala, snažili jsme se na tom zapracovat, ale výsledek byl neúspěšný.
Od té doby jsem si během prošla třemi pseudovztahy, které byli opravdu jenom o sexu (z druhé strany) anebo jsem si přišla s dotyčným víc sama, než kdyby to tak bylo oficiálně. Nutno podotknout, že každý z nich byl úplně jiný typ člověka a žádní alfa samci, na sériový výběr stejných partnerů netrpím - nebo mi to tak alespoň zatím nepřijde, společného jmenovatele nenacházím. Jen jde prostě vždy o někoho plus minus rok dva kolem 30, ze začátku se tváří, jak mají zájem, ale jakmile se řekne slovo vztah nebo to začne smrdět závazkem, vycouvají. Dost jsem se díky nim naučila a ve výsledku jsme za tyhle zkušenosti vděčná, nicméně, šrám na srdci to vždycky udělá hlubší a hlubší, i když se to snažím netahat s sebou do něčeho budoucího a a ke každému přistupuji s čistým štítem.
Pak se čas od času objeví někdo, kdo by o mně opravdu stál. Jenže…chybí tam ta jiskřička v srdci. Ne že bych věřila na lásku na první pohled a s těmi výše zmíněnými to taky nebylo hned napoprvé, ale ač jsou milý a fajn a vím, ež bych se je naučila milovat, přijde mi to vůči nim nefér nabízet jim něco víc.
Dalším okruhem jsou kamarádi, kteří se mnou velice rádi tráví čas, rádi mě vidí a vím, že by se to v cosi mohlo z mé strany přeměnit - ale ač chodíme ven často, jsou vůči mě jak imunní - o svých vtazích přede mnou nemluví, bavíme se na dost osobní rovině (emoce atd.), ale je tam jistá mez, kterou nepřekročí. Nikdy se nepokusí o nic víc.
Je mi 26 a na sňatky z rozumu jsem ještě mladá, po rodině zatím netoužím, i když bych jí jednou chtěla mít, ale to všechno chce čas, věřím ale, že se jakým správňákem bych moc dlouho nečekala, mladá jsem teď, avšak v téhle rovině zatím opravdu neuvažuju. A nároků na vztah taky moc nemám (a na druhou stranu chci tak moc) - hledám někoho, kdo by mě obohatil, inspiroval, respektoval, kdo by byl hrdý na to, že je právě se mnou - a samozřejmě obráceně. Zbytek je druhořadý.
Co změnit, holky? Kde dělám chybu? Nutno podotknout, že jsme docela aktivní, jsem ráda mezi lidma, ale umím i proválet víkend zajímá mě hodně věcí, umím být za dámu i za holku do deště a na cesty…i přes hromadu nešvarů bych vypíchla svoji vyrovnanost a dost velkou toleranci - aniž bych šla přes svoje já.
Děkuji za případné reakce!

Obohatil? inspiroval? promin, ale to je humorny.na to si kup knihu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
6.6.17 08:24

@tasa

co je na tom tak humorneho? partner neboli vztah by te mel necim obohatit, jinak muzes byt sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.6.17 08:30
@Venetia píše:
Tak tomu neříkám prospěch, ale naprostý základ pro to, aby vůbec nějaký vztah mohl vzniknout…já tam mám tedy ještě fyzickou pritazlivost

To je myslím obsaženo v tom, že si budeme rozumět. Třeba si nedokážu představit vztah se ženou, která by mě nepřitahovala a nebo by měla odlišné sexuální potřeby. Na tom to u mě většinou zkolabuje hned na začátku vztahu, protože ženy to nemusí mít zdaleka denně. Nehledám zdaleka manekýnku ale přirozeně pěknou a usměvavou ženu.
Hned po té to kolabuje na nedostatku zájmů z její strany, protože nehledám ženu se kterou bych vysedával v kanapi celé dny u televize. Musí mít ráda přírodu a zvířata. Musí ráda trochu sportovat. Musí to být nekuřačka nebo max velmi občasná. To je snad největší problém. Protože 3/4 žen jsou nenapravitelné kuřačky.

No bylo by toho asi trochu víc, ale tímto sítem už dlouho žádná nepropadla, co by mě nechtěla pouze na zplození jejího dítěte.

No a taky mě musí chtít, stejně tak jako já jí! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
6.6.17 08:54
@TSHB2 píše:
To je myslím obsaženo v tom, že si budeme rozumět. Třeba si nedokážu představit vztah se ženou, která by mě nepřitahovala a nebo by měla odlišné sexuální potřeby. Na tom to u mě většinou zkolabuje hned na začátku vztahu, protože ženy to nemusí mít zdaleka denně. Nehledám zdaleka manekýnku ale přirozeně pěknou a usměvavou ženu.
Hned po té to kolabuje na nedostatku zájmů z její strany, protože nehledám ženu se kterou bych vysedával v kanapi celé dny u televize. Musí mít ráda přírodu a zvířata. Musí ráda trochu sportovat. Musí to být nekuřačka nebo max velmi občasná. To je snad největší problém. Protože 3/4 žen jsou nenapravitelné kuřačky.

No bylo by toho asi trochu víc, ale tímto sítem už dlouho žádná nepropadla, co by mě nechtěla pouze na zplození jejího dítěte.

No a taky mě musí chtít, stejně tak jako já jí! :mrgreen:

tak ja si rozumela s docela dost chlapama, ale ta chemie tam nebyla

same kuracky? PO diskuzich zde mi to pripada, ze jsou vsuchni abstinenti a nekuraci…zajimave

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
343
6.6.17 09:11
@Venetia píše:
tak ja si rozumela s docela dost chlapama, ale ta chemie tam nebylasame kuracky? PO diskuzich zde mi to pripada, ze jsou vsuchni abstinenti a nekuraci…zajimave

Mně to taky tak přijde - v mém okolí nekouří nikdo - ani kamarádi. Nedej bože, když se mi někdo zalíbí - hned ho potkám někde na rohu jak pálí jednu za druhou :lol: Což je pro mě jako nekuřačku fatální. Jeden kluk v našem vztahu kouřit přestal, ale nikdy jsem ho nepobízela, musel chtít sám. A upřímně už nemam nervy ani trpělivost si s kuřákem začínat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
6.6.17 09:24
@tyniste píše:
Mně to taky tak přijde - v mém okolí nekouří nikdo - ani kamarádi. Nedej bože, když se mi někdo zalíbí - hned ho potkám někde na rohu jak pálí jednu za druhou :lol: Což je pro mě jako nekuřačku fatální. Jeden kluk v našem vztahu kouřit přestal, ale nikdy jsem ho nepobízela, musel chtít sám. A upřímně už nemam nervy ani trpělivost si s kuřákem začínat. :cert:

ja jsem kurak :D ale prijde mi to jako samej militantni nekurak dneska

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
243
6.6.17 09:33
@Venetia píše:
ja jsem kurak :D ale prijde mi to jako samej militantni nekurak dneska

Tak pokud hledám ženu na vztah se kterou bych jednou chtěl mít dítě, tak je podmínkou, aby byla zdravá ne? Opačně to platí taky. S tím se kouření vylučuje! :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106262
6.6.17 09:37
@TSHB2 píše:
Tak pokud hledám ženu na vztah se kterou bych jednou chtěl mít dítě, tak je podmínkou, aby byla zdravá ne? Opačně to platí taky. S tím se kouření vylučuje! :nevim:

No. nevím, my kouřili oba, děti jsou zdravější než ty nekuřáků a zatím v 50 + jsme oba v pohodě, alespoň se mi nedoneslo, že by ex manžel trpěl nejakou chorobou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
6.6.17 09:54

@TSHB2 :D také mám ten problém opačně.. chtěla bych nekuřáka, co moc nepije, je zajištěný, lehce sportující, milující děti a rodinu a výlety, přírodu, kolo, procházky… co se o sebe umí i postarat a bude tou správnou oporou, bude mi s ním příjemně a bude mi vonět :) asi scifi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí