Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj, nevíte kde koupit Endiaron? Vim, že výrobu převzala nová firma, už ho nevyrábí Zentiva.Kdy by měl být dostupný? Děkuji.
@maskovak imodium nebo Tasectan. Tasectan je za me nejlepší
@maskovak píše:
Ahoj, nevíte kde koupit Endiaron? Vim, že výrobu převzala nová firma, už ho nevyrábí Zentiva.Kdy by měl být dostupný? Děkuji.
Ta nová firma ho vyrábí už pár let…
Nedávno jsem se jich ptala, kdy bude zase k dostání v lékárnách, a dostalo se mi odpovědi, že obnovení dodávek Endiaronu v ČR předpokládají začátkem roku 2023.
@Moringa píše:
Ta nová firma ho vyrábí už pár let…
Nedávno jsem se jich ptala, kdy bude zase k dostání v lékárnách, a dostalo se mi odpovědi, že obnovení dodávek Endiaronu v ČR předpokládají začátkem roku 2023.
To je super, ale tolik mi to nevadi jako výpadek nurofenu pro mimina. Poprvé jsem začala shánět 2-3 měsíce před porodem… dítě má půl roku a v lete jsem sehnala náhodou dvě krabičky a od te doby nic
@maskovak ten se teď sehnat nedá, má výpadek. Já kombinuju imodium + živočišné uhlí. 0
Netuším, používám Tasectan a často stačí jediná tableta, aby bylo po problému.
Zivocisne uhli.
A pry skvele funguji kulicky pepre, ale nezkousela jsem.
@Lucie_Sx Já jsem zas slyšela o muškátovém oříšku. Ale taky jsem nezkoušela.
Myslim, ze nikde… na SUKLu je informace, ze jeho vyroba/prodej byla ukoncena…
@Kacatko1986 píše:
Myslim, ze nikde… na SUKLu je informace, ze jeho vyroba/prodej byla ukoncena…
On tam figuruje vícekrát… zrušili ho, obnovili, pak zase přerušili…
A jako poslední tam zmiňují obnovení v lednu 2023 - https://www.sukl.cz/…n/detail.php?…
S Enterosgelem mám ty nejlepší zkušenosti nejen na akutní průjem, ale i na chronické průjmy jako je třeba Salmonelóza
. A hlavně Enterosgel je úplně bezpečný a je schválený už od novorozenců! Což žádný endiaron a nic jiného schváleno není. ![]()
Spolehlivá, účinná a šetrná je Smecta - pro děcka, dospělé, psy i kočky ![]()
Dobrý den, máte prosím někdo z Vás doma ještě nějaký Endiaron, klidně i prošlý. Klidně odkoupím dle dohody.
Můj taťka má zažívací problémy a jediný tento lék mu vždy pomohl. Jeho zdravotní stav je v řešení. Jen se ptám na Endiaron.
Děkuji.
@Kiki122 píše: Více
Myslím, že se už nevyrábí, ale zahlédla jsem v lékárně (Benu)něco podobného, i název to připomíná.