Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Andrej91 píše:
Ahoj holky.. Mam takový dotaz, nebo spíš prosbu o názor, kde si myslíte, že je bezpečnější a lepší vozit miminko v autě? na konci června se nám má narodit chlapeček, tak musíme s našim autem sjet do servisu, aby nám vypli airbagy, já chtěla aby malej jezdil vepředu semnou když s nim pojedu sama, přítel zase tvrdí, že je lepší a bezpečnější ho vozit vzadu za spolujezdcem, že vedle řidiče se tomu říká sedadlo smrti, protože když je čelní náraz, i boční náraz, tak to schytá z té strany tak jako tak, kdežto vzadu mu hrozí jen boční náraz, nechci nic přivolávat, ale člověk tak musí v dnešní době přemýšlet, ale zase já jsem na něj chtěla vidět když s nim pojedu sama, jeslti se nedusí a tak.. Holky kde vozíte Vaše poklady?
Děkuju za odpovědi a přeji hezký den
tak statisticky je misto spolujezdce nejnebezpecnejsi. kdyz ridi muj, jsem s ditetem vzadu a az usne, jdu dopredu. kdyz jedu sama, mam ho vedle sebe a vypnuty airbag
prý už není
a další věc co náraz zezadu v pidi autech? zepředu je aspon motor a mimino nemá nohy dole, což bývají největší problém zmáčknuté nohy spolujezdce no a u opravdu vážných nehod to je jedno, to spíš záleží na štestí ![]()
Dceru vozím vzadu za spolujezdcem. Přijde mi to tak nejbezpečnější.
Vozíme syna vzadu za řidičem, někdy i za spolujezdcem, když není bezpečné pásat dítě v autosedačce na rušné silnici za řidičem.
Ze začátku syn v autě spal, teď si tam hraje s hračkama zavěšenýma na madle sedačky a nikdy nebyl problém. Vedle syna vzadu jsem seděla asi jen dvakrát, nejsem úzkostlivec, kterej potřebuje dítě neustále hypnotizovat svým pohledem ![]()
Tak ono asi taky záleží na tom jaké má kdo auto. Těžko budete cpát do třídveřověho prcka sedačku dozadu, protože už je tam kočárek, který se do kufru nevejde.
Taky asi na tom kdo kam jezdí. Někdo jede jednou za týden na nákup do města, má to 5 kilometrů a dá si dítě do auta v zadu, protože je to kousek. Já budu jezdit k našim hodinu na hlavní trase na Znojmo, kde jezdí dost aut na hranice. Prcka budu vozit ve předu, jak pojedu sama, protože zastavovat co chvíli kvůli vypadlému dudánku, mi přijde mnohem víc riskatní, než mít jít ve předu…
Tak ja kdyz jedu sama s obema detma, tak jsou oba vzadu. Mimino za ridicem a starsak za spolujezdcem. Je to z toho duvodu, ze vetsinou jezdim ajko spolujezdec (a kdyz jedu sama tak se mi nechce pri kazdy jizde menit misto, kde je velka sedacka, uz tak mivam kramu, ze nevim co tahat driv), tak abych na mimino za ridicem dosahla. Kdyz jedu jenom s miminem, tak ho mam vepredu a vypnuty airbag. A taky jsem nikdy nesedela s klukama vzadu. Od malicka jsou zvykli tam byt sami.