Kde vozit dítě v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1505
7.6.13 10:48
@Andrej91 píše:
Tak koukam, že je to názor od názoru, oboje má svoje pro a proti, ale pochybuju, že když se malej začne třeba dusit, a já ho budu mít vzadu, že se budu chovat víc jako řidič.. prostě zastavim hned tam kde to pujde tak jako tak..

No asi tak. Někdo zpanikaří a někdo prostě zajede ke krajnici s blikačkama, to je o povaze a schopnosti reagovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699

Máme jedno dítě, vždy mělo sedačku za spolujezdcem. Když byla malá ve vajíčku a seděla proti směru jízdy, tak když jsem řídila, dosáhla jsem jí pohodlně poslepu na řetízek od dudlíku a dala jí ho do pusky. Když je teď ve větší autosedačce, jedním pohybem ji po usnutí sedačku „položím“ (nejde úplně do lehu, je to pololeh).
Viděla jsem, když kamarádka měla autosedačku vepředu a pořád ji to nutilo na malého koukat, šahat, navazovat oční kontakt, dávat mu křupky, pití, ve výsledku vlastně horší.
Některé auta mají přepínač na airbagy, ale když jde airbag vypnout jen v servisu, je to nepříjemné, když vozíš i jiné lidi a ten airbag bys zase chtěla.

Celkově bych ale řekla, že je to na Tobě a tak zásadní rozdíl bych v tom neviděla. Udělej si to tak, jak to Tobě bude pohodlnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651

No, to si musí každý zvážit. Vzadu to asi teoreticky bezpečnější je, ale řev dítěte v autě se prý u matky rovná 2 promile v krvi. Takže já ho mám vedle sebe, on nepláče a já jedu bezpečně. To ale jen po Brně maximálně kousek za, k našim do JČ bych s ním sama nejela, to je vzadu ve vajíčku a já s ním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
7.6.13 10:50

Osobně jsem ho dávala dozadu za spolujezdce, ale nesmíš se otáčet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.6.13 10:52

Jedno dítě jsme dávali za řidiče, tam by mělo být nejvíc bezpečný místo, statisticky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
7.6.13 10:52

@mmorgana Nevim co máte za auto, my máme velké, že bych nedosáhla ani na to vajíčko když by bylo vzadu, a já si nesáhnu ani pro pití kdybych ho měla na zadní sedačce, nerada spouštim oči ze silnice, nemam s tim dobrý zkušenosti, jsem po 5 autonehodach, ani jednou jsem nebyla na místě řidiče a z poloviny případů to bylo z nepozornosti řidiče jako psaní si za jízdy sms, hledání zvonícího mobilu a tak.. Je to opravdu hrozně pro a proti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
917
7.6.13 10:53

U nás bude jezdit prcek nejspíš taky vzadu za spolujezdcem… Nejsem si jistá, že by pochopil proč někdy může vepředu a někdy musí vzadu :) i když možná mám jen profesní deformaci, že ke všemu přistupuju tak, že jednou dovolíš a budeš dlouho přeučovat :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12127

Vozíme vzadu, mít ho vedle sebe tak na něj furt čučim a nevěnuju se řízení :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699

My se se řevem v autě ani moc nepotýkali. Malou dost uklidňovalo, když jsem zpívala - lidovky a taky takové ty trampské písničky z pionýrských táborů :D
Teď má 2 a půl roku, když jdeme k rodičům (cca 2 hodiny), tak už někdy celou cestu nespí, povídá, češe panenku, zpívá, eventuelně nutí zpívat nás :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320

Nejbezpecnejsi misto uz tu bylo dikuzi spousty je v prostredku.Za predpokladu ze tam je normalni pas. Jinak vzadu za spolujezdcem. Dite bych rozhodne nevozila ve predu ani pres vyplej airbag. To ze jedu bezpecne ja. Neznamena, ze se tak chova okoli.To je spatny argument…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
7.6.13 10:54

Vozíme zásadně vzadu za spolujezdcem. Dopředu bych dítě nikdy nedala na sedadlo smrti.
Nesmíš se prostě dozadu otáčet. Nesmíš a tečka. Když dítě začne řvát, tak je lepší zastavit.
Chlap se takhle otáčel v autě za dítětem, a srazil a zabil strejdu na přechodu, mimochodem taky tátu malý holčičky. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.6.13 10:55
@kate02 píše:
Jedno dítě jsme dávali za řidiče, tam by mělo být nejvíc bezpečný místo, statisticky…

Jedno dite do prostredku. Statisticky vyvaznou nejlip ti co sedi v prostred.Ale musis tam mit normalni pas.Coz ne kazde auto ma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5063
7.6.13 10:56

Obě děti jezdí vzadu, když jsme měli jen klučíka, měl sedačku za spolujezdcem, co se nám narodila dcerka, přestěhoval se za řidiče a holčička je za spolujezdcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26093
7.6.13 10:57
@kattkka píše:
Jedno dite do prostredku. Statisticky vyvaznou nejlip ti co sedi v prostred.Ale musis tam mit normalni pas.Coz ne kazde auto ma…

my máme jen dvoubodovej… A měli jsme i s jedním dítkem :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
699
7.6.13 10:57
@Andrej91 píše:
@mmorgana Nevim co máte za auto, my máme velké, že bych nedosáhla ani na to vajíčko když by bylo vzadu, a já si nesáhnu ani pro pití kdybych ho měla na zadní sedačce, nerada spouštim oči ze silnice, nemam s tim dobrý zkušenosti, jsem po 5 autonehodach, ani jednou jsem nebyla na místě řidiče a z poloviny případů to bylo z nepozornosti řidiče jako psaní si za jízdy sms, hledání zvonícího mobilu a tak.. Je to opravdu hrozně pro a proti

Tehdy jsem jezdili osobákem nižší střední třídy, teď máme kombíka střední třídy. Taky se za jízdy neotáčím, sedačka za spolujezdcem mi vyhovovala právě v tom, že šlo krásně dosáhnout.
SMS jsem v životě v autě nepsala, mobil nezvedám a ani teď když máme bluetooth a ovládání na volantu, tak neberu každý hovor (necítím se tak nepostradatelná, abych musela reagovat TEĎ-HNED-OKAMŽITĚ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí