Kde vozit dítě v autě?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
699
7.6.13 10:57
@Andrej91 píše:
@mmorgana Nevim co máte za auto, my máme velké, že bych nedosáhla ani na to vajíčko když by bylo vzadu, a já si nesáhnu ani pro pití kdybych ho měla na zadní sedačce, nerada spouštim oči ze silnice, nemam s tim dobrý zkušenosti, jsem po 5 autonehodach, ani jednou jsem nebyla na místě řidiče a z poloviny případů to bylo z nepozornosti řidiče jako psaní si za jízdy sms, hledání zvonícího mobilu a tak.. Je to opravdu hrozně pro a proti

Tehdy jsem jezdili osobákem nižší střední třídy, teď máme kombíka střední třídy. Taky se za jízdy neotáčím, sedačka za spolujezdcem mi vyhovovala právě v tom, že šlo krásně dosáhnout.
SMS jsem v životě v autě nepsala, mobil nezvedám a ani teď když máme bluetooth a ovládání na volantu, tak neberu každý hovor (necítím se tak nepostradatelná, abych musela reagovat TEĎ-HNED-OKAMŽITĚ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
7.6.13 10:58
@Kalla1412 píše: … Je mnohem bezpečnější mít dítě vepředu, protože pokud nespí, stejně se na něj budeš otáček, ono bude chtít vidět na tebe a ty na něj. Bude mimčo klidnější, když tě uvidí vedle sebe, nebude plakat v neznámém prostředí a ty na něj uvidíš, budeš se moct kdykoliv přesvědčit, že je v pořádku…Když bude vtzadu, bude čelem vzad, koukat do sedadla, neuvidíš na ně, j, budeš se na něj točit a to je nebezpečn¨é opravdu dost, …

Nesouhlasím. Děti jsem vždy vozila vzadu. Mimčo za spolujezdcem. Když byli dva, tak zase mimčo za spolujezdcem, staršího za sebou. Mám přidaná zrcátka jak vpředu, natočné tak, abych na ně dozadu viděla, tak u mimina vzadu, abych v něm viděla odraz jeho obličeje. A zásadně se dozadu neotáčím, ale dívám se do zrcátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187

Ahoj, ve vajíčku jsem vozila malou vepředu, byť je to sedladlo smrti, tak jsme v té době měli 3dvéřové auto a dozadu jsem měla strach ji dát, kdyby se něco stalo, že se odstud nedstane (něco podobného se stalo v okolí). Teď už je ve velké autosedačce a máme 5dvéřové auto a to jezdí zásadně vzadu a miminko (má se nám narodit za týden) tam budu dávat taky. Ani nebudu zjišťovat vypínání airbagu.
Takže za mě v 5 dvéřovém autě jen vzadu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
@AstraG píše:
Obě děti jezdí vzadu, když jsme měli jen klučíka, měl sedačku za spolujezdcem, co se nám narodila dcerka, přestěhoval se za řidiče a holčička je za spolujezdcem

Přesně takhle to budeme mít my už od října. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24320
7.6.13 10:59
@kate02 píše:
my máme jen dvoubodovej… A měli jsme i s jedním dítkem :)

No tak potom jo. Potom za spolujezdce. ;).Ale mi tam treba mame klasicky. Takze druhe premyslim ze budu davat do prostredku ze zacatku popripadne bude muset jit za ridice protoze ja neridim takze na nej uvidim aspon. Takhle me znervoznuje ze ja na malou nevidim nebot sedi za mnou. Minule si otevrela okynko trosku. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50166
7.6.13 11:00

Syna vozím od narození vzadu za sedadlem spolujezce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
7.6.13 11:00
@Andrej91 píše:
nerada spouštim oči ze silnice, nemam s tim dobrý zkušenosti, jsem po 5 autonehodach, ani jednou jsem nebyla na místě řidiče a z poloviny případů to bylo z nepozornosti řidiče jako psaní si za jízdy sms, hledání zvonícího mobilu a tak.. Je to opravdu hrozně pro a proti

V tomhle případě vidím teda vyšší riziko „spouštění očí“ s dítětem vedle sebe. Když bude vzadu a budeš z jakéhokoliv důvodu chtít zasáhnout, prostě zastavíš. Když budeš mít dítě vedle sebe, nedovedu si představit, že NIKDY nespustíš oči ze silnice :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
7.6.13 11:01

@Andrej91 dceru jsem vozila zásadně jenom vzadu, za spolujezdcem. Ať jsem jela sama nebo s manželem :nevim: Dopředu bych jí dát mohla, airbag si vypnout umím, ale bála jsem se :nevim:
Poklud se bojíš, kup si zrcátka, ať na prcka vidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25187
7.6.13 11:02

Jinak reaguju na řev dítěte v autě - nám tam malá řve pořád, prostě jí to nějak nebaví, tak jsem se naučila ignorovat. Mluvím na ni - to trochu pomáhá, nebo má nějakou hračku, ale to zabere tak na 5 minut… A teď jsem si všimla, že když pustím radio hlasitěji, tak se zaposlouchá a je klid. Když víme, že pojedeme delší trasu, tak zásadně na její spaní. Vzadu s ní sedět nemůžu, protože bych do půl hodiny blinkala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nikol.ondrášovka
7.6.13 11:03

Jako malej jezdil jak kdy, kam jsme ho dali, seěla jsem tam s ním :) Teď sedí za řidičem

• Citovat
  • Upravit
2263
7.6.13 11:08

Malého jsem vozila jedině v zadu, ať jsem jela sama nebo s mužem. Vzadu nemůžu sedět, je mi za jízdy okamžitě zle, takže tam byl sám. Koupila jsem si lepicí folii na způsob zrcadla a nalepila na potah za sedačku. Malý koukal na sebe a já ho v zrcátku viděla. Teď se bude stěhovat za řidiče a mimčo bude zase vzadu s lepící folii :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Bauli
7.6.13 11:10

Zatim mam tridverak, takze mala jezdi vedle me, ale kdyz jedeme s nekym v petidveraku, tak jede za spolujezdcem a az budu mit nove auto, petidverak, tak bude jezdit taky tam. A prijde mi sulnul, jestli cucim do zrcatek nebo mrknu na sedadlo vedle sebe, nebezpecny stejne :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8911
7.6.13 11:11

V tom rozhodování podle mě hraje roli ještě jedna věc: jaký k tomu já zvolím postoj:

1. pohoda dítěte nade vše - aby neplakalo, aby na mě vidělo, aby nebylo ochuzeno o moji přítomnost

nebo

1. bezpečné řízení vozidla (dojetí z bodu A do bodu B) - když řídím, tak je nejpodstatnější v pořádku dojet. A musí se tomu přízpůsobit všichni. Když mimino za jízdy hodně řvalo (a vím, že nebyl jiný problém, než že ho to nebaví, obzvlášť při stání na červenou se to dělo), tak pokud mě to iritovalo (tzn. ohrožovalo bezpečnost řízení), tak jsem si dávala nahas rádio. :oops: :roll: Nebo u batolat jsem třeba i dlouho odolávala dávání rozhlíku (či jiného jídla) za jízdy apod. (kvůli dušení a nemožnosti během řízení reagovat). Takže ne, rozhlík v autě nebude, až dojedeme na místo (pochopitelně za situace, když jsem s dětmi v autě sama).

Nevím, jestli je srozumitelné jak to myslím. Ale chci říct, že při jízdě autem je to jiný „režim“, než když jedeme s kočárem a uspokojení potřeb dítěte je tak samozřejmou prioritou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30317
7.6.13 11:17

@Andrej91 malého vozíme celou dobu za spolujezdcem. Nechtělo se mi v service nechávat deaktivovat airbag a stejně jsem tam s ním většinou jela já. Pokud jsem jela sama, tak jsem si s ním povídala zepředu a když se mi něco nezdálo, zastavila jsem s zkontrolovala. Od roku a něco už jezdí vzadu sám a další mimčo tam bude s bráchou samo od začátku, protože se mezi sedačky nenarvu.
Zrcátko jsem měla v plánu pořídit, ale nemáme ho jak přidělat a teď jak má posměrnou není potřeba, už na něj vidím středových zrcátkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19609
7.6.13 11:19

Jezdím každý den, vozím staršího kluka do školy, ze školy, na kroužky, obchod a tak…dítě ve vajíčku jsem měla vždycky vedle sebe, airbag jsme vypnuli. Ale bydlíme na vesnici a je tu celkem malý provoz, nevím jak bych řešila sedačku ve velkém městě :nevim: Ale asi bych nezvládla mít dítě vzadu a soustředit se bezpečně na řízení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí