Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Emimin7 Děkuji, tohle chápu, mne jen zarazil ten okamžitý útok. Ovšem vážně nevím, jak to dopadne. Prostě úmysl se těžko dokazuje - a bude to stejné i s tou jednoto. protože akcie byly anonymní, dohledat majitele je těžko, no a i když se prokáže, že to byly děti což Babiš přiznal - hodně těžko se bude dokazovat to propojení. Tam je právě zajímavá ta formulace - mohlo. Což znamená, že důkazy asi nejsou. hele já jsem pro, at se to vyšetří a at soud rozhodne podle sebe. To mi nevadí. vadí mi lidé, kteří nejsou schopni takto diskutovat jako ty - věcně. Umínapadat a ostouzet.
A jinak - kdyby chtěl soud soudit záměry a ne skutky, pak mám vystaráno, vymyslela jsem bezva věc. Důchod nebudu potřebovat a budu hooodně za vodou. tak doufám, že bude soud brzy.
@Mango_Lassi píše:
A to ještě Inka neví, kam všude chodím ještě. To by v noci nemohla spát
No já nespím kvůli větším hloupostem, tak to sem raději nepiš. Raději sem hod ten odkaz, o který jsem prosila - kdy soud rozhodoval podle záměru a ne skutku.
@inkakřivák Propojení se podle mě nedokáže. Jediná možnost prokázání podvodu je podle mně ono cílené zatajení informací a poskytnutí nepravdivých za účelem získání dotace.
Přesně, já si to myslím taky. At je Babiš jaký chce, tak hlupák není. A pokud nenajdou někde maila se slovy mám prima nápad, uděláme z toho malou firmu, vemem dotace a pak mi to zas vrátíte - tak těžko. Uvidíme, co zatajili a co zkreslili, a podle toho bude muset soud jednat. Taky může požádat o doplnění policii. Ale v reálu si myslím, že ho nakonec budou muset zprostit - ono při jeho majetku taky bude mít jo advokáty. A když vidím, jak se táhnou kauzy jiných, které jsou naprosto čitelné a s důkazy, jen kvůli advokátům a kličkám - moc nadějí to nedává.
@inkakřivák píše:
Ale vite, kde je problém? soud soudí skutky a ne záměry a plány. Takže ačkoliv on mohl plánovat cokoliv, tak bohužel jedno je fakt. V době žádosti o dotaci nebyla firma Čapí hnízdo součástí holdingu Agrofert, a tudíž byla to firma malá či střední a tím splnila podmínku dotace. jestli tu firmu vytrhli za účelem získání této dotace, to není bohužel na řešení soudem. Soud bude řešit to, zda Čapí hnízdo dostalo dotaci oprávněně či nikoliv. A to co se tam píše nasvědčuje tomu, že ano, že podmínky splnili. Hotovo šmytec.
Je to asi takto - chlap přepadne na ulici ženskou, praští ji, a pak zasáhne policie, jo? A ted - policie bude uvádět, že ji praštil, aby ji mohl znásilnit. On bude říkat ne, jen jsem ji praštil, štvala mě. Co udělá soudce? odsoudí ho za znásilnění nebo pokus? ne. Odsoudí ho pro napadení a já nevím jaké násilí. Ale znásilnění? Třeba s tím počítal, ale nedošlo k němu. Tak to je. Skutky soudí soud, nikoliv plány.
Nechci ti nějak kazit představu o našich zákonech a soudnictví, ale ano, naprosto běžně se soudí záměry a plány
ono existuje něco jako příprava či pokus, dokonce může být trestný i jen návod
Dovolím si tvrdit, že všichni ti, které někdo připravoval a plánoval usmrtit, oloupit či jen podvést, jsou za toto vděční.
@Mango_Lassi píše:
A to ještě Inka neví, kam všude chodím ještě. To by v noci nemohla spát
A kam?
![]()
Já se nebráním, jak říkám, uvdíme. Ale nevím, jak budou dokazovat, že ten převod byl pokus okrást EU. Jako pokus bych brala, kdyby se zkusil vydávat za malou firmu, to jo. Ale prostě nechme to konovi a soudcům.
Mě na tomhle fascinuje jedno. dobře, zatím není odsouzený, nikdo mu oficiálně nic neprokázal, ale jsou tu podklady pro to, že snad každému, kdo má trochu rozumu musí dojít, že moc dobře věděl co dělá. Jak se ho proboha může někdo zastávat?? jak někdo může napsat, že mu nic prokázáno nebylo, takže je to vlastně v pohodě? copak je na tom společnost tak blbě, že veškeré morální hodnoty jdou do kytek. že klidně někomu takovému dají ve volbách hlas aby vedl zemi:? já to fakt nechápu
@Pam12 píše:
Mě na tomhle fascinuje jedno. dobře, zatím není odsouzený, nikdo mu oficiálně nic neprokázal, ale jsou tu podklady pro to, že snad každému, kdo má trochu rozumu musí dojít, že moc dobře věděl co dělá. Jak se ho proboha může někdo zastávat?? jak někdo může napsat, že mu nic prokázáno nebylo, takže je to vlastně v pohodě? copak je na tom společnost tak blbě, že veškeré morální hodnoty jdou do kytek. že klidně někomu takovému dají ve volbách hlas aby vedl zemi:? já to fakt nechápu
A víš co nechápu já? Když si je jistý, že nic z toho není pravda, že nic neudělal, proč se nenechá vydat, očistit a pak na všechny neukáže prostředníka! Nebylo by to pro jeho budoucnost lepší? Dokázat, že to na něj narafičili a že jde o politický boj? Úplně mi tedy do jeho čistého obrazu nezapadá fakt, že ač měli ve stanovách ANO, že se budou dobrovolně vydávat a nesouhlasí s imunitou, zázračně se tyto stanovy po začínajících problémech kolem Čapího hnízda změnily
to mi trochu zavání…
@inkakřivák píše:
No já nespím kvůli větším hloupostem, tak to sem raději nepiš. Raději sem hod ten odkaz, o který jsem prosila - kdy soud rozhodoval podle záměru a ne skutku.
Jen tento týden jsem případy „se záměrem“ měla min.dva
jak už jsem psala, i jen pokus a příprava bez dokonání je naprosto běžné a přijde mi dost nefér lynčovat Mango Lassi za to, že se pohybujete pracovně evidentně v jiné sféře a toto vám není až tak známo…
Vždyt se o tom ještě nehlasovalo, ne? teprve včera se sešel imunitní výbor, takže počítám dá doporučení vydat a pak se bude hlasovat. Asi tak to vidím.
Co vidím blbě, prosím tě? Že čekám, až ho vydají a soud rozhodne? Když já nejsem na samozvané soudce vysazená, a na hlasy lidu už vůbec ne. děkuji ne. A ještě se zeptám - copak on sám může jít na policii a říci dlabu na imunitu? Bohužel to nejde, a kdyby toho policie využila, to by byl frčák. Policie zkrátka musí počkat, až parlament rozhodne. takže až dostane doporučení imunitního výboru, bude se hlasovat, předpokládám budou vydání a pak uvidíme, jak rozhodne soud. Tohle vidím blbě? Mám chtít, aby ho oběsili lidi na lustrháku?
@Keyllah Já ji nelynčuju, jenom jsem chtěla, když se vyjádřila ke mně, a to dost silně a s výsměchem, aby mi doložila, co a jak. To neudělala, takže počítám, že je v oboru stejný laik jako já.
A dost jsi mne překvapila - vím že byly případy, kdy si někdo najal vraha a šel do lochu. to jo. Ale na druhou stranu vím, a to mi tedy dost vadí, že se našlo za ty roky spousta chytráků, kteří lidem slibovali třeba zhodnocení peněz o 75%, pak samozřejmě nic, zmizely prachy a- a soud řekl nojo, nevyšel jim záměr. Protože přesně tím argumentovali - že chtěli někde něco a nedopadlo to. A to mi hrozně vadí, protože to je jako by říkali změníme olovo ve zlato. Jo nemají být lidé hloupí, ale prostě to tak je. Ale myslím, že hlavně se tedy bude muset dokázat ten záměr, ne?
@inkakřivák píše:
@Keyllah Já ji nelynčuju, jenom jsem chtěla, když se vyjádřila ke mně, a to dost silně a s výsměchem, aby mi doložila, co a jak. To neudělala, takže počítám, že je v oboru stejný laik jako já.
A dost jsi mne překvapila - vím že byly případy, kdy si někdo najal vraha a šel do lochu. to jo. Ale na druhou stranu vím, a to mi tedy dost vadí, že se našlo za ty roky spousta chytráků, kteří lidem slibovali třeba zhodnocení peněz o 75%, pak samozřejmě nic, zmizely prachy a- a soud řekl nojo, nevyšel jim záměr. Protože přesně tím argumentovali - že chtěli někde něco a nedopadlo to. A to mi hrozně vadí, protože to je jako by říkali změníme olovo ve zlato. Jo nemají být lidé hloupí, ale prostě to tak je. Ale myslím, že hlavně se tedy bude muset dokázat ten záměr, ne?
Možná je stejný laik jako ty, ale na rozdíl od tebe tady netvrdí něco co není pravda, vehementně to nehájí až na hranici urážek a neoznačuje to za pravdu. To je takový maličký rozdíl, který vidím. Navíc, jak by ti mohla ukazovat nějaké rozsudky?? Kdyby dělala na soudě a toto udělala, tak jí to může stát místo a může z toho mít další postih. Ono by stačilo, když už chci tedy tvrdit jak soud musí rozhodnout, alespoň mrknout do jakékoli učebnice trestního práva nebo zákona, jestli náhodou nemluvím blbosti. Já bych si třeba nedovolila něco vehementně tvrdit nebo paušalizovat třeba ve zdravotnictví, stavebnictví atd., neb se v tom nepohybuju a ráda si to nechám vysvětlit od zkušenějších. A tím bych to asi uzavřela, ať to tu neplevelím. Jestli se nechá A. B. vydat, může se očistit nebo být shledán vinným, jestli se nenechá vydat, potáhne se to s ním až do konce a dost lidí už mu jeho nevinu prostě neuvěří…