Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah A pokud mu v době žádosti Čapí hnízdo nepatřilo jakože prokázat opak asi nepůjde, jak on mohl ovlivnit, zda se o dotaci požádá nebo ne? tady je právě ten chyták. nepatřilo mi to, a nový majitel si požádal, no a co? co já s tím? A pak už to majitel nechtěl, no tak jsme to koupili zpět, protože se nám to líbilo. Nebo to se nesmí? Jistě je to zvláštní, mírně řečeno, ale prostě prokázat to, to se nepovede, tomu nevěřím. není blb.
V tomto případě už ani nejde o to, jestli udělal podvod nebo neudělal, ale o to, aby byl zavřený až zčerná, protože to je jediná cesta, jak ho odříznout od premiérského křesla. A ani se jim nedivím. Lepší, když bude sedět AB, než bychom měli sedět my, říkají si. ![]()
@inkakřivák píše:
@Keyllah A pokud mu v době žádosti Čapí hnízdo nepatřilo jakože prokázat opak asi nepůjde, jak on mohl ovlivnit, zda se o dotaci požádá nebo ne? tady je právě ten chyták. nepatřilo mi to, a nový majitel si požádal, no a co? co já s tím? A pak už to majitel nechtěl, no tak jsme to koupili zpět, protože se nám to líbilo. Nebo to se nesmí? Jistě je to zvláštní, mírně řečeno, ale prostě prokázat to, to se nepovede, tomu nevěřím. není blb.
Ale problém není v tom, jestli se požádalo či nikoli, popř. kdy, ale v tom, že někdo (nemusí to být majitel, to trestní zákon nespecifikuje) uvede nepravdivé informace nebo hrubě zkreslené.
@inkakřivák píše:
@Keyllah Hodně záleží na tom,které informace chyběly a které byly uvedeny špatně. Ovšem pokud v době, kdy žádali o dotace už firma vlastnící Čapí hnízdo nebyla součástí Agrofertu, pak mohla o dotaci jako malá firma žádat. A skutečně nikdo není povinen provádět prodeje nebo koupi majetku jen tehdy, kdy to má nějaký ekonomický nebo podnikatelský význam. Asi tak. Takže stačí, když on řekne - prostě jsem chtěl prodat a hotovo - a soud to tak musí brát. prostě chtěl a je jeho právo to udělat. A pokud poté firma dodržovala veškerá pravidla, nedošlo k podvodu.
Ovšem kdyby žádal o dotaci jako Agrofert, pak zase chybu udělali ti, kteří mu ji přiklepli, ne? protože tu žádost někdo posuzuje a pokud ji přiklepli v době, kdy Čapí hnízdo patřilo Agrofertu, pak jsou viníci oni. Asi tak.
Omyl, nerozlišuje se u kterých informací se může lhát a u kterých ne, stejně tak u kterých by lhaní bylo trestné a u kterých nikoli. Pokud se v žádosti o poskytnutí dotace uvedou nepravdivé nebo hrubě zkreslené údaje nebo se podstatné údaje zamlčí, je to trestné ![]()
@Keyllah Souhlas s tím druhým, nesouhlas s prvním. Pokud není majitel, nemůže žádat o dotace, to vím moc dobře. Jinak by to bylo fantazie - chceš někoho likvidovat? požádej jeho jménem o dotace na něco, nač nemá nárok, odklepni mu je, nech je vyčerpat a pak vytáhni ten hrůzný podvod.
A pokud vím a všude to píší, tak firma Čapí hnízdo byla vyňata z holdingu Agrofert a poté požádala o dotaci - a nelze dohledat, komu v té době patřila. Takže v klidu by mohla patřit i mně, dejme tomu. NO a pak jsem zjistila, že je to na mne moc veliké sousto, tak co s tíM?
A to co jsem napsala v druhém příspěvku - ono to je jako s kontrolami ČOI. Také dostávají prodejci pokuty - a třeba proto, že malý farmář na trhu nemá napsáno, že jeho výpěstky pocházejí z ČR. Nebo nějaká podobná hrůznost. Takhle jsem to myslela. Ona ta pochybení mohou být závažná ve smyslu zapřu tři majitele, neuvedu je, anebo taky typu - spletla jsem RČ, popřípadě mi v adrese chybí číslo orientační. Mám jen popisné. A to vím naprosto bezpečně, že kvůli takovýmto prkotinám jako je i blbé směrovací číslo se ti může žádost klidně vrátit.
Prostě znovu - já si počkám na soud a uvidíme, zda ta kauza byla nebo nebyla politická, jo?
A ještě mimochodem - pročpak po vytažení této kauzy totálně vymizel případ korunových dluhopisů? Se kterým mával Kalousek nad hlavou jako Jan Hus? Snad proto, že začalo vyplouvat velmi mnoho i polostátních firem, které takto snižovaly základy daně?
@inkakřivák tohle nemá opravdu moc cenu, já do toho nechci zaplétat politiku či, že tam ten ukradl to a to. Mě zajímá tato kauza a co je stanovené v platných zákonech Čr. Podle toho to směřuje k dotačnímu podvodu, jehož náležitosti jsem zde psala. Nic víc, nic míň. Je mi jedno, jestli to spáchal Babiš, cukrář nebo popelář. Pokud kdokoli spáchal trestný čin, má být potrestán. Nevím, proč zrovna u něj, by měla být nějaká výjimka, či proč bychom se s něčím takovým měli smiřovat. Čekám na rozhodnutí soudu můžeme, ale je otázka zda dostane PČR alespoň možnost to pořádně prošetřit, jako u kohokoli z nás…
Souhlasím s tebou, jenom se snažím vysvětlit jedno - že pokud nebyl on majitel ČApího hnízda, nechápu, jak se může jednat o jeho podvod. Hotovo. A že nebyl, to je prostě fakt. Všude se klidně píše, že před podáním žádosti byl a firma vyvedena z holdingu Agrofert. A tady je ten zakopaný pes. Protože nevím, jak budou prokazovat zrovna jemu, že je to jeho podvod. Ale co, já si skutečně počkám.
Kdyby se někde uvádělo - tato firma spáchala dotační podvod, nebo je obviněna z dotačního podvodu, a dohledává se majitel - anebo žádost podepsal zástupce firmy a ten je obžalován,. beru. Ale zatím jsem se dočetla, že policie vznesla obvinění na základě toho, že neshledala podnikatelský a ekonomický důvod k vynětí firmy z majetku holdingu. A to je směšné, protože s majetkem si může každý nakládat jak jenom chce a není to trestné.
Pokud tam jeho jméno figuruje, fajn, provinil se a at za to platí. Pokud ne, at zaplatí jiný viník.
Dnes jsem propásl dopolední kafčo, což je horší, než samotné volby. ![]()
No proč - protože jsou darebáci a žerou děti! A vyhýbají se vydání - pokud vím, tak už jednou vydáni byli, a o druhém se zatím nehlasovalo - nebo jo? Až tak moc to nesleduji.
@Dračice 2 mě to připadá, jako by jsme měli rok po revoluci a AB je v současné době na tapetě. Proč tolik povyku se nedělalo a to mě zatím nikdo neodpověděl, když byly u moci strany ODS, ČSSD, ODA, VV, lidovci, kteří kradli jako straky, vše bylo v pořádku, naloupený majetek se převáděl na rodinné příslušníky, úvěry z bank šly na soukromá konta a po nějaké době se prohlásilo, že podnikatelský záměr se nezdařil a tak to šlo až do doby, než je v křesle AB a tito pánové se klepou strachy, aby za tuhle krádež nešli bručet. ![]()
@opozice Co pamatuju, tak povyk se dělal vždycky. Nadávalo se na Kalouska, Sobotku, Paroubka, Klause, Topolánka. A tak teď se nadává na Babiše.
@Emimin7 píše:
@opozice Co pamatuju, tak povyk se dělal vždycky. Nadávalo se na Kalouska, Sobotku, Paroubka, Klause, Topolánka. A tak teď se nadává na Babiše.
jenže v tom je veliký rozdíl. Na uvedené nadávali snad jen lidi v hospodách u piva, ale ne parlament a senát. Nezabývala se s tím policie, vše šlo pod koberec. Má to logiku. Kapři si přece nevypustí sobě rybník. ![]()
@opozice Tak byl tu třeba Gross a Rath. Ostatní asi kradli chytřeji.
@Emimin7 píše:
@opozice Tak byl tu třeba Gross a Rath. Ostatní asi kradli chytřeji.
chytřeji nekradli, požehnal jim Klaus, který řekl, že musí být vybudovaná střední třída. Tak ostatní „budovali“ se souhlasem ![]()
Ba ne, to je tím, že on nepatří do party - my hoši, co spolu chodíme! A nejlepší je, že s ním klidně seděli 3,5 roku v parlamentu a ve vládě a houby zle - a najednou půl roku před volbami i přecházejí na druhý chodník, aby se mu vyhnuli a je ten pekelník! To je prostě jenom sranda a já se tím bavím.