Kdo budete volit ANO?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79908
5.11.17 15:44

:* spokojen/a?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:46
@opozice píše:
u nás zase rozdělení Česka a Slovenska bylo v režii pouze dvou pánů. Mělo to být od spodu, tedy pokud si to přejí lidé, což víme, jak by to dopadlo. A co se týče Katalánska, nemůžou to uznat, protože se to EU nehodí do krámu, což také někteří jedinci nechtějí uznat. EU by to uznat měla, protože je to vůle lidu, žít samostatně a ne politiků.

no jak se to vezme… referenda se neúčastnilo ani 50% obyvatel Katalánska. Takže je otázkou, co tamější lidi skutečně chtějí. Španělé udělali chybu, že nenechali v klidu proběhnout referendum. A s jejich praktikama nesouhlasím.

• Citovat
  • Upravit
79908
5.11.17 15:49

No dobře, ale to je problém těch, co se nezúčastnili. Protože takto můžeš zpochybnit naprosto cokoliv - voleb u nás se účastnilo cca 60 % lidí - stačí to, můžeme to uznat? Voleb do senátu se účastní tak kolem 30%, to je pak naprosto neprůkazné, ne? Prostě bylo referendum, byly volby, výsledky jsou takové a takové a komu se to nelíbí, musí se s tím smířit. měl se zúčastnit. Asi tak. To je ta demokracie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:52
@inkakřivák píše:
No dobře, ale to je problém těch, co se nezúčastnili. Protože takto můžeš zpochybnit naprosto cokoliv - voleb u nás se účastnilo cca 60 % lidí - stačí to, můžeme to uznat? Voleb do senátu se účastní tak kolem 30%, to je pak naprosto neprůkazné, ne? Prostě bylo referendum, byly volby, výsledky jsou takové a takové a komu se to nelíbí, musí se s tím smířit. měl se zúčastnit. Asi tak. To je ta demokracie.

jenže pokud je nastaveno, že se musí zúčastnit minimálně 50% tak nemůžeš uznat výsledek voleb s nižší účastí ;)

• Citovat
  • Upravit
79908
5.11.17 15:55

A ve Španělsku mají tuhle hranici? Já nevím, ptám se. No ale jednoduše - myslím si, že to co předváděla španělská vláda před a v průběhu referenda, bylo moc silné kafe. A to zatýkání ted, no to je voda na katalánský mlýn. Oni budou mučedníky a to má velkou váhu. Už jen kvůli nim budou to odtržení tvrdě vyžadovat. Nadělala si vláda do polobotek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 15:56
@lucenka píše:
jenže pokud je nastaveno, že se musí zúčastnit minimálně 50% tak nemůžeš uznat výsledek voleb s nižší účastí ;)

v těchto případech žádná hranice není, tedy kolem 50%

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 15:57
@inkakřivák píše:
A ve Španělsku mají tuhle hranici? Já nevím, ptám se. No ale jednoduše - myslím si, že to co předváděla španělská vláda před a v průběhu referenda, bylo moc silné kafe. A to zatýkání ted, no to je voda na katalánský mlýn. Oni budou mučedníky a to má velkou váhu. Už jen kvůli nim budou to odtržení tvrdě vyžadovat. Nadělala si vláda do polobotek.

Co když měla tenisky? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:57
@inkakřivák píše:

ale tohle tu nikdo nepopírá… je zajímavé, jak se KAtalánska zastáváte a jinou zemi, kterou navíc uznává i víc jak 20 státu v klidu hodíte přes palubu ;)

• Citovat
  • Upravit
79908
5.11.17 16:00

Nikoh nehážu přes palubu, jenom vysvětluji svůj postoj, anebo spíš můj pohled na věc. Nemluvím o Tajwanu, protože tam tu situaci neznám. Nevím, co a jak. Musím si to nejprve načíst. Ovšem ten dvojí přístup k Číně tu je, to nepopřeš. Aneb Obama může obědvat s čínským prezidentem a nic se neděje, zeman nesmí a je komanč a zaprodanec,. To mi vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
5.11.17 16:02

@lucenka Tak teda Číně vyhlásíme válku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 16:05
@inkakřivák píše:
Nikoh nehážu přes palubu, jenom vysvětluji svůj postoj, anebo spíš můj pohled na věc. Nemluvím o Tajwanu, protože tam tu situaci neznám. Nevím, co a jak. Musím si to nejprve načíst. Ovšem ten dvojí přístup k Číně tu je, to nepopřeš. Aneb Obama může obědvat s čínským prezidentem a nic se neděje, zeman nesmí a je komanč a zaprodanec,. To mi vadí.

nevšimla jsme si toho, že by tu někdo schvaloval oběd Obamy s čínským prezidentem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.11.17 16:05
@Gnaar píše:
@lucenka Tak teda Číně vyhlásíme válku? :mrgreen:
:roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
79908
5.11.17 16:06

Tak jsem si tohle našla v historii Tchajwanu:
vkládám zdroj si nepamatuju
Taiwan byl japonskou kolonií od r. 1895 do r. 1945. Japoncům nelze upřít úspěch při zvelebování taiwanského hospodářství a zvýšení hmotné i společenské úrovně obyvatelstva. Taiwan byl agrárním přívěskem Japonska, jeho ekonomika se opírala o pěstování a zpracování produktů subtropických plodin.

Japonci se ale na Taiwanu projevili jako bezohlední utlačovatelé. Jejich snaha pojaponštit obyvatele vyvolávala odpor jak ozbrojený, tak intelektuální. Snaha nenechat se pojaponštit byla podporovaná i vlasteneckým hnutím na pevnině, které vedlo ke svržení mandžuské nadvlády a ke vzniku Čínské republiky na pevnině v r. 1911.

O navrácení Taiwanu Číně rozhodly velmoci na konferenci v Káhiře v r. 1943. Statut Taiwanu coby jedné z provincií Čínské republiky byl obnoven krátce po japonské kapitulaci 25. října 1945.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 16:06

Mně to připadá, že my /Český stát/ se do všeho s. ereme, jako ve vešem a chceme točit zeměgoulí..Stejně jako Kalous, kdy topka sotva prolezla a on by chtěl všem diktovat co a jak. Hold každý jsme nějaký… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
5.11.17 16:07

Když my Češi tak všemu rozumíme - no nesnaž se pak poradit, že jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová