Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Mango_Lassi píše:
@inkakřivák už fakt nevím, o jakém ublížování Babišovi mluvíš. Žiješ v alternativní realitě? Jen, co si zapnu telku, hned všude slyším jeho fňukání, jak je všechno učeloffka a kampaň. Ale co?!! Už je mi z toho blivno. Sám si furt na něco stěžuje, všichni se proti němu spikli, fňuk fňuk. Přitom je arogantní a neurvalý, ve straně prosazuje jasně autoritarsky způsob řízení, opovrhuje zavedeným institucemi apod
To ten Prchal má fakt ten marketing tak zmaknutý, že to na ty jeho voliče zkrátka zabírá?
Prchal je marketingový bůh, jiné vysvětlení nemám
@Mango_Lassi píše:
A jak si do té vlády shání ty odborníky a úředníky, co? A by pak bylo na koho to hodit, že on nic, nebylo mu umožněno nic ze svého programu prosadit
přesně
@Emimin7 píše:
Mnohým stačí jen jeden aspekt volebního programu, např. ten vyšší důchod, opětovné povolení zákazu kouření, on tu nechce islamisty atd. U toho Babiše třeba trafikantka říkala, že ho volí, protože je miliardář a tak nebude krást, protože má dost.
no tak to je jasná, to měla trafikantka pravdu, kradú všici, on ale nekrade, on čerpá
za 4 roky zdvojnásobil majtek, ze 40miliard udělal 88 miliard.
a stále nemá dost
@Mango_Lassi píše:
Mně ten apel od voličů AB na ostatní strany přijde fakt komický. Co tím jako chtějí říct, když furt opakují, že „mají respektovat výsledky voleb?“
To jako mají všichni kleknout před Andrejkem coby velkým vítězem?
kleknout, sklonit, políbit ručku a začít poslouchat ![]()
@Keyllah píše:
jo aha, protože s ním nechtějí kamarádit, tak výsledky nerespektují?pak se to ale mělo nazvat, když vyhraju, všichni ostatní mě musí poslouchat a dělat to co chci
asi by to chtělo pár změn v ústavě
no vždyť to říkal hned druhý den, že to tady máme špatné, že vítěz chudák nemůže sám vládnout ![]()
@terinka4444 Je mi líto, ale vysvětlovat tobě je zbytečné, protože jsi jednoduše přímo slepá,. Já nevím jak ti vysvětlit, co si myslím. Ale znovu a jednoduše. Pokud babiš nesestaví vládu - a asi nesestaví. A vypíšou se nové volby - a to asi ano. Pak si hodně lidí řekne - chudák, vyhrál volby a ještě to těm závistníkům z jiných partají nestačilo. A půjdou volit a znovu a Babiše a ve větším počtu, protože budou mít pocit, že mu bylo ublíženo. Chápeš to? je to náročné, ale věřím, že ano. Tím neříkám, že mu v reálu ublíženo bylo. Ale stejně jako vy přesně víte, jak se bude chovat Babiš a prezident dál, vím já tohle. Prostě takto lidé reagují. Ty si naivně myslíš, že lidé uvažují logicky. Neuvažují, oni se řídí většinou city a pocity - viz tvoje stačí mi ho vidět. Jak můžeš od pohledu někoho odsoudit? Dobře, u něj třeba víš. Ale jinak? A přesně takto lidé volí. Přestan si namlouvat, že tu hraje z větší míry roli rozum a logika. Ne, emoce a dojmy.
@terinka4444 píše:
kleknout, sklonit, políbit ručku a začít poslouchat
Taky si zaměnuješ pojem a dojem - a to je to o čem mluvím. Třeba myslí jenom tohle - nechte ho, at se pokusí tu vládu sestavit. Na to má právo jako vítěz voleb. nenutte ho, aby se ani nepokusil - a že některé strany v tomto duchu mluví.
@inkakřivák píše:
@terinka4444 Je mi líto, ale vysvětlovat tobě je zbytečné, protože jsi jednoduše přímo slepá,. Já nevím jak ti vysvětlit, co si myslím. Ale znovu a jednoduše. Pokud babiš nesestaví vládu - a asi nesestaví. A vypíšou se nové volby - a to asi ano. Pak si hodně lidí řekne - chudák, vyhrál volby a ještě to těm závistníkům z jiných partají nestačilo. A půjdou volit a znovu a Babiše a ve větším počtu, protože budou mít pocit, že mu bylo ublíženo. Chápeš to? je to náročné, ale věřím, že ano. Tím neříkám, že mu v reálu ublíženo bylo. Ale stejně jako vy přesně víte, jak se bude chovat Babiš a prezident dál, vím já tohle. Prostě takto lidé reagují. Ty si naivně myslíš, že lidé uvažují logicky. Neuvažují, oni se řídí většinou city a pocity - viz tvoje stačí mi ho vidět. Jak můžeš od pohledu někoho odsoudit? Dobře, u něj třeba víš. Ale jinak? A přesně takto lidé volí. Přestan si namlouvat, že tu hraje z větší míry roli rozum a logika. Ne, emoce a dojmy.
S tím celkem souhlasím. Zatím víme, co kdo nechce, ale netuším, kam to vlastně TOP nebo ODS tlačí. Což může samozřejmě být mými omezenými intelektuálními schopnostmi.
Rozumím tomu, že se jim do vlády s Babišem nechce, ale bojím se, že s nimi duo Zeman - Babiš stejně nějak vyjebde a případné nové volby jim nepomůžou.
@inkakřivák píše:
Taky si zaměnuješ pojem a dojem - a to je to o čem mluvím. Třeba myslí jenom tohle - nechte ho, at se pokusí tu vládu sestavit. Na to má právo jako vítěz voleb. nenutte ho, aby se ani nepokusil - a že některé strany v tomto duchu mluví.
ale vždyť jsem to psala, jako vítěz voleb má právo pokoušet se sestavit vládu, má právo na první pokus. Ovšem to, co předvádí Zeman, že už mu přislíbil i druhý pokus a pak přes předsedu sněmovny, který bude opět z ano třetí pokus, kdy mu dal návod, že se pak dá vládnout v demisi, to je to, co já píšu. Já nikde nepíšu, že nemá mít právo prvního pokusu, ale tak jako zeman požadoval u všech ostatní záruku 101, měl by ji požadovat i u něj. Zatímco u Němcové to chtěl ověřenýma podpisama, u babiše ji nechce vůbec, to je to, o čem píšu. A když chceš sestavovat s někým koalici, jaksi to nemůžeš dělat z pozice diktatury, musíš za to něco nabídnout, on nenabídl ještě nikomu nic. Po týdnu řekl, že je to zbytečné, na jednání s pirátama ani nešel, nestáli mi za to…nevidíš, jak se chová?
Ale ano, jenom prostě vidím taky to, že do koalice nikoho nežene bičem, nikomu neporoučí a neříká vy musíte. Nebo mi něco uniklo? A vládnout - jestliže sestaví menšinovou vládu, tak mu zbytek vysloví bez potíží nedůvěru a bude to, ne? nebo co bys sakra chtěla? myslím že tohle je běžný postup, ne? ještě jsem neviděla vítěze voleb, který by řekl hele já tu vládu nepostavím, tak to udělejte vy. Pokud vím, tak i ODS svého času raději podepsalo sebevražednou oposmlouvu, nežli by udělalo tohle. To je tak těžké pochopit? on si babiš taky nemůže dovolit ty své voliče podrazit takovým gestem. A proč by mu tu nedůvěru poslanci nedali? myslíš že tam nasadí své samopalníky anebo jim unese děcka? anebo otráví chlebíky v jídelně?
A piráti - asi mu nesedí, tak s nmi do vlády nechtěl, nakonec oni s ním taky ne. Stejně by se dalo argumentovat s jinými stranami. :
@Pedro 00 píše:
S tím celkem souhlasím. Zatím víme, co kdo nechce, ale netuším, kam to vlastně TOP nebo ODS tlačí. Což může samozřejmě být mými omezenými intelektuálními schopnostmi.
Rozumím tomu, že se jim do vlády s Babišem nechce, ale bojím se, že s nimi duo Zeman - Babiš stejně nějak vyjebde a případné nové volby jim nepomůžou.
proč ODS, kam by to ODS tlačila? prostě s ním nechce do koalice, slibila svým voličům, že to neudělá, tak to prostě neudělá. Už druhý den po volbách tady bylo napsáno, že teď uvidíme, jak ODS půjde, že když jde o korýtka, tak hned změní názor, když nemění, mají omezený intelekt? A že chtějí předsedu sněmovny je celkem logický krok.
@inkakřivák píše:
Ale ano, jenom prostě vidím taky to, že do koalice nikoho nežene bičem, nikomu neporoučí a neříká vy musíte. Nebo mi něco uniklo? A vládnout - jestliže sestaví menšinovou vládu, tak mu zbytek vysloví bez potíží nedůvěru a bude to, ne? nebo co bys sakra chtěla? myslím že tohle je běžný postup, ne? ještě jsem neviděla vítěze voleb, který by řekl hele já tu vládu nepostavím, tak to udělejte vy. Pokud vím, tak i ODS svého času raději podepsalo sebevražednou oposmlouvu, nežli by udělalo tohle. To je tak těžké pochopit? on si babiš taky nemůže dovolit ty své voliče podrazit takovým gestem. A proč by mu tu nedůvěru poslanci nedali? myslíš že tam nasadí své samopalníky anebo jim unese děcka? anebo otráví chlebíky v jídelně?
A piráti - asi mu nesedí, tak s nmi do vlády nechtěl, nakonec oni s ním taky ne. Stejně by se dalo argumentovat s jinými stranami. :
Ale tohle já chápu a nijak mu to neberu, ani jeho právo na sestavení vlády, s tímhle přístupem podporu nezíská, ale to je jeho boj, a já ho respektuju. To co kritizuju, je chování a výroky zemana. Ty eho výroky o dalších pokusech a že ho znovu pověří a že ho bude jmenovat premiérem i kdyby byl ve vazbě a podobné řeči. Asi nečteš, co píšu, nebo mluvíme každá jiným jazykem. A že mu piráti nesedí a nechce s nimi do vlády je jedna věc, ovšem chovat se takto pohrdavě ke třetí nejsilnější straně je věc opačná.
@inkakřivák píše:
Tak a zase. Mozna by si meli volici AB uvedomit jednu vec, ze ten, kdo vyhral volby nerovna se automaticky premier? Mozna by se meli o to trochu vic zajimat treba? Sestavovani vlady je slozity a zdlouhavy proces, kor s takovym vysledkem.
Pokud se typicky volic AB domniva, ze vitez voleb se automaticky katapultuje do premierskeho kresla, tak to je mi lito, ale takhle to proste dopadnout nemusi a to ta realita. Trochu pokory (a mozna i nejakeho patricneho dovzdelani v jistych oblastech) by to chtelo.
Proc se mi tu musi potvrzovat ta nejhorsi klise o volicich AB.
Příspěvek upraven 02.11.17 v 16:13
@terinka4444 Možná jsem použil nevhodné slovo „tlačit“, jenom mi to opravdu není jasné. S Babišem ne, s kým tedy jo, nebo předčasné volby? Nehodnotím, tápu.
Hezky napsáno, se vším souhlasím. Ty ostatní strany mají na tom úspěchu Babiše svůj podíl, to je bez debat.
Za kontaktní politiku Babišovi děkuju. Osobní setkání s ním mě jasně přesvědčilo o tom, že toho člověka nemůžu a nechci nikdy volit