Kdo budete volit ANO?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
28075
5.11.17 15:06
@lucenka píše:
a chtěli by být nezávislý stát, který může třeba na OH vystupovat pod svou vlajkou. Což díky Číně nemohou. Pořád jim hrozí válka, kteoru by jistě prohráli. Čina je totiž stále považuje za své území :cert:Mluvila jsi někdy s Taiwancema? Asi ne, jinak bys tohle nenapsala.

já tam byl a viděl, to jsou jen politické kecy. Věříte, že nějaká vlajka místní byznysnany nezajímá a o to jde. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.11.17 15:11

Nebo jak čínský ministr vyskočil jak čertík z krabičky, když si Trump dovolil vzít telefon od prezidentky Taiwanu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:11
@opozice píše:
já tam byl a viděl, to jsou jen politické kecy. Věříte, že nějaká vlajka místní byznysnany nezajímá a o to jde. :mrgreen:

a jak dlouho jsi tam byl? Asi ne moc dlouho a s místními jsi asi neprohodil moc slov ;)

a obyčejné lidi to zajímá, hodně.

• Citovat
  • Upravit
28075
5.11.17 15:14
@lucenka píše:
a jak dlouho jsi tam byl? Asi ne moc dlouho a s místními jsi asi neprohodil moc slov ;)

a obyčejné lidi to zajímá, hodně. [/citac
jo zajímá, tak jako naše to zajímá. Pokud to do nich nebude někdo pumpovat jako u nás, nikdo by si nevzpomněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:15

@opozice jenže jim na tom záleží, jim záleží na tom, aby byli nezávislí. Nechtějí být součástí Číny. Mají mnohem blíž k Japonsku (i díky dlouhodobé japonské nadvládě) a díky tomu jsou tam, kde jsou. Ne díky Číně.

• Citovat
  • Upravit
28075
5.11.17 15:18
@Emimin7 píše:
Nebo jak čínský ministr vyskočil jak čertík z krabičky, když si Trump dovolil vzít telefon od prezidentky Taiwanu. :D

zákonitě je všude A a B. Co se líbí A, nelíbí se B a naopak. Dávat tu příklady, že prezident poskočí nad telefonem, to je jako kdybych měl poskočit nad tím, že si u nás někdo odplivne před budovou senátu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 15:20
@lucenka píše:
@opozice jenže jim na tom záleží, jim záleží na tom, aby byli nezávislí. Nechtějí být součástí Číny. Mají mnohem blíž k Japonsku (i díky dlouhodobé japonské nadvládě) a díky tomu jsou tam, kde jsou. Ne díky Číně.

No vidíš, Katalánsko chce také být nezávislé a ještě k tomu chtějí zavřít katalánského premiéra a ministry. A všichni k tomu mlčí. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.11.17 15:22
@opozice píše:
zákonitě je všude A a B. Co se líbí A, nelíbí se B a naopak. Dávat tu příklady, že prezident poskočí nad telefonem, to je jako kdybych měl poskočit nad tím, že si u nás někdo odplivne před budovou senátu :mrgreen:

To mi tedy jako adekvátní přirovnání nepřijde. :)
Prezidentka jednoduše volala Trumpovi ke gratulaci a Čína se okamžitě naštve se slovy, že Trump zkouší jejich hněv. Takové praktiky se mi příčí. Připomíná mi to Sověty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 15:27
@Emimin7 píše:
Prezidentka jednoduše volala Trumpovi ke gratulaci a Čína se okamžitě naštve se slovy, že Trump zkouší jejich hněv. Takové praktiky se mi příčí. Připomíná mi to Sověty.

ale jo, jsou to diplomatické provokace, jednou tu, podruhé jinde. Na tom život nestojí. Za totáče u nás byli lidé, kteří říkali, že mají Ameriku u nás. A žili si nad poměry, jezdili každý rok na dovču na západ a bylo jim prd do toho, jestli vede kolem Mikulova ostnatý drát, nebo ne. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:28
@opozice píše:
No vidíš, Katalánsko chce také být nezávislé a ještě k tomu chtějí zavřít katalánského premiéra a ministry. A všichni k tomu mlčí. :mrgreen:

a je to srovnatelné s Taiwanem… jen ten byl chvíli uznaným samostatným státem, než si Čína dupla.

• Citovat
  • Upravit
79917
5.11.17 15:32
@Emimin7 píše:

Tohle je taky zajímavé - my jsme se rozdělili a svět nám tleskal, jak hezky v klidu. Jugoška se rozpadla a ejhle - tam už to bylo na hraně. A bude se humanitárně bombardovat. Část Ukrajiny se rozhodla odtrhnout a jupí - hnedka se svět vzbouřil. nějak mám dojem, že těch měřítek, kdo má právo a kdo nemá právo, je moc. mělo by se měřit všem stejně, ne? bud je rozpad státu nebo odtržení části podle přání obyvatel správně anebo špatně.
A to stejné je ta Čína. Bud tedy celosvětová izolace kvůli režimu anebo právo přehlížet to jaký režim tam vládne a řídit se čistě ekonomikou, což je právě ta Čína - obrovský trh. Stejně jako Rusko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 15:32
@lucenka píše:
a je to srovnatelné s Taiwanem… jen ten byl chvíli uznaným samostatným státem, než si Čína dupla.

jo dupla, stejně jako si teď dupe Madrid, včetně střílení do demonstrantů a páni z EU mlčí. To být v Rusku, kdyby se chtěla odtrhnout nějaká ruská autonomie, třeba Čuvačsko, které se říkalo ruská Kalifornie, to by byl v EU jiný frkot. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 15:34
@opozice píše:
jo dupla, stejně jako si teď dupe Madrid, včetně střílení do demonstrantů a páni z EU mlčí. To být v Rusku, kdyby se chtěla odtrhnout nějaká ruská autonomie, třeba Čuvačsko, které se říkalo ruská Kalifornie, to by byl v EU jiný frkot. :mrgreen:

jenže Katalánsko nikdo nikdy neuznal… Taiwan byl uznaným samostatným státem. Ale to někteří jedinci nejsou schopni vidět ;)

• Citovat
  • Upravit
6915
5.11.17 15:36
@Emimin7 píše:
Např. incident se zpěvačkou Chou Tzu-yu, která na soutěži držela vlajku Taiwanu vzbudila okamžitě kontroverzi, při níž ji osočili z hnutí za nezávislost Taiwanu. A to jen proto, že si dovolila přihlásit ke své rodné zemi.
Následně byla nucena přečíst omluvu, kterou za ni napsal někdo jiný. A to byla šestnáctiletá holka. To mi nezní jako svoboda.

Tak zkus někde zamávat vlajkou Katalánska, ať uvidíme ten rozdíl mezi demokratickými humanitárnímy obušky v EU a nedemokratickými obušky v Číně? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79917
5.11.17 15:36

@lucenka Takže když Česká republika nikdy nebyla samostatným státem, tak jsme taky neměli právo? nebo Srbsko, nebo Chorvatsko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová