Kdo budete volit ANO?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
79908
5.11.17 16:00

Nikoh nehážu přes palubu, jenom vysvětluji svůj postoj, anebo spíš můj pohled na věc. Nemluvím o Tajwanu, protože tam tu situaci neznám. Nevím, co a jak. Musím si to nejprve načíst. Ovšem ten dvojí přístup k Číně tu je, to nepopřeš. Aneb Obama může obědvat s čínským prezidentem a nic se neděje, zeman nesmí a je komanč a zaprodanec,. To mi vadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
5.11.17 16:02

@lucenka Tak teda Číně vyhlásíme válku? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 16:05
@inkakřivák píše:
Nikoh nehážu přes palubu, jenom vysvětluji svůj postoj, anebo spíš můj pohled na věc. Nemluvím o Tajwanu, protože tam tu situaci neznám. Nevím, co a jak. Musím si to nejprve načíst. Ovšem ten dvojí přístup k Číně tu je, to nepopřeš. Aneb Obama může obědvat s čínským prezidentem a nic se neděje, zeman nesmí a je komanč a zaprodanec,. To mi vadí.

nevšimla jsme si toho, že by tu někdo schvaloval oběd Obamy s čínským prezidentem :nevim:

• Citovat
  • Upravit
lucenka
5.11.17 16:05
@Gnaar píše:
@lucenka Tak teda Číně vyhlásíme válku? :mrgreen:
:roll: :roll:
  • Citovat
  • Upravit
79908
5.11.17 16:06

Tak jsem si tohle našla v historii Tchajwanu:
vkládám zdroj si nepamatuju
Taiwan byl japonskou kolonií od r. 1895 do r. 1945. Japoncům nelze upřít úspěch při zvelebování taiwanského hospodářství a zvýšení hmotné i společenské úrovně obyvatelstva. Taiwan byl agrárním přívěskem Japonska, jeho ekonomika se opírala o pěstování a zpracování produktů subtropických plodin.

Japonci se ale na Taiwanu projevili jako bezohlední utlačovatelé. Jejich snaha pojaponštit obyvatele vyvolávala odpor jak ozbrojený, tak intelektuální. Snaha nenechat se pojaponštit byla podporovaná i vlasteneckým hnutím na pevnině, které vedlo ke svržení mandžuské nadvlády a ke vzniku Čínské republiky na pevnině v r. 1911.

O navrácení Taiwanu Číně rozhodly velmoci na konferenci v Káhiře v r. 1943. Statut Taiwanu coby jedné z provincií Čínské republiky byl obnoven krátce po japonské kapitulaci 25. října 1945.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 16:06

Mně to připadá, že my /Český stát/ se do všeho s. ereme, jako ve vešem a chceme točit zeměgoulí..Stejně jako Kalous, kdy topka sotva prolezla a on by chtěl všem diktovat co a jak. Hold každý jsme nějaký… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79908
5.11.17 16:07

Když my Češi tak všemu rozumíme - no nesnaž se pak poradit, že jo!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
5.11.17 16:07
@inkakřivák píše:
Taiwan byl japonskou kolonií od r. 1895 do r. 1945. Japoncům nelze upřít úspěch při zvelebování taiwanského hospodářství a zvýšení hmotné i společenské úrovně obyvatelstva. Taiwan byl agrárním přívěskem Japonska, jeho ekonomika se opírala o pěstování a zpracování produktů subtropických plodin.

Japonci se ale na Taiwanu projevili jako bezohlední utlačovatelé. Jejich snaha pojaponštit obyvatele vyvolávala odpor jak ozbrojený, tak intelektuální. Snaha nenechat se pojaponštit byla podporovaná i vlasteneckým hnutím na pevnině, které vedlo ke svržení mandžuské nadvlády a ke vzniku Čínské republiky na pevnině v r. 1911.

O navrácení Taiwanu Číně rozhodly velmoci na konferenci v Káhiře v r. 1943. Statut Taiwanu coby jedné z provincií Čínské republiky byl obnoven krátce po japonské kapitulaci 25. října 1945.

no mohla by jsi popojet s tou historií trochu dál ;)

• Citovat
  • Upravit
28075
5.11.17 16:10
@inkakřivák píše:
Když my Češi tak všemu rozumíme - no nesnaž se pak poradit, že jo!

nejlépe se vše vyřeší v hospodě. Když v obcích něco rekonstruují, nejvíce rádců je v hospodě a já se divím, že těm stavbyvedoucím to nejdou poradit. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.11.17 16:11

Já hlavně nevim, proč musíme hned srovnávat s jinými případy. To je jako onen argument „A co Kalousek?“ Takhle bychom při každé diskuzi museli rozebrat všechny podobné případy, než se konečně dostaneme k aktuálnímu problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 16:17
@Emimin7 píše:
Já hlavně nevim, proč musíme hned srovnávat s jinými případy. To je jako onen argument „A co Kalousek?“ Takhle bychom při každé diskuzi museli rozebrat všechny podobné případy, než se konečně dostaneme k aktuálnímu problému.

další případ, EET - opoziční politici na tím lámou hůl, ale znáte jednoho Vietnamce, který by reptal? Já ne. Oni ví, že to musí uvést do provozu a jedou dál. Jenom našinci podporují nenávist proti EET. Když se jich někdo zeptá, jak chtějí zvýšit daně, neumí odpovědět. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6915
5.11.17 16:19
@inkakřivák píše:

O navrácení Taiwanu Číně rozhodly velmoci na konferenci v Káhiře v r. 1943. Statut Taiwanu coby jedné z provincií Čínské republiky byl obnoven krátce po japonské kapitulaci 25. října 1945.

No tak to s tou historií končíš brzo. :mrgreen: Na Tchaiwan hlavně utekl Čankajšek po tom, co přebrali moc na pevnině komunisti. Založil tam vzdorovládu a tzv. Čínskou republiku, což je státní útvar existující dodnes. ČLR tento stát neuznává a vznáší na jeho území nárok. Ale ČLR nad tímto územím nemá žádnou kontrolu a TW je samostatný stát.

viz https://tinyurl.com/y86w3ouw

„Podobně jako vláda ČLR považuje Tchaj-wan za svou odpadlou provincii, tak i vláda Čínské republiky tvrdila, že ona je reprezentací Číny, jen dočasně ztratila kontrolu nad částí svého území.“

Edit: Tento nezávislý stát ovšem uznává pouze 23 zemí (stav k dubnu 2008)

Příspěvek upraven 05.11.17 v 16:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.11.17 16:19
@opozice píše:
další případ, EET - opoziční politici na tím lámou hůl, ale znáte jednoho Vietnamce, který by reptal? Já ne. Oni ví, že to musí uvést do provozu a jedou dál. Jenom našinci podporují nenávist proti EET. Když se jich někdo zeptá, jak chtějí zvýšit daně, neumí odpovědět. :mrgreen:

Mě teda EET nijak nepálí, ale skutečně znám několik Vietnamců, kterým to vadí. Vím o dvou, co rovnou zavřeli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28075
5.11.17 16:21
@Emimin7 píše:
Mě teda EET nijak nepálí, ale skutečně znám několik Vietnamců, kterým to vadí. Vím o dvou, co rovnou zavřeli.

to byli ti, co pěstovali mařenu a chtěli ji zdanit, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.11.17 16:23
@opozice píše:
to byli ti, co pěstovali mařenu a chtěli ji zdanit, ne?

Ne, prostě večerkáři. Asi nepřiznávali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová