Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nikoh nehážu přes palubu, jenom vysvětluji svůj postoj, anebo spíš můj pohled na věc. Nemluvím o Tajwanu, protože tam tu situaci neznám. Nevím, co a jak. Musím si to nejprve načíst. Ovšem ten dvojí přístup k Číně tu je, to nepopřeš. Aneb Obama může obědvat s čínským prezidentem a nic se neděje, zeman nesmí a je komanč a zaprodanec,. To mi vadí.
@inkakřivák píše:
Nikoh nehážu přes palubu, jenom vysvětluji svůj postoj, anebo spíš můj pohled na věc. Nemluvím o Tajwanu, protože tam tu situaci neznám. Nevím, co a jak. Musím si to nejprve načíst. Ovšem ten dvojí přístup k Číně tu je, to nepopřeš. Aneb Obama může obědvat s čínským prezidentem a nic se neděje, zeman nesmí a je komanč a zaprodanec,. To mi vadí.
nevšimla jsme si toho, že by tu někdo schvaloval oběd Obamy s čínským prezidentem ![]()
Tak jsem si tohle našla v historii Tchajwanu:
vkládám zdroj si nepamatuju
Taiwan byl japonskou kolonií od r. 1895 do r. 1945. Japoncům nelze upřít úspěch při zvelebování taiwanského hospodářství a zvýšení hmotné i společenské úrovně obyvatelstva. Taiwan byl agrárním přívěskem Japonska, jeho ekonomika se opírala o pěstování a zpracování produktů subtropických plodin.
Japonci se ale na Taiwanu projevili jako bezohlední utlačovatelé. Jejich snaha pojaponštit obyvatele vyvolávala odpor jak ozbrojený, tak intelektuální. Snaha nenechat se pojaponštit byla podporovaná i vlasteneckým hnutím na pevnině, které vedlo ke svržení mandžuské nadvlády a ke vzniku Čínské republiky na pevnině v r. 1911.
O navrácení Taiwanu Číně rozhodly velmoci na konferenci v Káhiře v r. 1943. Statut Taiwanu coby jedné z provincií Čínské republiky byl obnoven krátce po japonské kapitulaci 25. října 1945.
Mně to připadá, že my /Český stát/ se do všeho s. ereme, jako ve vešem a chceme točit zeměgoulí..Stejně jako Kalous, kdy topka sotva prolezla a on by chtěl všem diktovat co a jak. Hold každý jsme nějaký… ![]()
Když my Češi tak všemu rozumíme - no nesnaž se pak poradit, že jo!
@inkakřivák píše:
Taiwan byl japonskou kolonií od r. 1895 do r. 1945. Japoncům nelze upřít úspěch při zvelebování taiwanského hospodářství a zvýšení hmotné i společenské úrovně obyvatelstva. Taiwan byl agrárním přívěskem Japonska, jeho ekonomika se opírala o pěstování a zpracování produktů subtropických plodin.Japonci se ale na Taiwanu projevili jako bezohlední utlačovatelé. Jejich snaha pojaponštit obyvatele vyvolávala odpor jak ozbrojený, tak intelektuální. Snaha nenechat se pojaponštit byla podporovaná i vlasteneckým hnutím na pevnině, které vedlo ke svržení mandžuské nadvlády a ke vzniku Čínské republiky na pevnině v r. 1911.
O navrácení Taiwanu Číně rozhodly velmoci na konferenci v Káhiře v r. 1943. Statut Taiwanu coby jedné z provincií Čínské republiky byl obnoven krátce po japonské kapitulaci 25. října 1945.
no mohla by jsi popojet s tou historií trochu dál ![]()
@inkakřivák píše:
Když my Češi tak všemu rozumíme - no nesnaž se pak poradit, že jo!
nejlépe se vše vyřeší v hospodě. Když v obcích něco rekonstruují, nejvíce rádců je v hospodě a já se divím, že těm stavbyvedoucím to nejdou poradit. ![]()
Já hlavně nevim, proč musíme hned srovnávat s jinými případy. To je jako onen argument „A co Kalousek?“ Takhle bychom při každé diskuzi museli rozebrat všechny podobné případy, než se konečně dostaneme k aktuálnímu problému.
@Emimin7 píše:
Já hlavně nevim, proč musíme hned srovnávat s jinými případy. To je jako onen argument „A co Kalousek?“ Takhle bychom při každé diskuzi museli rozebrat všechny podobné případy, než se konečně dostaneme k aktuálnímu problému.
další případ, EET - opoziční politici na tím lámou hůl, ale znáte jednoho Vietnamce, který by reptal? Já ne. Oni ví, že to musí uvést do provozu a jedou dál. Jenom našinci podporují nenávist proti EET. Když se jich někdo zeptá, jak chtějí zvýšit daně, neumí odpovědět. ![]()
@inkakřivák píše:
Taiwan byl japonskou kolonií od r. 1895 do r. 1945. Japoncům nelze upřít úspěch při zvelebování taiwanského hospodářství a zvýšení hmotné i společenské úrovně obyvatelstva. Taiwan byl agrárním přívěskem Japonska, jeho ekonomika se opírala o pěstování a zpracování produktů subtropických plodin.Japonci se ale na Taiwanu projevili jako bezohlední utlačovatelé. Jejich snaha pojaponštit obyvatele vyvolávala odpor jak ozbrojený, tak intelektuální. Snaha nenechat se pojaponštit byla podporovaná i vlasteneckým hnutím na pevnině, které vedlo ke svržení mandžuské nadvlády a ke vzniku Čínské republiky na pevnině v r. 1911.
No tak to s tou historií končíš brzo.
Na Tchaiwan hlavně utekl Čankajšek po tom, co přebrali moc na pevnině komunisti. Založil tam vzdorovládu a tzv. Čínskou republiku, což je státní útvar existující dodnes. ČLR tento stát neuznává a vznáší na jeho území nárok. Ale ČLR nad tímto územím nemá žádnou kontrolu a TW je samostatný stát.
viz https://tinyurl.com/y86w3ouw
„Podobně jako vláda ČLR považuje Tchaj-wan za svou odpadlou provincii, tak i vláda Čínské republiky tvrdila, že ona je reprezentací Číny, jen dočasně ztratila kontrolu nad částí svého území.“
Edit: Tento nezávislý stát ovšem uznává pouze 23 zemí (stav k dubnu 2008)
Příspěvek upraven 05.11.17 v 16:24
@opozice píše:
další případ, EET - opoziční politici na tím lámou hůl, ale znáte jednoho Vietnamce, který by reptal? Já ne. Oni ví, že to musí uvést do provozu a jedou dál. Jenom našinci podporují nenávist proti EET. Když se jich někdo zeptá, jak chtějí zvýšit daně, neumí odpovědět.
Mě teda EET nijak nepálí, ale skutečně znám několik Vietnamců, kterým to vadí. Vím o dvou, co rovnou zavřeli.
@Emimin7 píše:
Mě teda EET nijak nepálí, ale skutečně znám několik Vietnamců, kterým to vadí. Vím o dvou, co rovnou zavřeli.
to byli ti, co pěstovali mařenu a chtěli ji zdanit, ne?
@opozice píše:
to byli ti, co pěstovali mařenu a chtěli ji zdanit, ne?
Ne, prostě večerkáři. Asi nepřiznávali.