Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@opozice píše:
@Pam12 nečetla jsi mě pozorně. Píši, že rozdíly mezi jednotlivými nákupy byl až 10ti násobek ceny. Pokud by to bylo tak jak uvádíš, cena by spíše šla dolů, než nahoru. Nevím, ale jo, vím, proč jsou mezi nemocnicemi a dodavateli čehokoliv /a nejen u nemocnic/ ještě takové ty mezičlánky, kteří koupí výrobek od výrobce, navýší si cenu a teprve ten výrobek dodají do nemocnice. A tohle chce AB odbourat.
můžeš mi k tomu prosím hodit nějaký odkaz? jedu na mobilu a blbě se mi to dohledává
@Pam12 píše:
můžeš mi k tomu prosím hodit nějaký odkaz? jedu na mobilu a blbě se mi to dohledává
na to asi odkaz nebude. Včera to bylo ve zprávách na Primě. Pokud se nekoukneš na včerejší vydání.
@opozice píše:
na to asi odkaz nebude. Včera to bylo ve zprávách na Primě. Pokud se nekoukneš na včerejší vydání.
aha, já k bych k tomu ráda nějaký podrobnější info právě. protože tohle je strašně zavádějíci. Jako zpětný bonusy vždycky fungovaly a fungují. To že nemocnice nakupují za různý ceny, je taky logické. Jiná cena bude za 10 ks balení, jiná cena bude za 1000 ks balení. a ono kdyby pojišťovna platila v termínech tak jak má, tak by ty nemocnice k tomu taky třeba přistupovaly jinak. Ale pojišťovny mají skluz třeba rok s platbama a to se těm nemocnicím blbě hospodaří s penězma ![]()
@Pam12 píše:
aha, já k bych k tomu ráda nějaký podrobnější info právě. protože tohle je strašně zavádějíci. Jako zpětný bonusy vždycky fungovaly a fungují. To že nemocnice nakupují za různý ceny, je taky logické. Jiná cena bude za 10 ks balení, jiná cena bude za 1000 ks balení. a ono kdyby pojišťovna platila v termínech tak jak má, tak by ty nemocnice k tomu taky třeba přistupovaly jinak. Ale pojišťovny mají skluz třeba rok s platbama a to se těm nemocnicím blbě hospodaří s penězma
v tom máš pravdu, ale nesmíme být naivní, že je to v pořádku. Jak řekl AB, jako ministr financí každý rok navyšoval do zdravotnictví velké částky a pořád rok od roku chtěly nemocnice zvyšovat. Když se jich zeptal, kam se ten finanční rozdíl co rok od roku dostává, nedovedl mu na to nikdo odpovědět. Správně řečeno, je to černá díra. Uvedu ti další příklad. Městská policie kupovala 2000 ks kapesních nožů pro policisty za á 1900,– Kč. Když se dělal audit, zjistilo se, že ten samý nůž stojí v obchodě 350,– Kč. A o tom píši.
Zrovna včera jsem si říkala, že by měl být poslanecký mandát omezen stejně jako prezidentování. Maximálně dvakrát a dost. Vždyt ten Mareček Bendů je totální mimon. Sedí tam od 18 let, je nejvyšší čas, aby se dostal mezi normální lidi a viděl, jak funguje běžný svět. Ten a Kalousek mne strašně mrzí, že se protlačili.
A jinak si myslím, že ten řev je skutečně kvůli tomu, že jim Babiš může utnot zdroje. Protože na rozdíl od ostatních on je tak za vodou, že nějaký ten milion dva pozornosti za smlouvu by ho leda rozesmál.
@Pam12 píše:
Včera to tam bylo a třeba rozdíl u nějakého léku byl - jeden špitál 800, druhý 8 tisíc. Thle není vysvětlitelné množstevní slevou, to je jednoduše zlodějina.
@inkakřivák píše:
Zrovna včera jsem si říkala, že by měl být poslanecký mandát omezen stejně jako prezidentování. Maximálně dvakrát a dost. Vždyt ten Mareček Bendů je totální mimon. Sedí tam od 18 let, je nejvyšší čas, aby se dostal mezi normální lidi a viděl, jak funguje běžný svět. Ten a Kalousek mne strašně mrzí, že se protlačili.
A jinak si myslím, že ten řev je skutečně kvůli tomu, že jim Babiš může utnot zdroje. Protože na rozdíl od ostatních on je tak za vodou, že nějaký ten milion dva pozornosti za smlouvu by ho leda rozesmál.
lze jen souhlasit, ale teprve teď se ukazuje, jací ti poslanci mají kvalitu. V sobotu jsem viděl nové poslance cca 20 roků, někteří ještě studující a to byl děs. Vím, že před kamerami to není lehké, ale že by jim ta řeč moc nešla, to jsem nečekal. A takoví mají o něčem rozhodovat. Jen si myslím, že to jsou nastrčené figurky a dělají, jak jim ti starší diktují.
Lidi pořád ještě doufají, že jednou vyberou někoho, kdo bude vážně něco dělat pro ně a ne pro sebe. No jo, ale zase kdybychom nebyli jako celek tak naivní, už tu dávno nejsme. Protože upřímně - měli bychom vůbec děti? neměli, protože se to jednoduše nevyplatí.
@inkakřivák píše:
Lidi pořád ještě doufají, že jednou vyberou někoho, kdo bude vážně něco dělat pro ně a ne pro sebe. No jo, ale zase kdybychom nebyli jako celek tak naivní, už tu dávno nejsme. Protože upřímně - měli bychom vůbec děti? neměli, protože se to jednoduše nevyplatí.
já myslím, že vyplatí, člověk do nich investuje a říká si, že na stáří se to vrátí. ![]()
@opozice píše:
já myslím, že vyplatí, člověk do nich investuje a říká si, že na stáří se to vrátí.
No já v to teda pevně doufám
![]()
@inkakřivák píše:
Včera to tam bylo a třeba rozdíl u nějakého léku byl - jeden špitál 800, druhý 8 tisíc. Thle není vysvětlitelné množstevní slevou, to je jednoduše zlodějina.
Proto bych k tomu chtěla vidět podklady, protože jedna věc je, co se vypustí ven a druhá věc je realita.
@Pam12 píše:
No já v to teda pevně doufám![]()
představ si, až budeme v domě důchodců, jak se nám budou starat o důchody, pravidelně je od nás vybírat a ukládat, aby nám je někdo neukradl.No neber to. ![]()
@Pam12 píše:
Proto bych k tomu chtěla vidět podklady, protože jedna věc je, co se vypustí ven a druhá věc je realita.
inkakřivák to také včera slyšela v TV. Jinak je to zpráva od NKÚ, tak jedině na ně dotaz.
@opozice A to je právě ten projev naivity v nás - protože je to tak 50/50. Kdyby ti někdo nabídl obchod s tím, že investuješ cca 1 milion, což jsou náklady na velmi ale velmi skromné dítě, a vrátí se ti to možná v péči na stáří, tzn. nějaká pomoc, nákup, odvoz k lékaři, a ta šance, že tohle za ten svůj milion dostaneš, bude cca 50%, šel bys do toho?
Já ne. raděj si ten milion uspořím a za něj budu mít naprosto jistou péči. Protože to už je částka, která se dá využít velmi dobře. Naštěstí jak říkám je lidstvo naivní a proto stále máme děti. A jo, já taky.
Ale logicky přemýšlejí člověk bez emocí by uvažoval takto.