Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jojo Čeněk, a známí mají chlapečka Vincenta a též mu od mala říkají čenda, jsem zjistila tak před dvouma měsícema, že je to vlastně malej Vinčenzo, no trapas
Já mám známýho, kterýmu se říká Čenda a jmenuje se Josef! On si vymyslel, že se tak jmenuje, když ho jeho teď už manželka balila (seznámili se spolu někde na diskotéce), aby ho prej nenašla, tak jí neřekl pravý jméno
Vymyslel si Čenda (Čeněk), ale už mu to zůstalo a nikdo mu dneska už Pepo neřekne! ![]()
Nevím, jak k tomu přišel ten Tvůj Zdeněk.
![]()
Mě by taky zajímalo kde se vzalo, že se Zdeňkům říka Čendo.
Osobně znám tři pány Zdeňky a říka se jim Čendo, ach jo.
to je fajná diskuze
. Zdeňkovi by mě Čendo říct fakt nenapadlo, ale fantazii se jistě meze nekladou
. (U nás se říká Čendo - Čeňkovi a Čestmírovi - tomu spíš Česťo či Míro ale i Čendo). Zdeňkovi se u nás říká Zdeno, Zdeňku, Zdendo.. ![]()
Holky, chceme našeho prcka pojmenovat Čeněk, chceme mu říkat Čenda. Hrozně se nám to líbí, bylo to v podstatě jediný jméno, co jsme řekli, jo, to je ono, a od prvního dne, co nás to napadlo, se nám to líbí čím dál víc.
Akorát naše rodinky (moje i přítelova) první reakce, že to je jak na psa. Ostatní se taky vyptávají, co nás to popadlo, jen pár lidem se to líbí. Nerada bych, aby nás dítě proklínalo, co jsme mu to vybrali za jméno, ale taky nechci dát takový jména, co jich bude ve školce po třech kusech každej. Co si o tom jméně myslíte? Dokud jsme to nikomu neřekli, tak jsme byli fakt hodně nadšený, ale ty reakce lidí mě teda děsej ![]()
@M1983 Já myslím, že pokud se líbí vám, tak je jedno, co říkají okolní…Mě se teda celkem líbí. ![]()
@bikerka díky za podporu
potřebuju slyšet víc názorů, jestli to není jen můj „těhotenský“ úlet
dřív mě tohle jméno ani nějak nenapadlo, že by se mi to jednou líbilo pro dítě.
Je to krasny jmeno, taky jsme ho meli ve vyberu. Znam jen jednoho Cendu. Lidskeho myslim. Zato coklu Cendu znam spoustu
Ale to mi bylo pri vybirani jmena burt.
Wow…že se Zdeňkovi říká jsem tedy ještě neslyšela, ale řekla bych že Čenda je kalendářně Čeněk ![]()
A proto jsme jmeno sdelovali az po narozeni
I kdyz kdyz se pak pribuzenstvo dozvedelo, jak jsme chteli pojmenovat kluka, opakovane jsem slysela - no jeste, ze se vam narodila holcicka
Oni maji lidi nekdy takovou potrebu kecat do neceho, co se jich netyka… proste kdyz se to tolik libi vam obema, pekne se na tom shodnete (to je nekdy zazrak) a hodi se vam to k prijmeni, tak to dejte, zas tak zadna exotika to neni ![]()
Taky znam jednoho co se mu rika Cenda, protoze ma prijmeni Jirsak.
Napoveda: Bylo nas pet ![]()
Je to Tvé dítě-dej mu jméno, které se Ti - vám líbí…u nás se mohli zbláznit s Viktorky…zvykli si…
@M1983 Když se vám líbí Čenda, dejte Čendu
Je to vaše dítě. A jméno to je podle mého pěkné a není tuctové ![]()
Přesně tak, pokud se vám líbí, tak ho dejte, příbuzní by byli nejradši kdyby se všechny děti jmenovaly Kubíček, Matýsek a Honzíček. Taky jsme dali jméno, které není časté a taky byly výhrady. Teď už si nikdo neumí představit, že by se syn jmenoval jinak. Pro případné druhé taky chceme podobné, možná ho ani před porodem říkat nebudeme ![]()