Kdo je Čenda?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2693
17.10.13 16:33

Doma mám přítele Čestmíra a až se nám povede syn taky to bude Čestmír. Doma mu říkám Čenda stejně jako polovina rodiny. A nemyslím si že by tím nějak trpěl. Jen ve škole byl známá firma byl tam na celou školu jediný Čestmír. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
17.10.13 16:33
@M1983 píše:
Holky, chceme našeho prcka pojmenovat Čeněk, chceme mu říkat Čenda. Hrozně se nám to líbí, bylo to v podstatě jediný jméno, co jsme řekli, jo, to je ono, a od prvního dne, co nás to napadlo, se nám to líbí čím dál víc.
Akorát naše rodinky (moje i přítelova) první reakce, že to je jak na psa. Ostatní se taky vyptávají, co nás to popadlo, jen pár lidem se to líbí. Nerada bych, aby nás dítě proklínalo, co jsme mu to vybrali za jméno, ale taky nechci dát takový jména, co jich bude ve školce po třech kusech každej. Co si o tom jméně myslíte? Dokud jsme to nikomu neřekli, tak jsme byli fakt hodně nadšený, ale ty reakce lidí mě teda děsej :roll:

Máme v ulici dva čendy a jednoho vlastní i muj táta a všichni jsou to psiska :lol:,takže já bejt váma tak to fakt zvážim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
703
17.10.13 16:34

To je vaše věc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
17.10.13 16:35

@ugluk
jo presne tak. vzhledem k tomu, ze jsme se s manzelem shodli na jednom jedinem jmene, tak jsme ho nikomu nerikali, protoze kdyby nam ho nekdo znechutil, tak jsme byli v haji :lol:
po narozeni uz lidi nic nereknou (nastesti aspon teda u nas jsou na to dost rozumni)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3894
17.10.13 16:37

Takhle se na to nekoukej - zkusím to obrátit, já mám uplně běžné jméno a stejně si na něj děti na základce vymysleli hanlivou říkanku, stejně tak jako na spoustu jiných běžných jmen. Chtěla jsem se jmenovat jinak, protože se mi moje jméno nelíbilo.
A taky znám psa, kterej se jmenuje František :mrgreen: A přitom se tak jmenuje spousta lidí a nikomu to nepřipadá jako jméno pro psa.

Myslím, že Čeněk je krásné, i když málo používané jméno a v dnešní záplavě cizokrajných a zvláštních jmen se ztratí. Jen tak pro příklad, děti mých kamarádů se jmenují Róza, Líza (takhle psáno) a jeden dokonce Tymiján (psáno Tymmi Jan, protože jim to nepovolili. Tatínek je zahradník :mrgreen: ).

Navíc má hezký původ:
Význam jména: Toto jméno vzniklo z latinského jména Vincentus, počeštěním italské výslovnosti jeho domácké podoby (Vincenzo - Vinčenc). Toto jméno vychází z latinského vincens a znamená „vítězící, vítězný“, případně také „přemáhající“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Virginian
17.10.13 16:41

Presne, lepsi originalni jmeno nez byt jeden z tisicu stejnych jmen. Pitomejsi spoluzaci se mu muzou posmivat, ale to casem taky prejde - ja bych moh povidat, ja mam takovou kombinaci jmeno/prijmeni ze jsem fakt jedinej na svete a prdelky si ze mne delali celou zakladku.

• Citovat
  • Upravit
247
17.10.13 16:43

Díky za podpůrné názory, taky jsem si říkala, že jsme to měli nechat až po porodu to nahlášení. Taky si myslím, že si zvyknou.
@Virginian jo, Jirsák Čeněk z Bylo nás pět už mi došlo, že ještě někde jsem to slyšela. Mě to pořád vrtalo hlavou, že to jméno ještě odněkud znám a nemohla jsem si vzpomenout kde:-) nějaký výpadek paměti. Nás napadnul jen ten četník z humoresek.
@ugluk a je fakt že jsme se shodli úplně jednoznačně. Přítel listoval kalendářem, narazil na Čendu a já hned že to je fakt pěkný, a to jsme nad kalendářem už párkrát nešťastně seděli a nic se nám nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
parketka
17.10.13 16:46

Mně se Čenda moc líbí, ale vim o čem mluvíš. Taky jsme dali ne moc obvyklý jméno - reakce mojí rodiny nadšená, rekace tchýně příšerná a ne moc milej komentář jsem slyšela hned v den porodu v porodnici od holky co byla se mnou na pokoji. A na úřadech se většinou lidi ptaj a jak jí řikáte? Jmenuje se Matylda a řikáme jí Matyldo :roll: :lol:

• Citovat
  • Upravit
90
17.10.13 16:46

Argument je to jak na psa bych ignorovala. Pokud lidé dávají psům lidská jména, tak se nedá divit, že se někdo jmenuje stejně. Znám psy Bára, Růženka, Jáchym, Sára,…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Betty03
17.10.13 16:47

Taky se tak říká Vincencovi, - ta koncovka - soused (70 let) je Vincenc a říká se mu tak. Znám to i z historie, za I. republiky se to jméno poměrně dávalo, jeden zdejší učitel se tak i někdy podepisoval Čeněk, přitom byl ofic. Vincenc - obrozenci to brali za „češštější“, Vincenc jako latinské.

• Citovat
  • Upravit
20777
17.10.13 16:49

@M1983 Mně to jméno přijde jednoduchý a hezký. My máme taky netradiční jména. U toho prvního rodina bojovala, vyslechla jsem si toho fakt hrozně moc. Všechno to začínalo slovy: Je to vaše věc, ale… :lol: Teď už se tomu směju, ale byly chvíle, kdy jsem i brečela. No a když se první dítě narodilo a začalo se jméno šířit, tak najednou se všem líbilo. Když jsme čekali další dítě, tak už byli všichni natěšení, co vymyslíme. Bráchova rodina šla v našich šlépějích, takže už si všichni zvykli 8)
Tím jsem chtěla říct, abyste se nedali. Je to vaše dítě a pokud to před ním nebudete předtřásat, tak ho vůbec nenapadne, že by něco mělo být špatně. A mezi námi, dneska už se děti dělí na ta, co mají klasická jména (Jakub, Tereza…), cizí jména (Edgard, Mia…) a na ty, co mají starší jména, na která se postupem času tak nějak pozapomnělo a přitom jsou nádherná. Čendu řadím mezi ně :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68928
17.10.13 16:50

Jinak my mame kocku Adelu a kdyz nekde potkame nejakou malou Adelku (a ze jich je), rozhodne nemam potrebu to jejim rodicum sdelovat. Naopak kdyz je nekdo netaktni, tak si muzes pojmenovat dite jakkoliv a stejne si na nem neco najde, co ti neopomene sdelit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
247
17.10.13 16:50

@Olion taky jsme měli ve třídě Čestmíra myslím že asi taky jediného na škole, navíc to byl správnej kluk a nedá se na něj zapomenout :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10726
17.10.13 16:51

Já tak pojmenovala kocourka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
17.10.13 17:00

No Čeněk zcela jistě, ale my měli spolužáka Čestmíra a tomu se taky říkalo Čenda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze