Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Kamča.dalmatinka píše:
Tvá tchýně má velké štěstí že narazila na nějkou vystreslou maminku.Já bych jí řekla že je kráva
Doufám, že tchýně nedopadne jako v dětství náš soused, co honil děti s koštětem po ulici, protože si před jeho domem kreslili na asfaltku, případně vydávali zvuky při hraní nebo se nedejbože smáli nahlas. Vždycky prohnal děcka s koštětem v ruce, pak vzal hadici a malování vodou odstranil. Přitom ta cesta samozřejmě jeho nebyla. Pak při jednom takovém aktu dostal infarkt a na místě umřel.
Dopředu se omlouvám, ale tvoje tchýně mi přijde jako magor. Dejme tomu, že není nejlepší si s míčem házet o omítku, ale malování si na zem přece není nic špatného. Dělali jsme to my jako děti a dělají to i nynější děti a pravděpodobně se to bude dělat i dál. Nic špatného na tom neshledávám.
Souhlasím s tebou, děti jsou děti a i když jim kolikrát 100× řekneš že to a ono nemá, stejně to dělá
Kopání balonem budiž, ale kreslení si na parkovišti nikomu neublíží ![]()
Tady asi takového magora jako tvoje tchýně nenajdeš
Skoro bych se za ní styděla před tou maminkou ![]()
Omlouvám se,ale nečetla jsem všechny komenty. Jinak stejná věc se stala i mě. Moje děti si malovali před barákem na chodním,jelikož nikde jinde prostě prostor není,nějaká starší paní vylezla na balkon a začala jim vyhrožovat a nadávat na ně. Holky mi to řekli až večer,kdyby hned za mnou přišli,tak bych si na ní asi došlápla,jelikož je snad jasné,že až zaprší tak se to smeje ![]()
Dělala jak kdyby sprejovali na barák.
Takže já bych se taktéž přiklonila na tvou stranu,prostě jsou to jen děti a nemyslím že malování na chodník křídama je až tak veliký zločin.
Terko, tvá tchýně by zasloužila, aby ji z bezpečnostních důvodů někdo oplotil (ne oplodnil…
) Ona by totiž mohla ublížit jiným, tak proto to oplocení…
souhlasím s tebou…taky malujem různě po betonu po cestě atd…déšt do smyje…chudáci naši sousedi, my včera tady s ostatníma maminama (scházíme se asi deset mamin s dětma z okolních baráku na malém hřišti u nás) dělali olympiádu a to bylo řevu, jak děti navzájem fandili atd…se divím že někdo nezařval, klííídek ![]()
@kubykula píše:
souhlasím s tebou…taky malujem různě po betonu po cestě atd…déšt do smyje…chudáci naši sousedi, my včera tady s ostatníma maminama (scházíme se asi deset mamin s dětma z okolních baráku na malém hřišti u nás) dělali olympiádu a to bylo řevu, jak děti navzájem fandili atd…se divím že někdo nezařval, klííídek
Jé a co já bych za takovéhle blbnutí dala. ![]()
No tak dejme tomu s tím kopáním míčem o barák , to bych ještě pochopila - kdyby to slušně podala a poprosila, aby šli jinam…Ale malování křídama po zemi ![]()
Tak u nás ve městě je zakázáno městskou vyhláškou, kde se může malovat po chodnících a veřejných prostranstvích a kde ne.
Neexistuje, aby si každá maloval kde chtěl, ale ty zákazy se většinou týkají centra města a velkých ulic, aby si třeba někdo nedělal šipky na chodníku.
Někde u garáží by mi to nevadilo.
Kopání balonem u okna a nové omítky by mi vadilo. I kdyby nešlo o náš vlastní dům ale nájemní nebo panelák, poprosila bych, aby si šli kopat jinam.
Doufám, že až si s malým půjdeme čmárat křídama před barák, tak nějaká vtipná sousedka nás neseřve.
Podle mě jsou to děti a mají si hrát. Jak píšeš, déšť to smyje.
Příspěvek upraven 24.05.12 v 21:28
To tě lituju,
nestydíš se za ní??? Nic ve zlém, ale já bych se styděla až na p… Měla jsem takovou aktivní babičku, co sousedovic vnoučata před 20 lety obvinila, že nám přes noc otrhaly kanadský borůvky na zahradě, pak to každýmu vykládala na potkání.....Byla jsem dítě a hrozně se styděla.
Malování na chodník, to jsme dělali snad všichni…Nechápu myšlenkové pochody některých starších lidí. Ale díky tomu, že jsem s baičkou prožila celé dětství, protože bydlela s námi a pak mi mojí dosavadní dospělost, protože jsem se o ní starala ve stáří, tak mám mentalitu těhle lidí zmáknutou.
nebudem si nic nalhávat, jsou lidi nepokojený sami ze sebou, co kolem sebe šíří jen samí zlo a intriky… ![]()
Moc bych ti přála, aby si se mohla odpoutat z jejího dosahu
mluvím s vlastní zkušenosti, bude se ti pak volně dejchat a to je k nezaplacení… ![]()
Tak já bydlím ve Zlíně v takovém tom „Baťovském domku“ - nevím jestli to někdo zná. Jsou to v podstatě mini baráčky se zahrádkou a před zahrádkou je cesta - ulice, kde nejen jezdí auta k barákům, ale také si na ní hrajou děti. Nikdy by mě ale nenapadlo, že bych měla řvát po dítku že si hraje u mého baráku. Hraje si na cestě - městské. Takže rozhodně souhlasím s tebou. A když už tak se to dá vyřešit domluvou… V takovém domku nejen bydlím teď, ale i z něj pocházím. A v naší ulici jsme měli dementa chlapa (jinak se to říci nedá), který nesnášel děti. Dítě jen v podstatě jen prošlo po cestě a bylo trošičku hlučnější hned vylezl na nadával mu. Mě se to taky stalo. Tehdy (to mi bylo asi 10 nebo 11) jsem byla se sestrou venku. Měla skateboard a jezdila na něm. Pak jsem uviděla auto a tak jsem řekla, že má jít sestra nabok, neposlechla, tak jsem zvýšila hlas. V ten monent dědek vyletěl a strašně sprostě mi nadal, tehdy jsem brečela, pak jsem to řekla doma a taťka si to pak byl s ním vyříkat. Od té doby ho nezdravím…