Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
nevím jestli přeháníš,ale chápu že ti to vadí.Taky by mě to vadilo.Nerada se s někým dělím o muže(naštěstí jakotak nemusím,ale třeba často po něm chce něco jeho ségra a taky mě to vytáčí
,i když já s ní mám moc dobrý a kamarádský vztah).S rodinou je to o to horší,že je to rodina.Chápu tě,myslím že tvůj muž to přehání a blbý je to vyšachovávání tebe
.
Myslím, že nepřeháníš, ale poradit neumím. Jak jsou mamánci, tak jsou i „tatánci“ asi.
Co tak na víkend něco naplánovat předem, třeba výlet někam- bez tchána. Nebo dej mrně na hlídání vašim a udělejte si nějakou akci pro dva… kino, večeře, pivní koupel atd
Fakt mě nic víc nenapadá, toto naštěstí neznám.
Nepřeháníš ani v nejmenším. U nás je to taky tak a bojím se, že naše manželství jen díky tchánovi bude horší a horší. Já už ho nemůžu ani vidět, on sice manželku má, ale žijí jen vedle sebe ne spolu, takže tchán chce co nejvíce času trávit s mým manželem. Už jsem z něj taky na přášky…Ale co proti tomu udělat?
Já vůbec nevím, když si stěžuji, tak jsem nejhorší já ![]()
Každý výlet je u nás fiasko. Tchán nám to rozmlouvá (že jsem náročná, vymýšlím si), naposledy byl i u mojí mamky, co si to vymýšlím, ať mi to rozmluví, že se manželovi nikam nechce, ale bojí se mi to říct (výlet navrhl manžel).
A tak to je dost často. Mám pocit, že se mě tchán prostě snaží vyšachovat ze hry. Když chce manžel něco jen se mnou, tak ho úmyslně zdržuje a na závěr řekne: to nestihnete…
U nás nic není a protože kojím, tak na delší dobu nikam nemůžu. Ale v sobotu jsem byla v kině se sestřenkou, protože chlap jel s tchánem někam do pryč.
@Anonymní píše:
Nepřeháníš ani v nejmenším. U nás je to taky tak a bojím se, že naše manželství jen díky tchánovi bude horší a horší. Já už ho nemůžu ani vidět, on sice manželku má, ale žijí jen vedle sebe ne spolu, takže tchán chce co nejvíce času trávit s mým manželem. Už jsem z něj taky na přášky…Ale co proti tomu udělat?Já vůbec nevím, když si stěžuji, tak jsem nejhorší já
Nejhorší je, že mám i tchána celkem ráda. Je to fajn chlap. Ale když si jeho dcera našla chlapa, tak se zeptal, jak mu to mohla udělat, že tu má být pro něj
Teď posloucháme, jak je špatná, protože mu nezavolá, odmítne jeho návštěvu (v jedenáct večer…)
K nám přijede klidně o půlnoci. Vleze dovnitř a je dojatej, když mu nikdo na větu, tak já půjdu neřekne, aby zůstal.
Navíc mě vytáčí, že tchán u nás může všechno (když se ozvu, tak přeháním), ale když naposledy moje mamka zalila kytky, tak z toho byl průšvih…
Tak mi přijde že je Tvůj tchán nějak zapšklý vůči ženám a tím fixovaný na syna. Kdyby poznal nějakou prima ženskou ve svém věku a rozuměli si, myslím že by dal pokoj.Šup s ním na seznamku ![]()
Opravdu nezavidim. Ja bych se asi sebrala a jela na vylet sama, kdyby mi to zacal rozmlouvat. Proste se sebrat a jet. Manza je pekny tatanek a pravda je ze by me taky pekne nakrknul kdyby prijel domu a ani nerekl bů
@Lola29 píše:
Tak mi přijde že je Tvůj tchán nějak zapšklý vůči ženám a tím fixovaný na syna. Kdyby poznal nějakou prima ženskou ve svém věku a rozuměli si, myslím že by dal pokoj.Šup s ním na seznamku
Žádná s ním nevydrží. Teď má za sebou cca 5letý vztah. Ze začátku nádhera, skvěle si rozuměli, ale on je samorost, co není zvyklý poslouchat a podřizovat se, tak z toho vycouval.
@girlie sage píše:
Opravdu nezavidim. Ja bych se asi sebrala a jela na vylet sama, kdyby mi to zacal rozmlouvat. Proste se sebrat a jet. Manza je pekny tatanek a pravda je ze by me taky pekne nakrknul kdyby prijel domu a ani nerekl bů
Mně se samotné nikam nechce a ani po tom netoužím, ale chci být s chlapem. Klidně doma hrát hry nebo se podívat na film.
Takhle přijde tchán kdykoliv. MUSÍ dostat jídlo (kafe, pití…), MUSÍ se mu podřídit program… ![]()
@Anonymní píše:
Mně se samotné nikam nechce a ani po tom netoužím, ale chci být s chlapem. Klidně doma hrát hry nebo se podívat na film.
Takhle přijde tchán kdykoliv. MUSÍ dostat jídlo (kafe, pití…), MUSÍ se mu podřídit program…
Opravdu zapsklej a to ho obsluhujes ty?? Nejvyssi cas si promluvit s manzelem a zamykat dvere a vypnout zvonek
@girlie sage píše:
![]()
Opravdu zapsklej a to ho obsluhujes ty?? Nejvyssi cas si promluvit s manzelem a zamykat dvere a vypnout zvonek
Má klíče a když budu chtít, aby mu je chlap sebral, tak je bude chtít „na oplátku“ sebrat mojí mamce a to by byla komplikace, protože ona nám hlídá a tak.
Obsluhuju. Někdy i vyvařuju, protože on nemá chuť na to, co máme my… Občas mám nakoupeno jen pro 2, tak obětuju svou večeři (pro klid v rodině)…
@Anonymní píše:
Má klíče a když budu chtít, aby mu je chlap sebral, tak je bude chtít „na oplátku“ sebrat mojí mamce a to by byla komplikace, protože ona nám hlídá a tak.
Obsluhuju. Někdy i vyvařuju, protože on nemá chuť na to, co máme my… Občas mám nakoupeno jen pro 2, tak obětuju svou večeři (pro klid v rodině)…
Ma z tebe sluzebnou a jeste se chova jak hovado
prestala bych s full servisem a hlavne si promluvila s manzelem.
@girlie sage píše:
Ma z tebe sluzebnou a jeste se chova jak hovadoprestala bych s full servisem a hlavne si promluvila s manzelem.
Ještě mu neperu ![]()
Udělám to pro něj ráda, protože nám hodně pomohl a pomáhá. O to mi nejde. Ale mohl by mi přestat krást manžela.
@Anonymní píše:
Ještě mu neperu
Udělám to pro něj ráda, protože nám hodně pomohl a pomáhá. O to mi nejde. Ale mohl by mi přestat krást manžela.
No jeste aby
a co najit mu kamarada, kdyz uz s nim zenska nevydrzi ![]()
@girlie sage píše:
No jeste aby![]()
![]()
a co najit mu kamarada, kdyz uz s nim zenska nevydrzi
Kamarádů má právě celkem dost. Neustále k někomu jezdí nebo on k nim (naposledy si je pozval k nám, aby mohl být s manželem), ale beru, chtěl se pochlubit vnukem.
Ahoj holky, mám problém s manželovým vztahem ke tchánovi. I když si už vůbec nejsem jistá, jestli to jen nevidím moc černě a nepřeháním.
Manžel má s tchánem moc dobrý vztah, ale tchán toho až zneužívá. Volá manželovi i 10× denně, často za ním jezdí a pak si ho vozí s sebou „na pomoc“ (často ale vím, že nic nedělají). Bohužel nebere absolutně na vědomí, že už má manžel svou další rodinu a chová se pořád tak, jako by byli jen oni dva. Nedávno to vygradovalo tím, že řekl, že už se těší, až malému bude víc a budou si ho moct vzít s sebou a nebudou mě potřebovat. Naprosto počítá s tím, že bude malý s nimi ve trojici a se mnou se nepočítá (maximálně na to, abych jim porodila a vypiplala ještě někoho do party). Já malého porodila, vypiplala a konec. Nejvíc mě mrzí, že se mě manžel nezastal, protože on to vidí stejně jako tchán. Tchán s tchýní jsou rozvedení a manžel vyrůstal s tchánem a s mámou nemá moc dobrý vztah. (Ale má starší sestru, ke které se naopak chová skvěle, takže problem se ženama nemá.)
Nebo dneska dojel manžel domů a za mnou nepřišel a rovnou šel ke tchánovi (má kousek od nás chalupu), takže já sedím doma jako blbka, čekám s obědem a on mi nepřijde říct ani ahoj. Když jsem se ohradila, tak mi jen řekl, že mě vidí denně a tchána ne (není pravda, tchán tu je od minulého čtvrtka a po práci jde za ním, strávil s ním oba víkendy, domů se chodil jen vyspat). Když mu to řeknu, tak se dojme a řekne že přeháním, případně, že mám ještě rozhasený hormony, nebo že já taky jsem se svou mámou. To má pravdu, ale za ní jdu jen když on je s tchánem, protože nebudu věčně sedět sama doma.
Myslíte že přeháním? Jak na manžela?