Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: …Takže opět bez jídla, protože když se najím já, tak nebude jíst chlap, což nechci. Rohlík si taky nedám, protože tchán musí dostat něco s sebou, protože chudák nemá doma jídlo…
Víš jak bych to udělala já? Rozdělila bych jídlo na 3 talíře na stejné porce, kdo by měl hlad, mohl by se dojíst rozhlíkem, pokud by potraviny došly, poslala bych chlapa nakoupit! Ohledně nedodělávek v kuchyni bych si pozvala „hodinového manžela“ nebo souseda… Ať se manžel třeba zvencne, ať si argumentuje „že musel“, že to doma „mohlo počkat“. Ano, mohlo, stejně tak, jako to mohlo počkat u tchána (pokud nejde o život nebo o zdraví). Ale ty jsi nechtěla čekat, stejně tak, jako nechtěl čekat tchán… ![]()
Lidi si k tobě dovolí jen tolik, kolik jim toho dovolíš ty. ![]()
Tyyy jo, nestačím se divit. Já bych byla nasraná ne na tchána, ale na chlapa, kterej už by měl mít sakra svůj mozek a měl by si uvědomit, že Ti tím ubližuje! Už dávno bych byla pryč i s malým a čekala bych, až to chlapovi dojde a až se přijde omluvit s nějakým rozumným řešemím. Dyť takhle se nedá žít!!! ![]()
Najedla bych se a co zbyde at si rozdeli
nehladovela bych ani nahodou, Ty sama ze sebe delas sluzku
@Wiolla píše:
Víš jak bych to udělala já? Rozdělila bych jídlo na 3 talíře na stejné porce, kdo by měl hlad, mohl by se dojíst rozhlíkem, pokud by potraviny došly, poslala bych chlapa nakoupit! Ohledně nedodělávek v kuchyni bych si pozvala „hodinového manžela“ nebo souseda… Ať se manžel třeba zvencne, ať si argumentuje „že musel“, že to doma „mohlo počkat“. Ano, mohlo, stejně tak, jako to mohlo počkat u tchána (pokud nejde o život nebo o zdraví). Ale ty jsi nechtěla čekat, stejně tak, jako nechtěl čekat tchán…Lidi si k tobě dovolí jen tolik, kolik jim toho dovolíš ty.
Rozhodně bych se najedla, proč by ses měla ošidit? Všem stejným dílem a komu nestačí, ať se něčím „dojí“. ![]()
Když se najím já, tak nejí chlap, jelikož je chlap výdělečně činný, tak ho nechci trápit hlady. Když to rozdělím na 3 části, tak chlap se vzdá svého jídla pro tchána, což taky nechci.
Nakoupit tu není kde, protože všechny obchody zavírají v pět.
To je stejné s hodinovým manželem (žádný není) a v okolí máme jen sousedky nad hrobem, takže musím počkat, až to chlap udělá. Kvůli tchánovi to dělá dlouho do noci.
Mně štve, že si to tchán pravidelně vymyslí v době, kdy to je nejméně vhodné, prostě mám pocit, že to dělá schválně. Jako kdyby čekal, kdy se naštvu a chlapa vyhodím, případně opustím…
@Naima píše:
Rozhodně bych se najedla, proč by ses měla ošidit? Všem stejným dílem a komu nestačí, ať se něčím „dojí“.
Nic na dojedení tu není. Koupila jsem 4 housky, ty jsou pro tchána domů (jsem se dozvěděla) a jinak jsme jak u vyjedeného krámu. Větší nákupy dělám až na víkend a přes týden kupuju jen pečivo.
@Anonymní píše:
Když se najím já, tak nejí chlap, jelikož je chlap výdělečně činný, tak ho nechci trápit hlady. Když to rozdělím na 3 části, tak chlap se vzdá svého jídla pro tchána, což taky nechci.
Nakoupit tu není kde, protože všechny obchody zavírají v pět.
To je stejné s hodinovým manželem (žádný není) a v okolí máme jen sousedky nad hrobem, takže musím počkat, až to chlap udělá. Kvůli tchánovi to dělá dlouho do noci.
Mně štve, že si to tchán pravidelně vymyslí v době, kdy to je nejméně vhodné, prostě mám pocit, že to dělá schválně. Jako kdyby čekal, kdy se naštvu a chlapa vyhodím, případně opustím…
aha takze chlap vydelava a proto ma pravo se najist ![]()
no tak to si pak ale nestezuj, s touhle logikou
A proč jako ty housky jsou pro tchána? on si je nemuze koupit sám? fakt bych se najedla at se stavý kluci na hlavu… bych je poslala na kořínky
Manžel je svéprávný jedinec a pokud se chce vzdát své porce jídla, ať tak učiní. Není to dvouleté dítě. To stejné platí na housky, pokud se chceš „obětovat“ a nejíst, na co si vlastně stěžuješ
?
@dadasik píše:
A proč jako ty housky jsou pro tchána? on si je nemuze koupit sám? fakt bych se najedla at se stavý kluci na hlavu… bych je poslala na kořínky
Protože chudáček tchán doma nic nemá. (Jezdí si k nám „nakupovat“) Když jsem se ozvala, tak bylo zle.
Kdyby mi řekli, že dojede, tak s ním počítám, ale to mi nikdo neřekl, tak jsem koupila jen pro sebe a chlapa na snídani. Takže chlap snídat nebude a já si dám jogurt (to mi nevadí).
@mmonica píše:
aha takze chlap vydelava a proto ma pravo se najist
no tak to si pak ale nestezuj, s touhle logikou
Bohužel jsem v tom byla vychovaná ![]()
@Naima píše:
Manžel je svéprávný jedinec a pokud se chce vzdát své porce jídla, ať tak učiní. Není to dvouleté dítě. To stejné platí na housky, pokud se chceš „obětovat“ a nejíst, na co si vlastně stěžuješ?
Stěžuju si hlavně na to, že mi manžel slíbí fajn oběd ve dvou a místo toho jede s tchánem do pryč.
S houskama nic neudělám. To bych si je musela schvat.
Stěžuju si na dospělého chlapa, kterému není blbý přijít do synovy domácnosti, zadarmo se najíst a odjet. Když mu někdo něco řekne, tak to překroutí, otočí a on z toho vyjde jako největší chudák.
Hele a nepremyslela jsi o tom, promluvit si s chlapem, ze ti to vadi? Ze ti to proste takhle nevyhovuje a ze nikomu taky neomezujes zivot svymi rodici?
Ahoj,
Takže opět bez jídla, protože když se najím já, tak nebude jíst chlap, což nechci. Rohlík si taky nedám, protože tchán musí dostat něco s sebou, protože chudák nemá doma jídlo.
obnovuji diskuzi, protože už to opravdu nedávám.
V sobotu jsme začali předělávat kuchyň, měla to být rychlovka, maximálně do úterního večera. Je čtvrtek a pořád není hotovo. Všude je bordel a kde je chlap? S tchánem, co si vymyslel, že potřebuje neodkladnou pomoc. Chlap se ho ptal několikrát před zahájením práce, jestli nebude od něj nic potřebovat a on ho ubezpečil, že ne… Celou neděli si ho pak odtáhl k sobě, včera taky. Už jsou sice jen drobné nedodělávky, ale štve mě to. Nejvíc mě štve, že včera říkal, že chce pořádný oběd, abychom to oslavili, tak jsem uvařila, čekala jsem na něj (uspala jsem dítě, abychom jedli v klidu) a on mi po příchodu sdělil, že bude jíst s tchánem, když jsem mu řekla, že jsem s ním nepočítala, tak se podíval do hrnců a prý to pro ně stačí
Fakt mám chuť zabalit sebe, prcka a jít pryč. Připadám si jak totální nula, služka a póvl dobrej jen k tomu, aby měl vypráno, uvaříno (pro sebe a pro tchána) a uklizíno.
Když tu tchán není, tak to je největší zlato pod sluncem.