Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Zdravím všechny ![]()
Jdu si pro radu,doma prožívám peklo s tchýní a ráda si nechám poradit jak by jste se zachovali v mé situaci nebo už opravdu nevím co mám dělat. Žijeme v baráku s tchýní a zatím máme společný vchod,koupelnu a záchod a v létě to budeme vše oddelovat a budou dva samostatné byty.Tady je super bydlení,je tady klid,děti maj zahradu na běhaní tak se nám nechce stěhovat,nebo tenhle barák může bejt jendou náš a opravdu se stěhovat se dvouma dětnmi do pronájmu,kde nevíme jakou budocnoust budeme mít se nám nechce,ale nevím už jak se zachovat abych nebouchla a tchýni neposlala do zadku ![]()
Dělá mi naschvály,přemístňuje mi mé osobní věci bez mého vědomí,už 2X zamkla chlapa,že nechala klíč v zámku a nezájem,o děti se nezajímá,jenom o moje a přítelove děti,děti od dceri ji zajímaj,vůbec holka,tá je pro ní vzduch,byla na zahradě v kočáru a pozdravila jenom kluka a holku nic,ani na ní nekoukla atakhle se k ní chová,minulý víkend sekala trávu a slušně jsem jí řekla ať neseká,chvíli vydrží že Terka spí a ona prý má tichou sekačku a sekala dále,jasný že malú vzbudila a neřekla ani proiň nic,ona si jede to své a vůbec ji nezajímá a nebere ohledy na děti,snaží se aby nás s chlapem rozhádala,dokonce i jemu to skoro po 4,5 letech došlo
Dokonce včera jsem se od dobrých přátel dozvěděla že mně pomlouvá všude kam chodí,přitom já ji nikdy nic neudělala,ale štve jí,že jí chlap řekl ať mně nechá bejt a nedělá naschvály a nepřemístňuje věci a ona je naštvaná na mně a všechno si vybíjí na mně a já už nevím co mám dělat,jak by jste se zachovali?
Mám někdy chuť jt za ní a už ji jednu natáhnout za ty nervy co mi dělá už 4,5 roku,toho je opravdu hodně
Příští týden jedeme na slovensko k rodičům a já tam chvíli zůstanu s dětmi a nevím jestli se mi bude chtít vrátit,nebo teď i chlap slibuje že si s ní ještě promluví a nemá se k tomu tak už jsem zoufalá ![]()
Omlouvám se za román,musela jsem to dostat ven ze sebe a kdybych mněla napsat vše co dělá,tak napíšu knihu
Je no tak to je mi hrozně líto:-( Tohle fakt musí být peklo:-(
No, nenapadá mě nicc jinýho než tchyni odchytnout uvařit kafe a zeptat se ji přímo na rovinu co ji žere a kde má jakej problém
Asi to bude dost nepříjemný,ale buď se to ještě zhorší nebo alespon trochu urovná. No, jinak doufat v rychlou rekonstrukci a třeba i rozdělit zahradu ![]()
No, já jak se znám tak už bych byla pryč-jsem dost horká hlava.
Drž se ![]()
@Uju já právě jsem taky horká hlava,ale tady bydlení je dobré a snažím se držet kvůki dětem,nebo vidím že oni jsou tady spokojené akorát nevím jak to přežít v klidu než se to oddelí
Ono s ní se nedá rozumně mluvit,to už jsem dělala s ní a ona se hned rozčiluje a nemá důvod,v klidu s ní se bavit nedá,ona je hned naštvaná a nemá to cenu,jede si to své a s ní s ebavit je jako házet hrach na zeď ![]()
Podle mě s tím neuděláš nic…Jí to dělá dobře, že ti může hrát na nervy, a pokud jí něco řekneš, zřejmě si z toho nic nepobere. Zkus si s ní sednout a zeptat se rovnou, PROČ TO DĚLÁ?, a uvidíš, jak ti odpoví. Takže Vás podle mě čeká další roky takového hrozného soužití, nebo stěhování. Můj názor
to je fakt hnus,ale myslím si,že s tou ježibabou neuděláš nic,dělá ti to schválně a vždycky to dělat bude.Já si myslím,že nejlepší bude ji a nebo sebe odstěhovat.jinak si myslím,že tvá situace nebude mít východiska.Já mám nejlepší tchýni na světe,a jsem za ni moc ráda.ach jo,vůbec ti to nezávidím,maminko…
![]()
No zeptám se. Kolik jí je? Jestli 80, už bych to nějak vydržela, jestli podstatně méně, obávám se, že to se vydržet nedá. Nevěřím, že se změní.
Ty jo, no, když je to takhle tak bych se asi zasekla a byla „snacha z pekel“
oplácela bych ji stejně. Ale z toho nic dobrýho nečouhá ![]()
Jejda,to znám!Měla už jsem dvě větší dcery,když jsem poznala nynějšího manžela.Bydlel od narození s rodiči na baráku,naštěstí měl v přízemí samostatný byt.Mámě platil 1/2 všech nákladů na baráku+když byl doma tak na baráku makal.Já měla svůj byt,ale tchyně mě přemluvila,že na baráku nám bude líp,jak nám budou pomáhat,no prostě mazala med kolem pusy tak jsme se přestěhovali a začalo peklo.I když jsme se snažily s holkama jak to šlo,tak jsme se nezavděčily.Uznávala pouze manželovo dcery,moje byly vzduch-do očí mi řekla,že rozdíly dělat bude,protože holky jsou cizí,ale já je dělat nesmím a měla bych jeho děti mít radši jak vlastní.No prostě kráva!!!!Holkám to byllo líto,navíc jim to i jeho děti dávali sežrat.Tchyně si k nám chodila jak se ji zachtělo,nesměla jsem zamykat,o všem chtěla rozhodovat,bez jejich souhlasu jsme nesměli ani v altánku grilovat.Pomlouvali mě i holky jak mohli takže mi rupli nervy a po dvou letech jsem sbalila věci a vrátila se do bytečku.Naštěstí jsem ho jen pronajala!Manžel šel se mnou,rodiče ho za to vydědili.Ani na veselku nám nešli.Teď máme mimíska a jak by se najednou chtěli přátelit.Je to první vnuk-jinak jsou v rodině samé holky
.Ukázala jsem jim,že jsem lepší a jednouza 14dní jim kluka jedeme ukázat,ale i tak tchyně brečí,že ho vidí málo.Jo má smůlu,měla si to rozmyslet dřív a mohla ho mít na baráku.Jinak dodám,že když jsem manžela poznala tak měl těžké dluhy z podnikání(exekuce atd.),žádný majetek,úspory,prostě nic.Dost pil,kořil 30denně,prostě troska.Nyní jsme bez dluhů,manžel nepije,nekouří.Ani toho si neváží
![]()
@pannda bavíme se i o stěhování a pořád váhame,neradi bychom se stěhovali a bohužel jí vystěhovat nemůžeme,nebo je to i ve smlouvě baráku že ona musí dožít tady tak bohužel ![]()
jéé to buď ráda že máš fajn tchýni to mám radost aspoň někdo ![]()
@Paoloska je jí 60let,kámoška mi radila ať na nízahrát že v baráku straší,ale bohužel s tímhle už přišla že má tady duchy,to jsme bydleli v podnájmu a říkala že jí tady straší,ale straší jí ledatak v hlavě ![]()
@Uju nad tím jsem taky přemýšlela,ale zas na druhou stranu já nechci bejt jako ona,dělat zle a naschvály,já už jsem z ní vyšťavená a už bych ráda klid a mír,a uvdíme,jestli se chlapk tomu dokpe si promluvit a co se bude dít v době až budu u rodičů s dětmi
Já jsem v těchhle věcech trochu sadista
Začala bych jí taky přemisťovat věci a vůbec bych dělala, co jí vadí (asi po dohodě s chlapem) a po nějaké době bych se jí zeptala, jestli jí to takhle vyhovuje nebo jestli si navzájem nedáme pokoj ![]()
@cherie pání taky pěkná k.....
jéé eště žeto takhle dopadlo a fandím ti super,hodně štěstíčka
![]()
Jinak vnoučata to jsou vlastně jejího syna děti a nemá je ráda a tá moje o vnoučata nemá zájem,bych ji hnala kdyby to šlo a je super že manžel takhle hezky s tebou drží ![]()
@Ali88 tohle mi říkal můj táta když už jsem si stěžovala rodičůma táta říkal,že kdyby sáhla jemu na věci tak ji vyhází všechny věci že by se nestačila divit
![]()
Já jsem přemýšlela má sto hutí jí to taky dělat ale zas na druhou stranu si říkám,že moudřejší ustoupí a aspoň někdo musí mít rozum,ona je už pro mně mrtvá a nula,a tohle o ní říká i chlap,že ji nesnáší a na naší svatbě ona nebude,ani její dcera ji nezvala na svatbu byli pohádané a na naší taky nebude,chlap jí nejdříve chtěl,že je to máma ale už řekl,že už ne a prý se mu mluvit s ní nechce proto že to nemá cenu,nebo stejně si děla to svý a to má pravdu s ní mluvit je jako mluvit s debilem ![]()
Teda když má takovýhle vztah i se synem,čéče aby Vám ten barák pak dala ![]()
Znám ženskou která v rodinně taky neměla nic moc vztahy no a všichni čekali na její majetek až prostě nebude-no je převezla odkázala ho církvy ![]()
mamina25: to je sice pěkné pořekadlo, ale ono to taky nejde pořád, já bych to nedala
Hlavně asi nějaké švíky proti dětem, to bych byla běsná. ![]()
tak to je mi moc líto
Já osobně bych tam teda nevydržela a mazala pryč… Ačkoli mám tchyni v pohodě, tak i přesto bych do takového bydlení nešla, to snad nikdy nenese dobrotu
Tak přeji hodně štěstí, ať už to dopadne jakkoli, snad brzo bude líp ![]()