Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Ali88 neboj já mám takový vztek,že holku ignoruje vůbec a kluka jenom pozdraví,je to stará čarodějnice a doufám,že Boží mlýny opravdu melou a a´t si pospíší a jinak ten barák je teď její dceři a jsme s ní domluveni,že ho chceme v budoucnu odkoupit,proto se nám nechce pryč,že si máme tady dělat co chceme a pak bude jednou náš je to na dlouhé vysvětlení,jenom že proto se nám nechce odsuť pryč,ale uvidím co se bude dít dále,ale tohle že mně pomlouvá jí jen tak neprojde ona sama drbe všechny i její kamarády pokaždě někoho jiného,opravdu by si zasloužila nějaký parádní trest ale myslím až se vezmeme s chlapem a oznámime jí to jako její dcera to bude dostačujíci trest doufám
@Monika_1192 děkuji moc,já taky trpím tohle jenom kvůli zázemí,nebo ty pronájmy jsou dnes opravdu drahé a je to těžké,uvidím co se bude dít až se vrátím od rodičů
@mamina25 píše:
@Ali88 neboj já mám takový vztek,že holku ignoruje vůbec a kluka jenom pozdraví,je to stará čarodějnice a doufám,že Boží mlýny opravdu melou a a´t si pospíší a jinak ten barák je teď její dceři a jsme s ní domluveni,že ho chceme v budoucnu odkoupit,proto se nám nechce pryč,že si máme tady dělat co chceme a pak bude jednou náš je to na dlouhé vysvětlení,jenom že proto se nám nechce odsuť pryč,ale uvidím co se bude dít dále,ale tohle že mně pomlouvá jí jen tak neprojde ona sama drbe všechny i její kamarády pokaždě někoho jiného,opravdu by si zasloužila nějaký parádní trest ale myslím až se vezmeme s chlapem a oznámime jí to jako její dcera to bude dostačujíci trest doufám
Hlavně si to s tím barákem pořádně pojistěte. Nejlépe smlouvu o smlouvě budoucí kupní
ať tam neválčíte zbytečně.
Možná je lepší, že si dětí moc nevšímá, jestli je opravdu taková potvora, mohlo by to být taky horší ![]()
S tou svatbou je to dost síla, ale chápu. Já bych zase na tohle byla asi měkká
Přeci jen svatba jejího syna.. Snažila bych se nějakou „bitkou“ ty vztahy narovnat.
Ale může si za to sama a jen vy musíte vědět, jestli by neudělala nějakou scénu ![]()
@Ali88 děkuji za radu s tou smlouvou to je dobrý nápad,a každopádně vše co vrazíme do baráku,necháme si i doklady vše a promluvíme se švagrovou,děkuji za super nápad
@mamina25 drahé jsou, to máš pravdu
Ale zase takto trpět „jenom“ kvůli zázemí…myslím že když by se pořádně hledalo, tak se dá najít pěkný byt za slušné peníze…
Já bych si asi raději nějakou tisícovku připlatila, než trpět takové chování tchyně, které se podle mě stejně nezlepší
Když budeš spokojená ty, budete spokojení všichni. A aby pak ještě dcera časem netrpěla tím, že ji babička nemá ráda
Návštěva rodičů je určitě dobrý nápad, alespoň to tam dobře promyslíš.
@Monika_1192 děkuji za rady a podporu holky,já si to nechám promyslet u rodičů,chvíli tam pobudu,potřebuju se dát dohromady nebo mám hnuté nervy a kouknu se i po nějakých nájmech a jestli by se něco našlo za rozumné peníze tak bych asi byla teda pro stěhování a klídek
Tak pokud barák není váš, tak bych rozhodně do něj nic nevrážela. Naše sousedka se soudí se švagrovou už 7 let a stále to není vyřešené. Taky spravovali domeček, který byl její švagrové a ona jim ho měla časem prodat. Schovávali si faktury, ale stejně jim to bylo k ničemu, páč nemají ani domek ani peníze. Nemůžete ten přepis udělat už ted?
@nepřihlášená píše:
Tak pokud barák není váš, tak bych rozhodně do něj nic nevrážela. Naše sousedka se soudí se švagrovou už 7 let a stále to není vyřešené. Taky spravovali domeček, který byl její švagrové a ona jim ho měla časem prodat. Schovávali si faktury, ale stejně jim to bylo k ničemu, páč nemají ani domek ani peníze. Nemůžete ten přepis udělat už ted?
tak to je síla
já si chci se švagrovou i promluvit a až budu u rodičů si vše dobře promyslím a nechám si poradit i od rodičů,nebo tohle chci nějak vyřešit nebo to skřípe i mezi mnou a chlapem a to kvůli tomu že mně uplně vytáčí jak jí nic neřekne a drží hubu jednou si s ní promluvil a to je vše a nějak to nedokážu zkousnout
tak jestli ta situace dělá zle už mezi tebou a mužem, tak bych asi neváhala a nechala barák barákem… Kor když chlap stojí při tobě…a když už s tchyní nenadělá nic její vlastní syn, tak pak už asi nikdo
No držím vám palce, ať to dobře dopadne a jste spokojení! ![]()
ahoj, Tvoje tchyně zůstane stejná. trochu vám pomůže, že budete mít rozdělené ty byty.
@Monika_1192 děkuji moc,jenom mně mrzí že si s ní nechci promluvit nechápu jak to může nechat tak že kašle jeho vlastní matka na jeho děti a vůbec na holku,já bych ji vytrhala vlasy za to a tohle mám takový vztek že někdy přemýšlím jestli vůbec s ním chci zůstat
ach ty tchýně. proč jsou z větší části tak hloupé?
Taky máme podobný problém s bydlením. s přítelem bydlíme u jeho rodičů v baráku, Má dvě bytové jednotky, takže super, bydlíme v hodním patře a nikdo nás neruší, což je pohoda.
Ale též mě štve to, že rodiče přepsali pulku baráku jen na jeho ségru, a druhou si nechali. Nikdy do baráku nevložili ani korunu, všude byl bordel , špína hnus, nikoho to nezajímalo, až po tom co sem přišla já tak se tu díky tomu začalo něco dít, s přítelem sme horní byt zrekonstruovali, makáme na zahradě aby taky nějak vypadala, vyhazujeme ten bordel a všechno zařizujeme, tak sem taky řekla, že at koukaj na něj tu pulku přepsat a to co nejrychleji než se nám narodí malá.
Takže sem zařídila veškerý papíry, smlouvy a podobně, no a ted už se jen čeká na to, kdy se domluvěj a pujdou společně na ten uřad to podepsat.
Protože se přesně bojim toho, že my to tu všechno opravíme, dáme do toho prachy a oni se jednou rozhodnou at si zbalíme věci, že nám to prostě nenechaj, a budeme mít po prdeli. nebo jim přijde náká exekuce a koho věci seberou? samozřejmě že naše. Tuuuudle, žádný takoví.
Všechno se musí jistit smlouvama, za tim si stojim fakt…
Pokud je to takové „peklo“ tam být, tak se odstěhujte.Je jasný že budete muset platit nájem, ale za ten klid by mi to stálo. Čekat až umře, mi přijde blbost, může tu být do 100 let
rozdělení domu
to by jste si museli rozdělit i zahradu a nejlépe betonovou zdí ![]()
Nejhorší co kdy může existovat je společná střecha s tchýní. Mě ta moje taky nesnáší. Ukradla jsem jí přece jejího syna. Nejhorší na tom je, že do očí mi nikdy nic neřekla, vše jsem se dozvěděla od manžela. A dodnes tchýně manžela využívá jako prostředek proti mě. Někdy je mi ho fakt líto - je jak mezi 2 mlýnskými kameny, které ho vůbec nešetří. Mluvila jsi o svých potížíš se svým partnerem?? Co on na to?
Já teda naštěstí s tchýní nebydlím - jinak už by asi byla mrtvá
Jsem totiž cholerik… Ale i tak po celou tu dobu co jsme se se s partnerem známe (letos v červnu to bude 6 let), je to věčný boj kdo z koho
Mám i tu „nevýhodu“ že mažel je benjamínek (= jedináček - nejhorší varianta). Ale já se prostě nenechám. Vím (a možná i chápu) že se mě manžel nikdy nezastane, tak si pořádek sjednávám sama…
Taky je to matka „za všechny peníze“. Ale nejhorší je to, že čím ona je vůči svým synům horší, tím víc jsou na ní fixovaní. Říká se tomu syndrom týraného dítěte. Ještě si oni dávají za vinu, že se maminka zlobí..
No nic nejdůležitější je aby sis promluvila s partnerem a jestli to nebude chápat a ani to nechce slyšet. Vzít spravedlnost do svých rukou. Čím víc ji budeš ustupovat, tím víc ona bude štiplavější a horší. Na to jsem taky přišla. Vždy a za všech okolností budu já ta špatná. Proto jsem rezignovala a ani se vůbec nesnažím. Je to zbytečné a stejně mi pak vždy zbydou jen oči pro pláč. To je asi jediná dobrá rada, jak si zachovat dobrý rozum a nezbláznit se.
@mamina25 zase by ale byla…škoda…ukončit vztah jen na základě tchyně. Pokud ty nesváry mezi vámi způsobuje jen čistě ona, tak bych tak drasticky nepřemýšlela, ale hledala vážně nové bydlení. Uleví se vám všem…