Přespání u prarodičů

Anonymní
13.5.12 15:48

Přespání u prarodičů

Ahoj holky,

hledám oporu a podporu. Partnerovi rodiče mě přemlovají, ať jim dám syna sebou na chalupu. Synovi je 20 měsíců a mě děsí představa, že bude na víkend pryč. Chalupu nemají jen tak za kopcem, ale dvě hodiny cesty autem na samotě. Já a partner jsme neřidiči, takže kdyby něco, těžko bychom se tam dostali. Jsem z toho zoufalá. Myslela jsem si, že to zvládnu s trochou sebezapření, ale nejde to.
Partner řekl, že tohle si s jeho rodiči vyřídím sama a tak se i stalo - dnes. S paní „skoro“ tchýní jsme si volali. Přítel mi vrazil do ruky telefon a bylo. Prvně jsem si vyslechla, že se vymlouvám, pak mě přemlouvala, uklidňovala, vše skončilo tak, že do středy se mám rozhodnout. Bylo mi hrozně. Do telefonu jsem se rozrečela, protože jsem si musela vyslechnout, že se jenom vymlouvám a to už jsem vážně nemohla. Nikdo mé argumenty ohledně pocitů nebere vážně a relativně objektivní strachy jsou výmluvy.
Prarodiče jsou jinak moc hodní a vnoučka mají rádi. Hlídají a zajímají se, když můžou tak pomůžou, o to je pro mě těžší, že se necítím na to poslat syna za hory doly.
Ovšem, kdo mě dorazil byl partner. Prvně tím, že tohle si vyřeším s jeho rodiči sama. Zadruhé tím, že když viděl, jak brečim do telefonu, tak nic neudělal. Nezastal se mě, nepodpořil, prostě nechal mě, ať si to „vyžeru“. Zatřetí se naštval na mě, že nechápe, proč jsem bulela. Začtvrté se na mě osočil s tím, že by se rodičům nedivil, kdyby už nechtěli hlídat synka. Takže ta špatná jsem teď já :-) a mám pocit, že žiju s partnerem, který se mě nedokáže zastat. Moc prosím o podporu, která mi teď chybí. Děkuju.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17310
13.5.12 15:51

Já bych s tím neměla problém, ale pokud ty cítíš že na to ještě nejsi připravená tak ho neposílej s nimi. Nebo jeď taky :P Partner to mohl vyřešit za tebe, zvláště když jsi se rozbrečela tak ti měl vzít telefon z ruk a vše vyřídit sám :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14079
13.5.12 15:53

Už tam syn někdy spal? Jestli ne, tak jediná varianta pro mě by byla jet tam s ním, přespat tam taky. Až to takhle 2-3× zkusíte a bude úplně v pohodě, může tam být klidně s nima sám.
Jinak už u babičky a dědy spal? Myslím jako sám, bez tebe a tatínka?
No a ještě poslední věc - takhle daleko bych dítě v tomhle věku na víkend nedala, pokud nemám možnost rychlého dojezdu. Moji kluci sice u babi a dědy kolem 2 let spali, ale mám to k oběma 5 km a auto mi stojí před domem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50155
13.5.12 15:56
@verenika píše:
Já bych s tím neměla problém, ale pokud ty cítíš že na to ještě nejsi připravená tak ho neposílej s nimi. Nebo jeď taky :P

Souhlas :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926
13.5.12 15:58

Myslím, že by to s nima vnučka zvádla, ale pokud máš takové pocity jaké máš, tak jí nepouštěj. Evidentně na to nejsi připravená a dcerka si víkend s nima užije později. Patrner se tedy nezachoval moc jako chlap, ale pokud už jsi v takový fázi, že tě nechává brečet do telefonu a hodil vše na tebe, tak neustupuj a stůj si za svým. Hodně síly. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
13.5.12 15:59

Teda, tohle bych si nenechala líbit - takový nátlak se mi teda vůbec nelíbí a už jen z principu bych rezolutně řekla NE :cert:
Co to je? Že ti dávají prarodiče ultimátum????
Jak často za nimi s malým a s manželem jezdíte? Je na ně dítě zvyklé?
Já osobně bych tam nejdřív jezdila na víkendy s ním a s manželem (nebo i bez), ale rozhodně nikomu včetně prarodičů nenechám jen tak ze dne na den svoje bejby na víkend :zed:
A za druhé - tohle by tedy u nás hlavně odnesl partner :! On je ten, kdo má tohle řešit na straně svých rodičů :! Je to nyní tvůj partner, měli jste se o tom v klidu spolu dohodnout a on to pak rezolutně prezentovat před svými rodiči :cert: Ty ho přeci taky nenecháš vymáchat čumák v případných sporech s tvými rodiči :zed: :zed: :zed:
Tohle panáček opravdu přestřelil :cert:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.12 16:03

Syn ještě nikdy nespal přes noc sám, třeba jen s babičkou. Dědu a babičku má rád, to vím, ale taky si myslím, že celý víkend jenom s prarodiči by byl na něj moc dlouhý. Nejsem přehnaně fixovaná matka (tedy snad) jinak bych nezačala pracovat. Jsem zvyklá, že nemůžu být 24 hodin se synem, ale bojím se ho poslat pryč na takovou dobu (z mého pohledu) a tak daleko. Nejvíc mě mrzí, že si svoje pocity musím pracně obhajovat a partner to neřeší. A děkuju za reakce (P.S. taky si myslim, že to mohl své mamince říct sám a nebo mi pomoc)Autorka

• Citovat
  • Upravit
17226
13.5.12 16:05

Ahoj, myslíš, že by to synek bez vás zvládl sám? Máš k tchánům důvěru - vnoučka nakrmí, přebalí, pohlídají s jistotou? Pokud ano, a ty jim věříš, tak bych možná nebránila :think: Ale pokud máš sebemenší pochyb a nevěříš jim, tak bych nepovolila a snažila se to vysvětlit nebo nabídnout, že bys jela taky. A nebo že byste to nejdříve vyzkoušeli na jednu noc u nich doma.
Vždy je to těžké poprvé pustit dítě s prarodiči nebo i otcem :srdce: Mně syna hlídali rodiče přes noc už odmalička ve svém bytě(kvůli studiu VŠ), byl na ně zvyklí, takže jsem v jeho 18.m neměla problém pustit k nim na chatu…ale samozřejmě se mi stýskalo :hug:
Je to na tobě. Jen s emi nelíbí přístup partnera, že to nechává jen na tobě a nepodpoří tě a nechápe moc tvojí citovou situaci :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.12 16:08
@Amber_1977 píše:
Teda, tohle bych si nenechala líbit - takový nátlak se mi teda vůbec nelíbí a už jen z principu bych rezolutně řekla NE :cert:
Co to je? Že ti dávají prarodiče ultimátum????
Jak často za nimi s malým a s manželem jezdíte? Je na ně dítě zvyklé?
Já osobně bych tam nejdřív jezdila na víkendy s ním a s manželem (nebo i bez), ale rozhodně nikomu včetně prarodičů nenechám jen tak ze dne na den svoje bejby na víkend :zed:
A za druhé - tohle by tedy u nás hlavně odnesl partner :! On je ten, kdo má tohle řešit na straně svých rodičů :! Je to nyní tvůj partner, měli jste se o tom v klidu spolu dohodnout a on to pak rezolutně prezentovat před svými rodiči :cert: Ty ho přeci taky nenecháš vymáchat čumák v případných sporech s tvými rodiči :zed: :zed: :zed:
Tohle panáček opravdu přestřelil :cert:

Jako já jsem taky na něj naštvaná, protože mám pocit, že mu bylo jedno, co se dějě, hlavně, že on je ten hodný. Jinak prarodiče bydlí ve stejném městě, ale chalupu mají dvě hodiny cesty autem od nás. Autorka

• Citovat
  • Upravit
17226

Aha, ty už jsi odpověděla dřív než já.
Tak pokud by to měla být první noc mimo domov, tak bych se jim pokusila vysvětlit, že bys nerada, aby se v případě nezdaru po první noci vraceli domů takovu dálku. Jako že myslíš i na jejich pohodu 8) Nabídni nejdříve zvykání prvncíh nocí u nich doma, pak dalkou chalupu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234

Dcerka byla s mými rodiči na víkend úplně poprvé bez nás rodičů když jí bylo 2,5roku, taky si ji brali na chatu, zvládla to úplně v pohodě,byla nadšená ;) Před tím tam byla asi 1× jenom. ale ve 20m nevím, příjde mi to celkem brzo, klukovi budou 2r a taky zatím mimo domov bez nás ještě nespal. Plánuju to taky nejspíš až tak kolem těch 2,5let. Jinak naši mají chatu od mého domu autem asi 40min, my auto nemáme,takže dojet tam taky nehrozí,ale rodičům věřím, vím jak vychovali mě,takže věřím že postarat se zvládnout bez problémů ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mmonica
13.5.12 16:10

nejvetsi problem vidim v tom,ze chces pred nimi vypadat dobre a neumis si bez emoci obhajit svuj nazor,chtelo by to vic sebevedomi,obhajovat sve pocity musis kvuli vymluvam,na ktere druha strana vzdy najde jinou odpoved
takze nejlepe rici,ne s timhle nesouhlasim z tech a tech duvodu a basta,nenechat se zastrasovat ani citove vydirat

• Citovat
  • Upravit
26574
13.5.12 16:11

Prostě na to ještě nejsi zralá. Nenech se do ničeho tlačit, pak budeš akorát s nervama v pr…
Chlapi tohle nechápou. Prostě řekni že ne a že až k tomu dospěješ, tak jim dáš vědět.
Nenech sebou manipulovat ani se vydírat. Ty jsi matka :hug: :hug:
Moje dítě jsem nechala samotné u babičky až ve dvou letech a 4 měsících a kdybych nemusela, tak to taky neudělám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Holky, moc děkuju za vaše názory. Já jsem tím svých chlapem tak odrovnaná, protože pro něj jsem to přehnala já. Moc si vážím vašim názorů :-), děkuju, A.

• Citovat
  • Upravit
7576

Ty víš, co cítíš, tak si za tim stuj a v klidu jim to řekni. Ať to chápou nebo ne. Souhlasim s holkama - jestli se cítíš na to, že příště pojede prtě samo, jeď tam prvně taky. Nenech se do ničeho natlačit. A partnerovi bych teda vyčinila, že se mě nezastal (ne, že to nechápe, chlapi jsou někdy holt jiný lidi :lol: ) Upřímně, když vidí tcháni, jak to neseš, neměli by tě tlačit ke zdi, to taky neni dvakrát fér. Jestli tě to potěší, nejsi v tom sama :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová