Přespání u prarodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
13.5.12 16:16
@Michaela23 píše:
Dcerka byla s mými rodiči na víkend úplně poprvé bez nás rodičů když jí bylo 2,5roku, taky si ji brali na chatu, zvládla to úplně v pohodě,byla nadšená ;) Před tím tam byla asi 1× jenom. ale ve 20m nevím, příjde mi to celkem brzo, klukovi budou 2r a taky zatím mimo domov bez nás ještě nespal. Plánuju to taky nejspíš až tak kolem těch 2,5let. Jinak naši mají chatu od mého domu autem asi 40min, my auto nemáme,takže dojet tam taky nehrozí,ale rodičům věřím, vím jak vychovali mě,takže věřím že postarat se zvládnout bez problémů ;)

Já si taky myslím, že 2,5 roku by mohlo být tak akorát. Mně přijde, že teď by si to syn ani pořádně neužil (pouze můj názor) a nechápal by, že jede pryč přes noc a pak uvidí maminku (prostě teď mu nevystvětlím, že maminku uvidí až se vyspinká a pohraje si s babičkou a dědou).A.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.12 16:18
@Háta_x píše:
Ty víš, co cítíš, tak si za tim stuj a v klidu jim to řekni. Ať to chápou nebo ne. Souhlasim s holkama - jestli se cítíš na to, že příště pojede prtě samo, jeď tam prvně taky. Nenech se do ničeho natlačit. A partnerovi bych teda vyčinila, že se mě nezastal (ne, že to nechápe, chlapi jsou někdy holt jiný lidi :lol: ) Upřímně, když vidí tcháni, jak to neseš, neměli by tě tlačit ke zdi, to taky neni dvakrát fér. Jestli tě to potěší, nejsi v tom sama :hug:

Děkuju :-)A.

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
13.5.12 16:23
@Anonymní píše:
Holky, moc děkuju za vaše názory. Já jsem tím svých chlapem tak odrovnaná, protože pro něj jsem to přehnala já. Moc si vážím vašim názorů :-), děkuju, A.

Koukej, já jsem v něčem podobném vyrůstala a vím, že je to opravdu peklo (ne zpočátku, ale postupem času, tak nějak plíživě), když se muž nedokáže postavit za svoji partnerku před rodiči.
Takže jsem příteli hned na začátku řekla, že doma to může být nějak, ale před rodiči vždy já budu stát za ním a on za mnou. Jednou to nedodržel a doma pak dostal takovou čočku, že z toho chvíli nemluvil - prostě tohle je základ spokojeného rodinného i mezigeneračního soužití..
Jinak, jestli tchánovci bydlí u vás ve městě, tak bych spíš nejdřív začala tím, že jim ho jednou strčím na hlídání přes noc k nim domů.. - až se na to sama budu opravdu cítit.. Na nějaké vícedenní výlety, ať si mimi jezdí pak..

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.12 16:33
@Amber_1977 píše:
Koukej, já jsem v něčem podobném vyrůstala a vím, že je to opravdu peklo (ne zpočátku, ale postupem času, tak nějak plíživě), když se muž nedokáže postavit za svoji partnerku před rodiči.
Takže jsem příteli hned na začátku řekla, že doma to může být nějak, ale před rodiči vždy já budu stát za ním a on za mnou. Jednou to nedodržel a doma pak dostal takovou čočku, že z toho chvíli nemluvil - prostě tohle je základ spokojeného rodinného i mezigeneračního soužití..
Jinak, jestli tchánovci bydlí u vás ve městě, tak bych spíš nejdřív začala tím, že jim ho jednou strčím na hlídání přes noc k nim domů.. - až se na to sama budu opravdu cítit.. Na nějaké vícedenní výlety, ať si mimi jezdí pak..

Však podle mě by se chlap měl zastat své ženy, ale hold u nás to asi neexistuje. Přemýšlela jsem, jestli se mě vůbec někdy partner zastal a pravdou je, že ne. Např. když si mě dobírali moji rodiče přidal se, i když věděl, že mi to je nepříjemné a naopak někdy vyhrožoval, že si mým rodičům na mě postěžuje :-), takže asi tak. Jednou věcí jsou srandičky, ale dnes mi vážně chybělo to zastání se, takové chalápáctví typu: „Počkej, dej mi mamku, já to vyřidím…atp.“ Když jsem mu řekla, že se mě ani nezastal, spustil s otázkou: „A ty ses mě někdy zastala?“ Je pravda, že nezastala, ale do něj se moji rodiče zatím nikdy nepustili.

• Citovat
  • Upravit
6806
13.5.12 16:42

Zakladatelko, úplně Ti rozumím, promluv si doma s chlapem, ale v KLIDU a rodičům klidně ještě dnes zavolej, že jsi rozhodnutá klučinu na víkend nikam neposílat, že na to nejsi připravená. Tečka. K tomu musí každý/každá dozrát. Je to Tvoje dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Květkulka
13.5.12 16:46

To si opravdu do toho nenechávej mluvit. Máš blbé, že do Tebe takhle tlačí.

I dítě to s Tebe vycítí a kdyby si s tím souhlasila, tak je dost pravděpodobné, že bude plakat nebo bude jinak smutné.

Jinak zkusit to můžete na pár hodin v průběhu dne a uvidíte, co to bude dělat. Třeba hned všichni pochopí, že to přes noc je ještě blbost…

• Citovat
  • Upravit
7139
13.5.12 16:47

já bych taky nepustila, jednak že bych měla strach jak to zvládne malá bez nás a následně reakce prarodičů na její pláč či jiné scénky…a za druhé, že bych se bála jak to zvládnu já bez ní :lol: reakci partnera nechápu, měl stát při tobě, tímhle tu situaci akorát zhoršil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
13.5.12 16:47

Tak mně se moc nelíbí, že když potřebuješ hlídat, tak ti je babička s dědou dobrá a prtě jim dát, ale dyž oni by chtěli, tak se na to necítíš. Nepřijde mi to fér vůči nim a dle mého ve 20ti měsících trochu přeháníš. Nemyslím to zle, píši svůj názor. Pokud je na ně prcek zvyklý a je s nima rád, nebuď sobec a nech ho jet. Pokud je tedy na ně stoprocentní spoleh a víš, že budou dodržovat tvá pravidla, dokáží se o ně postarat atd. A pokud už s nima byl třeba přes noc. Pokud by nebyl, tak bych nejrpv navrhla at si ho vezmou na víkend k sobě domu, kde to máte asi k nim blízko, ne? a pokud by to bylo ok, příště na chalupu. Já tedy za sebe musim říct, že moji rodiče si prcky občas berou. Na den, dva, na pár hodin a já vím, že tam jsou vklidu, vpořádku, je o ně postaráno a babi s dědou milujou, ale hlavně, já jsem klidná, že kdyby se se mnou něco stalo nebo jsem musela s jednim prckem do nemocnice, je druhý prcek zvyklý ještě někde jinde a na někoho jiného. zrovna ted jsem děcka potřebovala oddělit, protože malá má hemofila nebo pneumokoka a jsem ráda, že malý je u rodičů zvyklý. Neboj, tvoje pocity jsou normální, ale ber to i z té lepší stránky, odpočineš si.

• Citovat
  • Upravit
1012
13.5.12 16:50

Nepíšeš jak se k přespání staví manžel.My nechali u našich malého poprvé v 15 měsících a pohoda ,to bylo na jednu noc na zkoušku a pak za měsíc jsme jela na vodu na dvě noci byl u babi a pohoda, já to nesla o hoodně hůř než prcek. Asi bych taky navrhla noc u nich doma blízko a pak až na chatě. Náš je teď na víkend každou chvíli a už v uterý se ptá kdy zase pojede:-))Problém asi je jednání manžela,o tom bych si promluvila.A nedej se do ničeho natlačit,až budeš připravená na přspání tak to udělej dřív ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1703
13.5.12 16:53

No já nevím, přijde mi, že přeháníš a příliš řešíš svoje pocity. Nemyslím to zle. Nepíšeš co syn na to. Chce jet? Jde přece o něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.12 17:04
@Caty píše:
Tak mně se moc nelíbí, že když potřebuješ hlídat, tak ti je babička s dědou dobrá a prtě jim dát, ale dyž oni by chtěli, tak se na to necítíš. Nepřijde mi to fér vůči nim a dle mého ve 20ti měsících trochu přeháníš. Nemyslím to zle, píši svůj názor. Pokud je na ně prcek zvyklý a je s nima rád, nebuď sobec a nech ho jet. Pokud je tedy na ně stoprocentní spoleh a víš, že budou dodržovat tvá pravidla, dokáží se o ně postarat atd. A pokud už s nima byl třeba přes noc. Pokud by nebyl, tak bych nejrpv navrhla at si ho vezmou na víkend k sobě domu, kde to máte asi k nim blízko, ne? a pokud by to bylo ok, příště na chalupu. Já tedy za sebe musim říct, že moji rodiče si prcky občas berou. Na den, dva, na pár hodin a já vím, že tam jsou vklidu, vpořádku, je o ně postaráno a babi s dědou milujou, ale hlavně, já jsem klidná, že kdyby se se mnou něco stalo nebo jsem musela s jednim prckem do nemocnice, je druhý prcek zvyklý ještě někde jinde a na někoho jiného. zrovna ted jsem děcka potřebovala oddělit, protože malá má hemofila nebo pneumokoka a jsem ráda, že malý je u rodičů zvyklý. Neboj, tvoje pocity jsou normální, ale ber to i z té lepší stránky, odpočineš si.

Víš, právě to je jediný důvod, proč jsem chtěla přistoupit na takové víkendové přespaní, aby to nevypadalo, že prarodiče hlídají jenom, když já potřebuju. Jenže uvnitř, prostě cítím, že je to moc - taková akce. Takže ve mně se to mele - rozum proti citu - :-), ale samozřejmě přes den si můžou kluka vzít, když chtějí ne jenom, když já potřevuju. Jsem ráda, že se mají rádi, ale zase mě děsí to, že by prcek jel na samotu do lesa, protože člověk nikdy neví (před nedávnem, tam začel doutnat les, hasiči místo našli, ale policie bloudila, takže představa, jak tam bloudí sanita mě děsí), prostě já se bojím, že když se něco semele (a to se prostě může stát i sebelepší mámě, tátovi, babičce, dědovi), tak já tam nebudu moc přijet (ne okamžitě). A taky je to na mě moc dlouhé :-)

• Citovat
  • Upravit
5476
13.5.12 17:09

Já osobně bych s tím neměla problém, malá už přes víkend u mých rodičů byla a to má necelý rok a půl. Myslím si, že zbytečně plašíš, promiň. Na strachu o dítě není nic špatného, ale nezdravá fixace, což podle mě neschopnost nechat tak velké dítě na noc pryč, už teoreticky být může. Jde přece jen o víkend, neříkám na týden, ale na jednu noc ;) Dítě i občas potřebuje být chvilku od rodičů, nechci přát nic zlého, ale taky se jednoho dne může stát, že ty a manžel nebudete schopni se o malého postarat i delší dobu a pro dítě to bude o to těžší. Já jsem teď musela pár dní ležet kvůli zdravotním problémům a jak jsem byla ráda, že už malá někde předtím beze mě byla a já nemusím mít strach ještě o ní vedle toho, co jsem už prožívala.

jestliže je to jeho první noc mimo domov, jeď třeba s ním, aby to poprvé tedy nebyl takový šok jak pro tebe, tak pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.5.12 17:09
@bubulina píše:
No já nevím, přijde mi, že přeháníš a příliš řešíš svoje pocity. Nemyslím to zle. Nepíšeš co syn na to. Chce jet? Jde přece o něj.

Synovi je 20 měs. takže mi nepoví jestli by chtěl jet. Ono, kdyby řekl: mami, já bych rád na chalupu za babi a dědou, tak pojede." Já ze syna cítím, že má prarodiče rád, ale prostě mě potřebuje vidět, než usne (tak to cítím)vím, jak províhá uspávání - u nás uspávám jenom já, ale když je unavený tak spí ani neví jak :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.5.12 17:15
@El-Brno píše:
Já osobně bych s tím neměla problém, malá už přes víkend u mých rodičů byla a to má necelý rok a půl. Myslím si, že zbytečně plašíš, promiň. Na strachu o dítě není nic špatného, ale nezdravá fixace, což podle mě neschopnost nechat tak velké dítě na noc pryč, už teoreticky být může. Jde přece jen o víkend, neříkám na týden, ale na jednu noc ;) Dítě i občas potřebuje být chvilku od rodičů, nechci přát nic zlého, ale taky se jednoho dne může stát, že ty a manžel nebudete schopni se o malého postarat i delší dobu a pro dítě to bude o to těžší. Já jsem teď musela pár dní ležet kvůli zdravotním problémům a jak jsem byla ráda, že už malá někde předtím beze mě byla a já nemusím mít strach ještě o ní vedle toho, co jsem už prožívala.jestliže je to jeho první noc mimo domov, jeď třeba s ním, aby to poprvé tedy nebyl takový šok jak pro tebe, tak pro něj.

To je taky pravda. Ale nezdravě fixovaná nejsem, prcek byl už i ve školičce, takže nechat ho přes dopoledne někde, kde je rád a spokojený to pro mě není problém, ale proč ho mám dát na víkend pryč. Opravdu se matka musí sebezapřít, aby si na své přišel i zbytek rodiny. Jsem ráda, když je syn u babi a dědy, ale pro mě je celý víkend moc.

• Citovat
  • Upravit
27008
13.5.12 17:21

Na mě by to bylo moc brzo mám doma asi stejně starého a nepustila byhc ho ani za milion je malinkej!Starší byl poprvé skoro ve 4 :mrgreen: až jsem byla i já připravená a věděla jsem že to zvládneme oba.Ve 20 ti měsísích byhc ho nepustila chlapa byhc sjela že se chová sobecky on a prostě trvala na svém, ne za každou cenu..ono u tka malého dítka stačí chvilka a nevěřím že by prarodiče vládli celý víkend tolik pozornosti :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová