Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Háta_x píše:
Holky, nepřeháníte to s těmi výrazy jako nezdravá fixace, sobectví, na hlídání jsou ti dobří atd? Nejde proboha o školáka, na kterým maminka chorobně visí! Jde o maličké dítě, které má 20měsíců a samo ani není schopné se vyjádřit. A o prarodiče, kteří by snad mohli chápat, proč má maminka toho prcka obavy a dát jí čas! Dle zakladatelky vědí, že si ho můžou vzít kdykoli i na celý den, ona jim ho přeci neodpírá
hezky napsané s tím souhlasím
Ještě lepší, hysterická prvomatka
Fakt nestačim zírat.
PS: moje dítě je starší, než zakladatelčino a ještě k prarodičům na noc nejezdí. Dokonce ani samo s nimi nebývá. Ne, že by nechtěli, ale sami maj přirozený respekt k tomu, co cítím já a oni sami mají taky strach, je prostě ještě malá. Dohodli jsme se na zkušebním spaní sama u nich letos v létě (budu spát v baráku jinde než oni) a na víkendy a třeba týden o prázdninách tam bude malá jezdit až po tom 3.roce. A o tom to je. O respektu a dohodě obou stran. A ne že bude manžel a tcháni na zakladatelku tlačit a ještě si tady přečte ty podivnosti, co tu některé píšete.
@ynax píše:
hele, to chce klid. Prostě jsi hysterická prvomatka, která by své dítě nikam nepustila. Uklidni se a nadechni se. Zkus své pocity tchýni vysvětlit, a věz, že tohle tě přejde až budeš mít druhé dítěPak ráda pustíš 20timěsíční dítě se starším sourozencem třeba na druhou stranu republiky, hlavně že si chvilku odpočineš
@Crystal87 píše:
však jo hele nemusíš to obhajovatj je ještě prcek prostě ne a tečka ty jsi máma a lepší je poslouchat ty jejich kecy třeba než dítěti nějak ublížit..já se děsím žu ted jak to zvládne až budu v porodnici protože spí se mnou nalepený na mětatínek nemůže uspat nic prostě synátor chce maminku no bdue to boj
To jsem vyřešila elegantně…porodím prostě ambulantně a pujdu dom, takže beze mně nebude
![]()
Holky, tohle jsem řešila před pár týdny a naštěstí to dopadlo dobře. O malou by se prarodiče postarali a vim, že dobře, byť by měli strach. Ale nakonec se postaral ex a byl u mě doma, tak jsem měla malou na dosah, každý den maminku viděla a byla ve svém prostředí. I tak to pro ni byl dost šok.
Baru, už jsi zjišťovala ambuporod? U nás v porodce chtěli písemné dobrozdání od pediatra, že si dítě převezme do péče a na tom mi ambuporod ztroskotal, protože dětská nebyla ochotná, že je to moc maličké miminko a ona na to neni zařízená, nemá zkušenosti atd.
@Barush píše:
To jsem vyřešila elegantně…porodím prostě ambulantně a pujdu dom, takže beze mně nebude![]()
to si zas netroufnu neb oba kluci měli po porodu problémy mladíš teda narozený řpedčasně a druhý sice v temrínu ale mělproblémy s dýcháním tkaže pochybuju já budu ráda když bude klasisky 3 dni a neskoro 14 dní na jipce:D i díky silné žloutence no
@Háta_x píše:
@Barush
@Crystal87Holky, tohle jsem řešila před pár týdny a naštěstí to dopadlo dobře. O malou by se prarodiče postarali a vim, že dobře, byť by měli strach. Ale nakonec se postaral ex a byl u mě doma, tak jsem měla malou na dosah, každý den maminku viděla a byla ve svém prostředí. I tak to pro ni byl dost šok.
Baru, už jsi zjišťovala ambuporod? U nás v porodce chtěli písemné dobrozdání od pediatra, že si dítě převezme do péče a na tom mi ambuporod ztroskotal, protože dětská nebyla ochotná, že je to moc maličké miminko a ona na to neni zařízená, nemá zkušenosti atd.
no já vím že se manžel moje mamka a jeho mamkapostarají že klukům hlavně mladšímu nic chybět nebude ale mladšímu budu chybět já starší to chápe a rozumí ale maldšímu to nevysvětlím ale budou za mnou denně jezdit no a notas s kamerou to jistí:Dale i tak as návštěvy budou probíhat stylem chlap bude koukat a já sejen mazlit s dětma
třeba měOli překvapí a bude ten čas co budu v pordce nést dobře ale já na to nejsem připravená být bez něj takže mám co dělat:))jsem 24tt tak abyhc se psychicky připravila o co se bojím aby to nenarušilo nás hodně moc úzký vztah aby mě pak neodtrkoval nebo tak
@Háta_x Jojo zjištovala, nic takového po mě nechtěli ale raděj pro jistotu seženu. Doufám že mudra nebude proti, ani mě to vlastně nenapadlo. Jinak napsali mi že k ambuporodu stejné doklady jak k porodu. Navíc do porodnice mám 10min pěšky, 2min autem ![]()
@Crystal87 :Aha tak třeba do třetice všeho nejlepšího ![]()
@Barush píše:
@Háta_x Jojo zjištovala, nic takového po mě nechtěli ale raděj pro jistotu seženu. Doufám že mudra nebude proti, ani mě to vlastně nenapadlo. Jinak napsali mi že k ambuporodu stejné doklady jak k porodu. Navíc do porodnice mám 10min pěšky, 2min autem
@Crystal87 :Aha tak třeba do třetice všeho nejlepšího
dík no já se hlavně modlím abysme konečně byli na porodnici 3 dni a domů aspon jendou:D apson jendou at se vyhneme jipce a prodlouženému pobytu…copak mít rpvní dítě nebo doma starší děti tka to neřeším ale staršimu bude v listopadu 5 ale mladšímu v době porodu pouze 2 roky a je prostě mališký:)
@Crystal87
Malá je jenom se mnou, loni jsem od exe odešla (a pak zjistila, že jsem těhotná). Hodně jsem ji na mimčo připravovala, ale i tak byla docela v šoku, maminka v nemocnici a ne doma. Teď už je to fajn. Chápu tvoje obavy a psychickou přípravu
Přeju bezproblémový porod a rychlý návrat domů ![]()
@Barush
To máš fajn a přeju krásný ambuporod
Porodila jsem na 4 kontrakce a taky jsem mohla jít hned domu., nebýt té dětské.
@Háta_x píše:
@Crystal87
Malá je jenom se mnou, loni jsem od exe odešla (a pak zjistila, že jsem těhotná). Hodně jsem ji na mimčo připravovala, ale i tak byla docela v šoku, maminka v nemocnici a ne doma. Teď už je to fajn. Chápu tvoje obavy a psychickou přípravuPřeju bezproblémový porod a rychlý návrat domů
dík:)ono kdyby byl aspon o rok starší tka bych to řešila méně no ale takhle mě to děsí ale co nadělám@Barush
To máš fajn a přeju krásný ambuporodPorodila jsem na 4 kontrakce a taky jsem mohla jít hned domu., nebýt té dětské.
Tak jsem se kvůli tobě ptala, od kdy dávali na noc svoje děti švagr s manželkou - a zhruba od tří let, ale i tak je to výjimečně, protože holky jsou zvyklé k nim v noci přelézat do postele (jedné je 5 let, jedné 3 roky).
Spíš je to tak, že je někdo hlídá,když jdou rodiče do divadla nebo do hospody a po půlnoci se k nim vrátí..
Přemýšlela jsem nad tím a shodla jsem se s přítelem, že prcka vyšleme nocovat do světa až teprve, kdy bude sám mluvit - abych věděla, že je vše ok..
A klidně si myslete, že jsem na něj nezdravě fixovaná.. ![]()
@Amber_1977 píše: Přemýšlela jsem nad tím a shodla jsem se s přítelem, že prcka vyšleme nocovat do světa až teprve, kdy bude sám mluvit - abych věděla, že je vše ok..
A klidně si myslete, že jsem na něj nezdravě fixovaná..![]()
Souhlasím! Taky jsem rozhodnutá malou dávat na noc, až když bude umět mluvit. ![]()
Nečetla jsem diskuzi, ale toto je ze strany babičky nehoráznost. Poslala bych ji k šípku.
V této době jsem obě své děti ještě kojila a dala bych je od sebe na noc jen kdybych musela do nemocnice nebo se stalo něco velmi vážného.
Až se narodí třetí, i kdybych ho v té době už nekojila, tak ho ve 20 měsících prostě nikam nedám.
Starší syn v té době ještě trpěl separační úzkostí, nechtěl být s nikým, jen se mnou. Dnes je to samostatný a šikovný skoroškolák, který chodí do výběrové předškolní třídy pro nadané děti.
Překvapuje mě, že se Tě manžel nezastane a že jste si už před narozením dítěte nevyjasnili postoje každého z vás k hlídání babičkami - kdy, na jak dlouho, za jakých okolností.
Obě moje děti spaly poprvé mimo domov až byly starší a byla to nutnost - u staršího já v porodnici, asi 2 a půl roku a u mladší když jsem byla se starším v nemocnici na trhání nosní mandle..
V podobném věku. Starší byl v tom věku ještě kojen, malá už ne..Ale u obou bez problémů. Ani kojené batole si nevynucovalo od nikoho prso a neřvalo.
Prostě pohoda. A myslím si, že je to hlavně tím, že jsem je jako maličké nenutila spát někdo mimo domov, u babiček.
Mně tu trochu mrzí reakce typu - na hlídání bys jim ho dávala, ale na víkend, to ne, chudáci musí mít pocit, že je jen využíváš ![]()
Pochybuji, že kdokoli, kdo dává své děti na chvíli prarodičům na hlídání, to dělá pod nátlakem, či přes jejich nesouhlas
Tohle jsou typické prvky vydírání, takže bych to rozhodně nebrala v potaz a netížila si tím svědomí - kdyby hlídat nechtěli, tak nebudou ![]()
Holky moc děkuju za názory a podporu
, aby toho nebylo málo partner se dnes naštval, třískl dveř mi a odešel ven. Podle něj nebyl důvod se mě zastat, telefon jsem mu měla dát já, když to pro mě bylo nepříjemné (no, a co, že jsem bulela, proč by se angažoval). Dnes měl zařídit naše tralé bydliště v bytě, který je psaný na jeho rodiče, proto potřebujeme jejich souhlas - měl to dohodnout. Jeho reakce - rodičům řekl pouze o tom, že já si sem potřebuji dát trv. bydliště a reakce jejich rodičů mám se jich zeptat sama, dle nich je překvapující, že se ptá jejich syn a ne já, když něco potřebuju
. Jsem zničená, ta špatná jsem prostě já.