Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Ahoj, mam dotaz snad poradíte jak se zachovat. Jsem těhotná (5měs.)(babička od té doby co jsem těhule se takto chová) a babička se mě pořád ptá, kolik si přibrala? jez čokoládu aby jsi přibrala, a proč to nedojíš to jídlo, jakto že nejíš maso atd. Našel ti úp nějakou práci? si byla blbá že si nedoděla školu, kdo je otec? ví o tom? jak to budeš řešit po porodu? Já mam těhle starostí dost nechci vůbec se ted v těhotenství tímhle nervovat. pořád chce abych jí ukazovala bříško, pořád mi na něj šahá, říká co mam dělat a co ne, ale vadí mi to, já budu matka a nechci poučovat co a jak mam ve svém věku dělat. No úplně mě točí, koupila nám kameru k pc aby sme jí mohly volat a pořád po nás chce aby jsme si ji nainstalovali aby nás mohla vidět, bydlí asi 3km od nás, tak že vyloženě si vynucuje víkendové návštěvy x1 za 14 dní na přez noc! a když ona má knám přijet tak vůbec nechce třeba měsíc a pořád se vymlouvá a když už dorazí tak na 2 hodiny na oběd sbalí se a jede domů. Popravdě mi vadí jako těhule spát u babičky protože chci mít také své soukromí což u ní nejde, má malí byt a návštěvy spí v obýváku a pak čučí jakou dobu na televize tam kde spím. Když jí řeknu že na víkend prostě nedorazíme protože o víkendu když je čas tak makáme v bytě aby to bylo vše připravené pro mimčo tak se urazí a vyštěkne na mě a položí mi telefon. Mám termín v červnu a chce abych po porodu byla s mimčem u ní na chatě kde to prostě vypadá strašně
Má samozřejmě ještě vnoučata a děti ale ty bydlej na druhé straně ČR tak ty jezdí na návštěvy 1× za rok. Dále jsem jí řekla že si nepřeju aby komukoliv z rodiny říkala o mém těhotenství protože máme velmi špatné vztahy a děláme jako když se neznáme a ona mi pak povídá jak si povídala se zbytkem rodiny a mém těhotenství, co čekám a kdy to čekám a jaký mám bříško atd. No jsem zní uplně v nervu! Nejradši bych jí řekla že jí nebudu podávat jakékoliv informace o mě, protože je mi to nepříjemné, pak nevím jestli mam brečet nebo se smát
. já nevím co si ty lidi z rodiny myslí. Jsem v 5měs. a mam nahoře 3kg a všichni to hrotěj, bože pomoc
Jak mám vysvětlit že mam také svůj život a své povinosti a přání která rozhodně nebudu kvůli ní omezovat. Má spousty kamarádek s kterýma se vidí každý den a maj si co říct tak nevím proč vyžaduje abych jezdila já kní.
Asi tě nepotěším, ale já bych si takové organizování života líbit nenechala. Pokud je babička soběstačná, tak bych k ní chodila na návštěvu 1× týdně na kafe, nebo ať přijde ona a klidně za 2 hodiny jde. A taky vůbec nevím, proč bys u ní měla být po porodu??? Být tebou, tak to zdvořile utnu, protože jinak to bude čím dál horší
¨Také se bojím že to po porodu bude horší. Vysvětlovala jsem jí to ona se nafučí a je uražená. Nebaví mě se pořád v tomto podřizovat. Je to sní těžké, nevím jak jí to mám říct když jsem jí to řikala několikrát.
@Anonymní píše:
Ahoj, mam dotaz snad poradíte jak se zachovat. Jsem těhotná (5měs.)(babička od té doby co jsem těhule se takto chová) a babička se mě pořád ptá, kolik si přibrala? jez čokoládu aby jsi přibrala, a proč to nedojíš to jídlo, jakto že nejíš maso atd. Našel ti úp nějakou práci? si byla blbá že si nedoděla školu, kdo je otec? ví o tom? jak to budeš řešit po porodu? Já mam těhle starostí dost nechci vůbec se ted v těhotenství tímhle nervovat. pořád chce abych jí ukazovala bříško, pořád mi na něj šahá, říká co mam dělat a co ne, ale vadí mi to, já budu matka a nechci poučovat co a jak mam ve svém věku dělat. No úplně mě točí, koupila nám kameru k pc aby sme jí mohly volat a pořád po nás chce aby jsme si ji nainstalovali aby nás mohla vidět, bydlí asi 3km od nás, tak že vyloženě si vynucuje víkendové návštěvy x1 za 14 dní na přez noc! a když ona má knám přijet tak vůbec nechce třeba měsíc a pořád se vymlouvá a když už dorazí tak na 2 hodiny na oběd sbalí se a jede domů. Popravdě mi vadí jako těhule spát u babičky protože chci mít také své soukromí což u ní nejde, má malí byt a návštěvy spí v obýváku a pak čučí jakou dobu na televize tam kde spím. Když jí řeknu že na víkend prostě nedorazíme protože o víkendu když je čas tak makáme v bytě aby to bylo vše připravené pro mimčo tak se urazí a vyštěkne na mě a položí mi telefon. Mám termín v červnu a chce abych po porodu byla s mimčem u ní na chatě kde to prostě vypadá strašně
Má samozřejmě ještě vnoučata a děti ale ty bydlej na druhé straně ČR tak ty jezdí na návštěvy 1× za rok. Dále jsem jí řekla že si nepřeju aby komukoliv z rodiny říkala o mém těhotenství protože máme velmi špatné vztahy a děláme jako když se neznáme a ona mi pak povídá jak si povídala se zbytkem rodiny a mém těhotenství, co čekám a kdy to čekám a jaký mám bříško atd. No jsem zní uplně v nervu! Nejradši bych jí řekla že jí nebudu podávat jakékoliv informace o mě, protože je mi to nepříjemné, pak nevím jestli mam brečet nebo se smát
. já nevím co si ty lidi z rodiny myslí. Jsem v 5měs. a mam nahoře 3kg a všichni to hrotěj, bože pomoc
Jak mám vysvětlit že mam také svůj život a své povinosti a přání která rozhodně nebudu kvůli ní omezovat. Má spousty kamarádek s kterýma se vidí každý den a maj si co říct tak nevím proč vyžaduje abych jezdila já kní.
mela jse to podobny s pritelovo babi..udelala jsem zle a prestala ji rikat to, co chtela vedet, mluvila o tom s kazdym, i s cizima lidma..ze jsem porodila ve 25 tydnu, jak malyho ozivovali, ze ma operovany srdicko, ze se mu ucpava v hlave mozkomisni mok..potkala jsem kolikrat uplne cizi lidi a ti se me ptali- tak co srdicko? co hlavicka? ksakru, co je komu do toho..vygradovalo to dnem, kdy mi otevrela dopis ze spitalu s veskerou lecbou malyho od narozeni do pul roka..to jsem ji rekla, ze je drbna a slepice a od toho dne jsem s ni nemluvila, ani k ni nechodila..bylo to sileny zle v rodine..nakonec jsme se odstehovali a mame klid..
@Anonymní píše: ¨Také se bojím že to po porodu bude horší. Vysvětlovala jsem jí to ona se nafučí a je uražená. Nebaví mě se pořád v tomto podřizovat. Je to sní těžké, nevím jak jí to mám říct když jsem jí to řikala několikrát.
Nech ji, ať se klidně urazí. Přejde ji to. Musíš být tvrdší.
Ahoj, mam dotaz snad poradíte jak se zachovat. Jsem těhotná (5měs.)(babička od té doby co jsem těhule se takto chová) a babička se mě pořád ptá, kolik si přibrala? jez čokoládu aby jsi přibrala, a proč to nedojíš to jídlo, jakto že nejíš maso atd. Našel ti úp nějakou práci? si byla blbá že si nedoděla školu, kdo je otec? ví o tom? jak to budeš řešit po porodu? Já mam těhle starostí dost nechci vůbec se ted v těhotenství tímhle nervovat
. pořád chce abych jí ukazovala bříško, pořád mi na něj šahá, říká co mam dělat a co ne, ale vadí mi to, já budu matka a nechci poučovat co a jak mam ve svém věku dělat. No úplně mě točí, koupila nám kameru k pc aby sme jí mohly volat a pořád po nás chce aby jsme si ji nainstalovali aby nás mohla vidět, bydlí asi 3km od nás, tak že vyloženě si vynucuje víkendové návštěvy x1 za 14 dní na přez noc! a když ona má knám přijet tak vůbec nechce třeba měsíc a pořád se vymlouvá a když už dorazí tak na 2 hodiny na oběd sbalí se a jede domů. Popravdě mi vadí jako těhule spát u babičky protože chci mít také své soukromí což u ní nejde, má malí byt a návštěvy spí v obýváku a pak čučí jakou dobu na televize tam kde spím. Když jí řeknu že na víkend prostě nedorazíme protože o víkendu když je čas tak makáme v bytě aby to bylo vše připravené pro mimčo tak se urazí a vyštěkne na mě a položí mi telefon. Mám termín v červnu a chce abych po porodu byla s mimčem u ní na chatě kde to prostě vypadá strašně