Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To je taky pravda. Ale nezdravě fixovaná nejsem, prcek byl už i ve školičce, takže nechat ho přes dopoledne někde, kde je rád a spokojený to pro mě není problém, ale proč ho mám dát na víkend pryč. Opravdu se matka musí sebezapřít, aby si na své přišel i zbytek rodiny. Jsem ráda, když je syn u babi a dědy, ale pro mě je celý víkend moc.
Já vím, ale myslím to tak, že zrovna podle toho, co jsi popsala, tak nevidím důvod, proč to nejde… to, že ty nebudeš na dosah ruky je jediný rozdíl. ale prarodiče popisuješ jako ruzmné a shcopné se postarat, tak to zvládnou
u té školičky je to totiž jiné - víš, že jsi nadosah a můžeš tedy mít vše pod kontrolou. ale pokud prarodičům věříš, je jim třeba dát tu šanci, aby kontrolu měli oni sami. neboj, samitka by je jistě našla, kdyby náhodou něco, mají lepší podmínky než běžná pořádková hlídka ![]()
Já mám klučinu 22 měsíců a nepustila bych ho, za a) ho ještě kojím, večer před spaním, za b) bych nepřežila dvoudenní odloučení od mojeho miláčka. V rodině řeším stejný problém, muj táta ho chce vzít na týden k moři. no umřela bych strachy a kvůli blbému moři se mi nechce přestávat kojit. Navíc ani nevím jestli by on takovou dobu beze mně zvládnul, no prostě by nám bylo nejspíš oběma moc smutno. A já jsem taky za špatnou že mu odepírám dovolenou. Dvouletému chlapečkovi. Prý že na něj nebudu mít čas když se mu má narodit sestřička, jenže i právě kvůli tomu si myslím že je to nevhodně načasované. Ve třech letech nad tím mořem popřemýšlím, ale dvouletý ještě prostě NE.
@Crystal87 píše:o
Na mě by to bylo moc brzo mám doma asi stejně starého a nepustila byhc ho ani za milion je malinkej!Starší byl poprvé skoro ve 4až jsem byla i já připravená a věděla jsem že to zvládneme oba.Ve 20 ti měsísích byhc ho nepustila chlapa byhc sjela že se chová sobecky on a prostě trvala na svém, ne za každou cenu..ono u tka malého dítka stačí chvilka a nevěřím že by prarodiče vládli celý víkend tolik pozornosti
To jsem ráda, že nejsem sama ![]()
@Anonymní píše:
o
To jsem ráda, že nejsem sama
jako ono je rozdíl a dost velký jeslti hlídat dvě hodinky nebo být přes noc můj syn by to nezvládnul stačí mu chvilka a je spokojený ale pak vidí mě a je jak klíštátko opět u mě a o spaní nemluvím v noci se ke mě tulí a hlídá tkaže by to nezvládnul.....ono babičky i dědu má rád a moc ale na to aby byl řpes noc pryč je prostě malinký.
Nenech si od nikoho vnutit pocit viny. Každej má jiné cítění a nikdo rozumný by ho k ničemu neměl nutit. A chlap by neměl připustit aby si žena připadala sama proti všem, i kdyby si nakrásně myslel, že přeháníš.
Můžu přidat vlastní zkušenost. Nechali jsme kdysi malého u mých rodičů. Taky to byl kliďas, doma ho mohl hlídat kdokoli, tak se manželka nechala ukecat. A necelou hodinu po našem návratu domů přifrčeli naši s bráchou, že jim malej celou dobu řve a nedá se uklidnit. Měli to tenkrát „jen“ 80km. Sotva jsme u nás otevřeli dveře tak usnul. Takže asi tak.
@Barush píše:
Já mám klučinu 22 měsíců a nepustila bych ho, za a) ho ještě kojím, večer před spaním, za b) bych nepřežila dvoudenní odloučení od mojeho miláčka. V rodině řeším stejný problém, muj táta ho chce vzít na týden k moři. no umřela bych strachy a kvůli blbému moři se mi nechce přestávat kojit. Navíc ani nevím jestli by on takovou dobu beze mně zvládnul, no prostě by nám bylo nejspíš oběma moc smutno. A já jsem taky za špatnou že mu odepírám dovolenou. Dvouletému chlapečkovi. Prý že na něj nebudu mít čas když se mu má narodit sestřička, jenže i právě kvůli tomu si myslím že je to nevhodně načasované. Ve třech letech nad tím mořem popřemýšlím, ale dvouletý ještě prostě NE.
Tak to je drsné…k moři a ještě k tomu na týden.
@Crystal87 píše:
jako ono je rozdíl a dost velký jeslti hlídat dvě hodinky nebo být přes noc můj syn by to nezvládnul stačí mu chvilka a je spokojený ale pak vidí mě a je jak klíštátko opět u mě a o spaní nemluvím v noci se ke mě tulí a hlídá tkaže by to nezvládnul.....ono babičky i dědu má rád a moc ale na to aby byl řpes noc pryč je prostě malinký.
Přesně tak je to i u nás. Má rád dědu a babičku, ale když dorazí domů tak už volá: „Mámo, mamííí“ a objímá mě mezi dveřmi. Prostě maminka je ta jistota, kterou potřebuje po určité době vidět
A usíná tak, že si hraje s mými vlasy, v noci se občas probudí, nebo se přitulí (máme naraženou postýlku k posteli).
Anonymní: To teda je, jenže muj táta to vidí uplně jinak, jakože on jedl na půl roce svíčkovou se šesti, v roce byl bez plínek…vim že babička ho naučila spát samotného tak, že ho nechala celou noc řvát v posýlce. No prostě nepustím ho, ještě ten strach že se letí letadlem, že nemůžu za ním kdyby se stalo cokoliv. Navíc se vsadím že by tam přežíval o párkách a zmrzlině ![]()
@Anonymní píše:
Přesně tak je to i u nás. Má rád dědu a babičku, ale když dorazí domů tak už volá: „Mámo, mamííí“ a objímá mě mezi dveřmi. Prostě maminka je ta jistota, kterou potřebuje po určité době vidětA usíná tak, že si hraje s mými vlasy, v noci se občas probudí, nebo se přitulí (máme naraženou postýlku k posteli).
však jo hele nemusíš to obhajovatj je ještě prcek prostě ne a tečka ty jsi máma a lepší je poslouchat ty jejich kecy třeba než dítěti nějak ublížit..já se děsím žu ted jak to zvládne až budu v porodnici protože spí se mnou nalepený na mětatínek nemůže uspat nic prostě synátor chce maminku no bdue to boj ![]()
@Barush píše:
Anonymní: To teda je, jenže muj táta to vidí uplně jinak, jakože on jedl na půl roce svíčkovou se šesti, v roce byl bez plínek…vim že babička ho naučila spát samotného tak, že ho nechala celou noc řvát v posýlce. No prostě nepustím ho, ještě ten strach že se letí letadlem, že nemůžu za ním kdyby se stalo cokoliv. Navíc se vsadím že by tam přežíval o párkách a zmrzlině
To s tou svíčkovou jsem taky poslouchala
, že mám dítěti dát pořádně najíst
, pak jsem poslouchala o nočníku…my začali chodit na nočník na roce a půl po týdnu trénování a já od synova roku poslouchala, že už by měl trénovat
…s tím letadlem to úplně chápu, sama se bojím létání a představa, že by prcek letěl sám, třeba s dědou a něco by se stalo - prostě já mám takovou samičkovskou potřebu být se svým dítětem a chránit ho před nebezpečím
Holky, nepřeháníte to s těmi výrazy jako nezdravá fixace, sobectví, na hlídání jsou ti dobří atd? Nejde proboha o školáka, na kterým maminka chorobně visí! Jde o maličké dítě, které má 20měsíců a samo ani není schopné se vyjádřit. A o prarodiče, kteří by snad mohli chápat, proč má maminka toho prcka obavy a dát jí čas! Dle zakladatelky vědí, že si ho můžou vzít kdykoli i na celý den, ona jim ho přeci neodpírá ![]()
hele, to chce klid. Prostě jsi hysterická prvomatka, která by své dítě nikam nepustila. Uklidni se a nadechni se. Zkus své pocity tchýni vysvětlit, a věz, že tohle tě přejde až budeš mít druhé dítě
Pak ráda pustíš 20timěsíční dítě se starším sourozencem třeba na druhou stranu republiky, hlavně že si chvilku odpočineš ![]()
@Crystal87 píše:
však jo hele nemusíš to obhajovatj je ještě prcek prostě ne a tečka ty jsi máma a lepší je poslouchat ty jejich kecy třeba než dítěti nějak ublížit..já se děsím žu ted jak to zvládne až budu v porodnici protože spí se mnou nalepený na mětatínek nemůže uspat nic prostě synátor chce maminku no bdue to boj
No, já zase řeším, že budu muset spát kvůli státnicím jinde (školu mám v jiném městě, tak abych se tam vůbec dostala) a to si zase říkám, že to zvládne, protože bude ve své postýlce, doma s tátou. Ale věřím, že přeci jen s porodnicí to je náročnější, to bych taky vnitřně řešila, jak to udělat, aby to prcek zvládnul…ale zase jsou návštěvní hodiny - asi bych tam rodinku držela po celou dobu návštevních hodin, a po třech dnech přemlouvala doktory, ať nás pustí, když by vše bylo vpořádku ![]()
@Háta_x píše:
Holky, nepřeháníte to s těmi výrazy jako nezdravá fixace, sobectví, na hlídání jsou ti dobří atd? Nejde proboha o školáka, na kterým maminka chorobně visí! Jde o maličké dítě, které má 20měsíců a samo ani není schopné se vyjádřit. A o prarodiče, kteří by snad mohli chápat, proč má maminka toho prcka obavy a dát jí čas! Dle zakladatelky vědí, že si ho můžou vzít kdykoli i na celý den, ona jim ho přeci neodpírá
Děkuju ![]()
@ynax píše:
hele, to chce klid. Prostě jsi hysterická prvomatka, která by své dítě nikam nepustila. Uklidni se a nadechni se. Zkus své pocity tchýni vysvětlit, a věz, že tohle tě přejde až budeš mít druhé dítěPak ráda pustíš 20timěsíční dítě se starším sourozencem třeba na druhou stranu republiky, hlavně že si chvilku odpočineš
nesouhlasím ani druhátko nepouštím ve 20 měsísích maximálně hodina dvě ale víc ne je to prcek a bude to stejně i u třetího tkaže na prvo byhc to fakt neházela